Ловният сезон открит, троянските стрелци - рекордьори на старта

* В първия ловен излет авджиите от 26-те дружинки на ЛРД - Троян гътнаха общо 95 прасета * Най-точни в Дебнево с 14 шопара, "среброто" си поделят дружинките на Велчево и Зла река, "бронзови" - ловците от Балканец

През изминалия уикенд (3-4 октомври) стартира ловният сезон за едър дивеч, за който местните авджии се готвят от месеци. В този първи излет Ловно-рибарското дружество (ЛРД) – Троян, обединяващо 26 ловни дружинки на територията на общините Троян и Априлци, бе абсолютен национален рекордьор в отстрела на диви прасета, научихме от щатния секретар на дружеството Иван Дочев.

Отстреляни са общи 95 глигана (такива са официалните отчети, макар да е публична тайна, че обикновено дружинките „спестяват” по някоя бройка над лимита – бел. Т21). Най-точен бил мерникът на стрелците от Дебнево, записали в актива си 14 шопара. „Среброто” си поделят дружинките на с. Велчево и кв. „Зла река” (Априлци) с по 11 попадения, а трети, с 8 отстреляни глигана, са ловците от дружинката на с. Балканец. Началният излет за сезон 2009/2010 ще се помни и с едно впечатляващо индивидуално попадение – 3 свалени прасета от един ловец, макар г-н Дочев да запази името на шампиона в тайна.

Начало
Снимки: ТВ "Оптиспринт" - Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |