Още по темата: бранд на Троян

Редно бе да се поиска и нашето мнение

В „РеМарк” винаги сме казвали, че ценим много този вестник, поздравяваме нашите приятели и за чудесния новинарски сайт.
Съвсем случайно попаднахме на третата среща в залата на Община Троян по въпроса за ТРОЯНСКИЯ БРАНД. Прескачам въпроса защо не бяхме поканени на първите срещи, като приемам, че е станала грешка и продължавам по същество:

1. Поздравяваме нашите колеги за безвъзмездния труд;

2. На срещата не стана ясно дали брандът ще работи в посока промишленост или туризъм;

3. Ако е туризъм – органът, който е най-компетентен, е Консултативният съвет по туризъм начело с кмета на Общината;

4. Наред с Консултативния съвет по туризъм, Общинският съвет също има думата;

5. В Троян има доказани професионалисти в областта на туризма и дизайна - Троян е град на художниците;

6. В Троян по тази тема от години работят Тур Клуб „РеМарк”, Съвет по туризъм към Общината, новата Асоциация на туристическата индустрия и др.

7. Тур Клуб „РеМарк” от 2001 г. постави въпроса за запазените марки на Троян – троянска сливова, занаяти, уникална природа, балнеология, културни паметници. А от 2002 г. представяме Община Троян на 3-5 туристически борси на година в страната и чужбина. Само през 2007 г. след спечелен конкурс в Агенцията по туризъм и с екип от 5-ма троянци участвахме на борсите в Щутгарт, Берлин, Братислава, Москва-2, Мадрид и Солун, като това не е струвало стотинка на Общината (дори троянската ракия, с която черпихме, беше закупена с наши лични средства). От 2002 г. всяко лято правим откриване на летния сезон и журналистически турове, като публикациите и предаванията за Троян са стотици… Всички наши каталози, сайтовете и рекламните ни материали са добре известни на троянската общественост и са много добре оповестявани от в-к „Троян 21” от самото му създаване.

8. Всичко това изброявам не с цел да се хваля, а за да напомня, че всичко това е работило за БРАНДА ТРОЯН и е редно да се поиска и нашето мнение при предприемане на толкова важна стъпка;

9. От изложеното на третата среща останах с впечатление, че това са първи стъпки в тази посока, а не знам кой би игнорирал всичко, което е правил Тур Клуб „РеМарк” за последните десет години. За запазената марка Троян са работили досега журналисти от всички национални медии, Дойче веле, ИТАР ТАСС, топ фотографът Дилян Марков, авторът на логото на М-Тел Найден Найденов. В резултат на нашите кампании в района почиват хиляди туристи.

Нашето официално становище ще бъде публикувано в близките дни след привършване на консултациите с нашите специалисти.

18 септември 2009 г.

Даря Заричинова, Тур Клуб „РеМарк”

Бел. Т21 Рекламистката фирма „РеМарк” е собственост на софиянците с тукашни корени Даря и Нико Заричинови – тя от Априлци, той от Черни Осъм; обективността изисква да кажем, че от „РеМарк” първи лансираха идеята за „сборния” туристически регион Балкания /Троян – Априлци - Тетевен/ и почнаха да налагат, при това доста успешно, марката „Балкания”. Те са и организаторите на Тур Клуб „РеМарк”, в който членуват доста сериозни предприемачи в туристическия бранш от Балкания.

2 коментара:

Анонимен каза...

и какво от това? 'леб нема ли за тях? като са били първи, какво направиха за троян, освен, че обилакяха за реклами?

Анонимен каза...

Като си говорите за брандове - вижте какво пише Стандарт (http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-09-19&article=294572):

Вести
$68,73 млрд. струва най-скъпата марка в света. Това показва класацията на Interbrand за най-скъпите брандове тази година, която се оглавява от Coca-Cola. Второто място се държи от IBM, оценена на 60,21 млрд. долара. На трето място е Microsoft, оценена на 56,65 млрд. долара (понижение от 4%). В челната десетка се нареждат пет компании от областта на технологиите - на пето място е Nokia (стойност 34,87 млрд. долара). Google заема седма позиция със стойност 31,98 млрд. долара. Тя обаче отбелязва рекорден ръст от 25%. Intel е на девето място. Брандът на компанията се оценява на 30,64 млрд. долара. 10 от най-скъпите марки в класацията са на компании, регистрирани в САЩ.

Това са брандове, а тази газирана БОЗА от Mytroyan, а и естетически според мен..., а бе - боза.

Симеонов

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |