Задържаха 11 афганистанци без документи по пътя за Троян

* Групата се движела пеша и не е ясно как е стигнала дотук, кога е влязла в България и от къде; задържаните са младежи на видима възраст около 20 години
Мигранти
В ПОЛИЦЕЙСКА акция днес по обед, 23 март, на пътя от Ловеч за Троян при разклона за с. Хлевене – на която станаха свидетели пътуващите в десетки автомобили и в троянския влак – бяха задържани 11 души без документи за самоличност, всичките младежи на възраст около 20 години. Групата се движела пеша и все още не е ясно как е стигнала дотук, кога е влязла в България и от къде.

ПО ИНФОРМАЦИЯ от пресцентъра на МВР - Ловеч задържаните заявили, че са бежанци от Афганистан. В момента се изяснява самоличността им, след което ще бъдат транспортирани към някой от центровете за настаняване на бежанци у нас. По спешност (в Центъра за спешна медицинска помощ в Ловеч) на всички били направени тестове за ковид, които са отрицателни. Сигнал за необичайната група пешаци бил подаден от граждани около 12:00 ч. днес.

Т21
Снимки: Пламен Христов, БНР

1 Коментара:

Z@Q каза...

Благодарности на радев за тази пратка!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |