Пореден успешен сезон за „Аякс” (Троян)

* Олимпиецът ни Владимир Илиев – вицешампион от Държавното първенство на Белмекен; при девойките – две титли за Милена Тодорова, два сребърни медала за Виктория Комитова
 
инж. Минко Топалски
Биатлон

ВЪВ ВИСОКОПЛАНИНСКИЯ спортен комплекс „Белмекен” в периода от 5 март до 4 април 2014 г. се проведоха стартовете на Държавното първенство (ДП) по биатлон, където силно представяне имаше троянският Клуб по биатлон и стрелба „Аякс” (президент на клуба е бизнесменът инж. Минко Топалски, собственик на фирмата за производство на строителна химия „Вектор” ООД). В надпреварата при най-малките (деца) Маргарита Цанкова ни зарадва с два бронзови медала, а Жанет Ченковска се класира седма; съвсем малко не достигна на Мариян Тодоров да се качи на почетна стълбичка - и в двата старта той завърши на четвърто място, Константин Василев пък зае 5-то и 6-то място, добри резултати имаха и Лора Радкова и Ния Пауникова. Малчуганите, макар отскоро в биатлона, показаха страхотен спортен дух и желание за победа. 

Владимир Илиев
СЛЕД стартовете на най-малките бе редът на каките и батковците. Девойките младша възраст показаха, че когато нещо много го желаеш, рано или късно се получава - Милена Тодорова е шампион, а бронзов медал заслужи Виктория Комитова, която заедно с Никол Топалова и Милена Тодорова донесоха още един бронзов медал за нашия отбор от щафетното бягане. При момчетата младша възраст малко не достигна за медалите – Добромир Добрев завърши четвърти и в двата старта. Щафетата ни при момичетата старша възраст в състав Вяра Влаховска, Ивона Шойлекова и Вяра Данчева също остана на една крачка от бронзовите медали – четвърто място.

А ЗА ЗАВЪРШЕК на сезона - белязан от незапомнена досега безснежна зима както в България , така и в цяла Европа – състезателите на КБС „Аякс” от голямата група се отблагодариха на своите треньори и спонсори с пълна гама от медали. Да отдадем заслуженото първо на нашия участник в Зимната олимпиада в Сочи 2014 Владимир Илиев, който след тежкия сезон намери сили и даде всичко от себе си за родния клуб на ДП, като за загрявка спечели маратона по ски бягане Пампорово 2014, където надделя над национала Андрей Гридин, представял страната ни в ски бягането в Сочи. На Белмекен Владимир Илиев завоюва вицешампионска титла и помогна на троянската смесена щафета да се нареди на 4-то място. Участникът ни при младежите - Владимир Оряшков, който през този сезон записа първо участие на големи първенства, Европейския шампионат за младежи в Нове Место (Чехия) и Световното първенство в САЩ, даде много добър резултат на ски маратона Пампорово 2014 и победи във възрастова група на младежите, след което спечели бронзов медал в биатлона на ДП..

Виктория Комитова, Милена Тодорова
НО КАТО ЧЕ ЛИ най хубавото ни подариха девойките - Милена Тодорова, с две титли от ДП и победа в ски маратона Пампорово 2014. Виктория Комитова остана с три сребърни медала - два от ДП и една от ски маратона. Трябва да отбележим, че двете ни девойки участваха в по-горната възрастова група (девойки старша възраст), а заедно с Владимир Илиев и Владимир Оряшков представяха КБС „Аякс” в смесената щафета мъже/жени.

И НАКРАЯ нека да отдадем заслуженото и да кажем едно голямо „Благодаря!” на  спонсорите  ни – троянските фирми „Калинел”, „Сима”, „Вектор”, „Рико стил”, „Унитрейд 99”; и ветераните на КБС „Аякс” (част от тях и спонсори на клуба), които по подобаващ начин показаха на малките „аяксци” как с желание и себераздаване се печелят медали и уважение. На ски маратона Пампорово 2014 в масовия старт на 10 километра троянските ветерани завоюваха три медала: Иво Петков спечели сребро, Милен Лалев и Цанко Цанков са с бронзови отличия, а Иван Христов остана на 2 сек. от третото място.

НЕКА да пожелаем по-високи резултати на състезателите и на техните треньори Цветан Цочев и Станка Комитова. И да напомним, че след месец (от 31 май до 6 юни) Троян е домакин на състезанието за ветерани (летен биатлон) от календара на Българската федерация по биатлон, а само две седмици след това младите троянски биатлонисти ще мерят сили на Боровец. Успех и повече поводи за радост за троянския биатлон през новия сезон 2014/15 г.!

Клуб по биатлон и стрелба „Аякс” - Троян
Начало 

Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

Иван Тодоров :
Милена Тодорова е шампион !!! Браво и само напред ! Световната титла е там - и те чака !
Поздрави от всички ! :)

Анонимен каза...

http://www.youtube.com/watch?v=IWhhUsBfzHA

Анонимен каза...

кой,го вълнува спорт без успехи.
Майкъл постоянно печели(

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |