Огнен екшън пред Новата поликлиника в Троян

* Пламна „Сеат“ с газова уредба, подпали се и багер – двете МПС са напълно унищожени, пострадал е сериозно и „Голф 5“; шофьорът е жив и здрав * „Бяхме в час и се чу много силен гръм, след това видяхме огромно кълбо дим, беше страшно“, споделиха хлапета от
съседното СУ „Васил Левски“
Огън и гръм Актуализиран
ОКОЛО 11:00 ч. днес, 30 септември, на метри от входа на новооткрития социален център в т. нар. Нова поликлиника в Троян, се разигра огнен екшън, завършил по чудо само с материални щети. Лек автомобил „Сеат“ с газова инсталация, собственост на троянец, спира на недостроения паркинг при Новата поликлиника, шофьорът вижда, че от предния капак нещо пуши, слиза, отваря капака и лумва пламък. Огънят много бързо се разпростира навътре в колата, а от лекия наклон горящото возило се отмества назад и опира в грамаден багер (вероятно собственост на строителната фирма, работеща по улицата), зарязан от около месец на паркинга. Следва гръм, пламва и багерът.

РЕЗУЛТАТЪТ го виждате от снимките, направихме ги около час по-късно – и двете МПС са обгорели и напълно съсипани. Пожарът е засегнал още един лек автомобил, спрян наблизо „Голф 5“; първоначалната ни информация бе за незначителни щети, но се оказа, че и това возило е пострадало сериозно – обгорена е цялата му дясна страна (двете врати врата, фар, калник, огледало), стопена е предната броня, поражения има по предния капак и тавана, спукано е предното стъкло. Шанс е, че в точно по това време в обичайно претъпкания паркинг не е имало повече автомобили наоколо. За радост шофьорът на „Сеат“-а е жив и здрав, отървал се с уплахата и незначително изгаряне на палеца на едната ръка. На място веднага пристигнали екипи на троянското РУ на МВР и Пожарната и огънят бил потушен, причините за случилото се ще се доизясняват.

„БЯХМЕ в час и се чу много силен гръм, помислихме, че бутат някаква страда, след това видяхме огромно кълбо дим, беше страшно“, споделиха ни група хлапета от съседното СУ „Васил Левски“. От шофьора научихме, че колата му е редовна, има и застраховка, документите й обаче били в жабката и са унищожени в пожара. А експерт коментира за Т21, че сред най-важните въпроси в случая е дали газовата уредба е била редовна (според законовите изисквания).

Т21 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |