Учредиха Областен съвет за тристранно сътрудничество

* Новата структура ще занимава с трудови, осигурителни и социални въпроси, а неин председател е губернаторът Николай Нанков

На 1 октомври бе учреден Областен съвет за тристранно сътрудничество (ОСТС), информираха ни от пресцентъра на областната управа в Ловеч. Припомня се, че идеята за създаването на ОСТС бе афиширана от областния управител Николай Нанков на скорошната работна среща със социалния министър Тотьо Младенов в Троян. Новоучреденият съвет ще осъществява консултации и сътрудничество на регионално равнище по трудовите и свързани с тях отношения, осигурителните отношения, както и по социални въпроси (включително по трудови и социални конфликти). В състава на ОСТС влизат представители на държавната власт, на работодателите и на синдикатите, като за председател е избран г-н Нанков, а за негов заместник – областният председател на КНСБ Стоян Крачунов (зам.-председателят се избира на ротационен принцип с мандат от една година). Според приетия на първото заседание правилник ОСТС е отворена структура, която ще се свиква не по-рядко от веднъж на три месеца.

От подадената информация обаче не става ясно дали членовете на съвета ще получават хонорари, както и кои са оперативните телефони за връзка и евентуално за подаване на сигнали.



0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |