Троянските „войводи” на нож срещу Каракачанов, покрепят Славчо Атанасов

* „За 10-тина години ВМРО се срина и влезе в „Б” политическата група на България – за което сериозна „заслуга” има председателят Красимир Каракачанов”, заяви лидерът на ВМРО - Троян арх. Пенко Терзиев

И ВМРО – ТРОЯН (както много други структури в страната) окончателно свали доверието си от националния лидер на партията Красимир Каракачанов и обяви подкрепата си за кандидата за поста и настоящ пловдивски градоначалник Славчо Атанасов. 7-те троянски делегати на предстоящия в средата на октомври извънреден конгрес ВМРО ще дадат гласа си за пловдивчанина. Това бе съобщено на пресконференция във вторник (29 септември), непосредствено след проведеното събрание на местната структура.

„В ТРОЯН УСПЯХМЕ ДА ЗАПАЗИМ достойнството и позициите си, но в национален мащаб за последните 10-тина години ВМРО се срина и влезе в „Б” политическата група на България – за което сериозна „заслуга” има председателят Красимир Каракачанов”, заяви лидерът на троянските „войводи” арх. Пенко Терзиев. Той обвини Каракачанов в демагогия, водене на неясна политика и безпринципно коалиране, довели закономерно до тоталния срив на парламентарните избори през 2009 г. и липсата на парламентарно представителство на ВМРО в 41-то Народно събрание.

ПЪЛНА СОЛИДАРНОСТ със съпартиеца си изрази и инж. Ангел Балев, който е представител на троянските „войводи” в областното ръководство на ВМРО – зам.-председател, и е член на висшия партиен орган (Националния съвет). Г-н Балев потвърди, че решението за снемане на доверието от Красимир Каракачанов не е спонтанно и се опира на сериозен анализ. Същото е и със заявената подкрепа за Славчо Атанасов, човек със сериозни заслуги за изключително силната позиция на ВМРО в Пловдивско и доказал управленските си качества като успешен кмет на втория по големина град в България.

Т21

П.П. НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН, СРЯДА (30 СЕПТЕМВРИ), кметът на Пловдив и кандидат за председателския пост във ВМРО Славчо Атанасов се срещна в Троян с тукашните си съпартийци. Преди партийната дискусия г-н Атанасов даде изявление за медиите и бе любезен обстойно да отговори на въпросите на Т21. Минималистичните цели и „великата” задача как да преминем 4-процентната бариера, принизяване на екипния стил на работа, игнориране на Изпълнителния комитет и вземане на еднолични решения, занемарена организационна работа по места, идейна овехтялост („през последните години ВМРО мирише на нафталин”), безпринципно, унизително и в крайна сметка непечелившо коалиране, липса на кураж за самостоятелно явяване на избори, маргинализация на ВМРО… Това са част от причините, които ме мотивираха да се кандидатирам за лидерската позиция, заяви г-н Атанасов.

(Интервюто ни с кмета на Пловдив и най-вероятен бъдещ председател на ВМРО – четете в края на седмицата).

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |