Ваня Григорова: Троян ми е Виена и Париж

* „Може да се случи в Троян, може да се случи в Париж, може да се случи във Виена, но незнайно защо не може да се случи в София?! Ние, софиянците, не сме генетично по-различни нито от виенчани, нито от троянчани!“ * Нашето предложение – Ваня и Ди Каприо като Федерер и Де Ниро
Предизвикано, лично, комично и предизборно
Ваня Григорова, 16 октомври 2023 г., бТВ
КАКТО е казал народът – нерде Ямбол, нерде Стамбул. В нашия случай (при Цветанка Ризова, „Лице в лице“ по бТВ на 16 октомври) – нерде Троян, нерде Виена и Париж. Че в предизборни кампании се дрънка какво ли не и пределът на търпимост (към глупотевините и лъжите) е по-голям и че кандидатът на БСП за кмет на София и изявен синдикалист – иначе чаровната красавица Ваня Григорова, е прекалено темпераментна и нерядко първо говори, а после мисли, е факт. Но пък няма лошо, щом цял кандидат за кмет на най-големия, най-влиятелния, най-технологичния, най-богатия и т. н. най-, най- град в България дава за пример Троян и призовава софиянците да станат като троянчани (ние тук си казваме троянци – бел. авт.). И отгоре на това – слага Троян редом с най-добрия град за живеене в света в последните (поне) десетина години Виена и със смятаната за най-красива и наситена с атмосфера и величие световна столица Париж. Пак няма лошо. Браво, Ваня, браво, Григорова! Поздрави и целувки от Троян и троянчани!

НО ДА НЕ СЪМ голословен. Ето как г-жа Григорова стигна до панагерика си за Троян в предизборното студио на Цветанка Ризова. Тръгна се от некадърните паветни и други ремонти в София, сметосъбирането, отоплението, пътното строителство и т. н. очевадни столични проблеми и Ваня посочи решението – общински фирми за всичко и готово. „Как си го представяте това?“, попита Цветанка. „Знаете ли, че Виена я наричат „червената Виена“, защото се управлява именно по този начин. Но ние имаме пример и в България – община Троян. Там има градски детски градини, в (за) които се отглеждат плодове и зеленчуци, които след това се използват в детските градини, а Троян е първата Община у нас, която е регистрирана като земеделски производител“, бе Ваниният отговор.

Гербовете на социалистическите побратими – Троян, Виена и Париж
РИЗОВА контрира: „Красиво, аз наистина харесвам това, но не мислите ли, че този социализъм, за който мечтаете, не може да се случи в столицата ни?“. Григорова без никакво бавене отвърна: „Може да се случи в Троян, може да се случи в Париж, може да се случи във Виена, но незнайно защо не може да се случи в София?! Ние, софиянците, не сме генетично по-различни нито от виенчани, нито от троянчани!“. Направо без дъх да остане човек от това захвалване на Троян и троянци от столичния кадидат-кмет Ваня Григорова (може да се помисли, препоръчвам на троянската управа, да наемем г-жа Григорова за рекламно лице на Троян, като Федерер на Швейцария, сигурно сте гледали невероятния му рекламен му клип с Боб де Ниро, за Троян пък може към Ваня да добавим, примерно, Лео ди Каприо – бел авт.).

Ваня Григорова vs Цветанка Ризова
СЕГА по-сериозно, доколкото е възможно в случая. Да сравняваш наистина успешния Троян, но успешен по нашенски, т. е. по-успешен, да кажем, от съседния Ловеч, който в последните десетина години стремително се (до)забатачва и пропада надолу, с вероятно най-уредения и емпатичен град в света Виена и най-посещаваната и обичана световна столица Париж и да им приписваш някакви общи социалистически управленски модели, това е меко казано нелепо, нелепо до абсурдност… Но въпреки всичко Ваня си заслужи троянската почерпка, наздраве, Ванче!

18 октомври 2023 г., Троян
Генадий Маринов

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |