Общината намалява наема за „рязания мост”?

На предстоящата в четвъртък (30 юли) сесия на местния троянски парламент общинските съветници ще решават дали да одобрят предложението на кмета Минко Акимов за намаляване на началната тръжна месечна наемна цена на т. нар. „рязан мост” (пешеходния мост срещу „Балканфарма – Троян” АД, който преди много години си бе истински мост и по него се движеха автомобили и хора, но при реконструкцията на Индустриалната зона незнайно защо бе срязан от едната страна и се превърна в побратим на печално прочутия ловешки „мост за никъде” – бел. Т21). Недвижимият имот включва платното на моста без тротоарите и е с полезна площ 335 кв. м. Преди време „рязаният мост” бе отдаден под наем и сполучливо приюти автокъща за употребявани автомобили. След изтичането на наемния договор Общината обяви (с кметска заповед № 274 от 23 април 2009 г.) публичен търг за отдаване под наем на обекта при начална тръжна месечна наемна цена в размер на 603 лв. без ДДС; и с условието бъдещият наемател да организира охраняем паркинг за автомобили втора употреба и да поддържа осветлението на тротоарните площи в съседство. При проведените два търга (на 21 май и на 29 май т.г.) не се явиха кандидати и така се стигна до предложението за намаляване на началната тръжна месечна наемна цена с 30 % - на 422 лв. без ДДС. Останалите изисквания – за организиране на охраняем паркинг за употребявани автомобили и за поддръжка на тротоарите в съседство – остават непроменени.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |