Персийска литература и керамика в Серяковата къща

* Жененият за българка иранец д-р Масуми, поет и философ, ще говори за керамиката през погледа на Омар Хаям и Маулана Руми; представянето е в чест на троянския керамик Кольо Йовков – 15 април, 17:30
Предстоящо
д-р Набиола Масуми
Д-Р НАБИОЛА МАСУМИ – роден и израснал в Иран, поет, писател, специалист по персийска литература и религия, изучавал философия в Иран, Индия, Шри Ланка и Индонезия, женен за българка и смяташ България за свой дом – ще гостува в троянската галерия „Серякова къща“ на 15 април, петък, от 17:30 ч. Гостът ще говори за керамиката през погледа на древните персийски поети и философи Омар Хаям и Маулана Руми. Ще бъдат показани и творби на съвременни ирански майстори.

ПРЕДСТАВЯНЕТО е в чест на майстора на троянската керамика и почетен гражданин на Троян Николай Йовков. Някои от стиховете на Хаям и Руми ще бъдат рецитирани на персийски с паралелен превод на български. Очаква се за събитието да пристигне иранският културен аташе у нас.
 
Т21, по информация от галерия „Серякова къща“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |