КК „Хемус 1896” спечели Обиколката на Румъния

В ОБИКОЛКАТА НА РУМЪНИЯ, при конкуренцията на 15 отбора от Италия, Гърция, Турция, Румъния, Унгария, Украйна, България и др., троянският колоездачен тим „Хемус 1896” по безапелационен начин спечели отборната титла. А двама от нашите – ветеранът и трикратен победител в Обиколката на България Павел Шуманов и Владимир Коев заеха съответно 3-то и 2-ро място в индивидуалната надпревара. Победител стана беларусинът Алексей Шибелин, бягащ за гръцки отбор. Чужденецът в в „Хемус 1896” Рино Зампили също направи отлично състезание, спечелвайки две етапни победи и едно второ място. Но в румънския тур троянци бяха преследвани и от малшанс – в третия етап един от големите в нашия отбор и фаворит за челно класиране с втората си позиция до момента Даниел Петров бе съборен от небрежен фотожурналист и счупи ключица на дясната ръка.

В ОБИКОЛКАТА НА СЪРБИЯ, започнала едва два дни след приключването на румънския тур, нашите, макар и поуморени, направиха някои добри етапни класирания – едно второ и трето място на Рино Зампили и едно второ място на Павел Шуманов.

В ТОН С УСПЕШНОТО ПРЕДСТАВЯНЕ на мъжкия ни тим бяха и най-малките състезатели на КК „Хемус 1896” – на Държавния шампионат на шосе за момчета младата надежда Владимир Русенов се окичи с шампионската титла на България в дисциплината „Индивидуално по часовник”. Победата на Владко добива още по-голяма тежест, тъй като бе извоювана в конкуренцията на 63 състезатели.

МЕНИДЖЪРЪТ НА КК „ХЕМУС 1896” ТОДОР КОЛЕВ
и всички състезатели на клуба посветиха и тези си успехи на своите помагачи, без които не би било възможно участието им в състезанията: официалните спонсори „Инс Деливъри” ООД и „Уника” АД и спонсорите „Актавис” АД, „Калинел” ЕООД и др.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |