Кантората на адв. Христо Расташки – с престижна номинация

* 33-годишният троянец е член на Софийската адвокатска колегия, основава Адвокатска кантора „Расташки“ през 2013 г.
Отличници
Адв. Христо Расташки
СТОЛИЧНАТА кантора на младия ни земляк, 33-годишния адв. Христо Расташки – Адвокатска кантора „Расташки“, бе номинирана за Адвокатска кантора на годината в 10-ото юбилейно издание на Националните награди за правосъдие (2022 г.). Наградите са учредени през 2013 г. по инициатива на Балканската медийна асоциация и Софийската адвокатска колегия, а сред партньорите й са Международният адвокатски съюз, адвокатски колегии от цялата страна, Камарата на нотариусите, Съдийската асоциация, Асоциацията на синдиците и др. Традиционно събитието се провежда под патронажа на Съда на Европейския съюз.

ОТЛИЧИЯТА са в десет категории и покриват целия спектър на професиите в правосъдната система – за цялостен принос в правосъдието, адвокат, съдия, прокурор, млад юрист, нотариус, медиатор на годината, кантора на годината, сделка и дело на годината, правосъдие зад граница. И, което е важно, номинациите се правят от професионалисти – съответните гилдии, победителите от предишни години и съдебни журналисти. По традиция церемонията по награждаването е на благотворителен бал, като тази година събитието бе в подкрепа на децата, болни от церебрална парализа и семействата с репродуктивни проблеми и събраната немалка сума (всички участници и гости заплащат благотворителни куверти от 110 лв.) отива за тези каузи.

СЕГА МАЛКО повече за нашия троянски призьор. Адв. Христо Расташки е роден в Троян, майка му Наталия Расташка е главен счетоводител на троянското Художествено училище (НУПИ „Проф. Венко Колев“), баща му Цветан Расташки се занимава със строителство. Христо учи до 8. клас в троянското СУ „Васил Левски“, а средното си образование завършва в Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец. Дипломира се като юрист в Нов български университет през 2013 г. Същата година след успешен изпит пред Висшия адвокатски съвет се вписва в Софийската адвокатска колегия и започва самостоятелна адвокатска практика, а малко след това отворя своята собствена кантора.

Екипът на Адвокатска кантора „Расташки“
АДВОКАТСКА кантора „Расташки“ (София, ул. „Сердика“ 23) предлага разнообразна гама от юридически услуги – по административно право, банково право, вещно право и недвижими имоти, застрахователно право, дружествено и търговско право, семейно право. Сред основните й приоритети е разясняване и защита на правата на гражданите срещу административния произвол. Екипът на кантората е от отлично подготвени юристи и експерти с дългогодишен професионален опит, а клиентите – както корпоративни, така и физически лица. Адв. Расташки говори свободно английски и немски език, с което може да бъде полезен в консултации и правни услуги, свързани с чуждестранни клиенти.

„НОМИНАЦИЯТА за кантора на годината е истинско признание за мен и за моя екип. Поздравявам Менко Менков за приза в категорията и считам, че ние сме достойни подгласници“, коментира за Т21 адв. Расташки. От нас – поздравления и нови успехи!

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |