Майските празници в Изложението

* Не тъй многолюдни и с не толкова богат афиш, както сме свикнали, но пъстри, подготвени и неразочароващи; гвоздеят в програмата – модното ретро шоу „От раклата на баба“
Ново начало
Модното ретро шоу „От раклата на баба“ бе гвоздеят в програмата
Пъстро и хубаво, макар и не тъй многолюдно, както сме свикнали
НАЦИОНАЛНОТО изложение на художествените занаяти и изкуствата (НИХЗИ) в Орешак – което мина през много перипетии през последната година и вече е с нов титулярен управител, Иванка Джабраилова, назначението й бе одобрено на сесията на Общинския съвет на 22 април – възобнови дейността с традиционните Майски празници. Започнали по Великден – на 1 май, и завършващи на 8-ми с концерт на солистката на Представителния ансамбъл към Националната гвардейска част Емилия Валенти. Разбира се, не тъй многолюдни и с не толкова богат афиш, както сме свикнали, но пъстри, подготвени и неразочароващи. Даващи сигнал за възраждане. 
 
Без песни и танци закъде
Керамичното ателие на Румен Георгиев
Впечатляващо и красиво
Сергията на Ценка Джамбазова винаги е отворена
ИМАШЕ ги „живите занаяти“ – демонстрационни ателиета на открито (дърворезба, пирография, грънчарство, тъкачество, великденски сувенири) на известни троянски майстори, емблематично сред които е керамичното на Румен Георгиев; казано интернационално, уоркшопове, в които всеки желаещ може собственоръчно да се пробва. И още – сергии с качествена занаятчийска стока, изложбата-базар „Троянските майстори“. Музика на живо, включително троянската духова музика „Заедно“, танци. А иновативният „гвоздей“, реализирал се още през първия ден, бе модното ретро шоу „От раклата на баба“ – девет прелестни троянски момичета се бяха пременили в шарени народни носии и събрираха погледите и овациите на всички (сред момите имаше и един напет „ерген“ – Тошко Комитов от общинската администрация, също в пълна народна носия, който придаваше завършеност на възстановката). От нас – поздравления и успех занапред!

Т21
Снимки: НИХЗИ - Орешак

Бележка на редакцията

Недоумяваме само каква беше тази „секретна“ пресконференция на новия управител на Националното изложение г-жа Джабраилова непосредствено преди Майските празници, за която научихме от едно семпло видео, качено в YouTube?! Дали това ще е новият стил на общуване с медиите, или има някакво притеснение и уплах, не е ясно. Но едно е повече от ясно – ако наистина, а не проформа търсиш разгласа и популяризиране на дейността си, не се прави така.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |