Искра Митева оглави сдружението „Съвет по туризъм - Троян“

* Даниел Сираков и Николай Ялъмов подадоха оставки, инж. Тихомир Лилов бе избран за председател на Контролния съвет

Искра Митева
Рокади

ВОДЕЩАТА фигура в троянското сдружение „Съвет по туризъм - Троян“ Даниел Сираков (дългогодишен общински съветник и собственик къща за гости и конна база в с. Балканец) и председателят, преизбран през м. април миналата година за пореден мандат – известният бизнесмен Николай Ялъмов (собственик на ветрогенераторите на връх Васильов над с. Шипково), са били освободени по тяхно желание от ръководството на сдружението. Оставките били подадени на провелото се в сряда, 10 юни, Годишно-отчетно изборно събрание.

инж. Тихомир Лилов
НОВИЯТ председател на сдружение „Съвет по туризъм - Троян“ е Искра Митева – ловчалийка,  собственик на хотел „Фея“ в с. Чифлик, позната като активист на „Сружение КК Чифлика“, което води многогодишни битки с колеги от бранша за водоснабдяването в Чифлик и остро атакува Община Троян и лично кмета Донка Михайлова. Другите двама членове на новоизбрания Управителен съвет са Любомира Прокопиева и Светла Стоилова. За председател на Контролния съвет е бил избран инж. Тихомир Лилов, досегашен член на сдружението и дългогодишен съратник на Даниел Сираков.

СРЕД ЗАПИСАНИТЕ в устава основни цели на сдружението „Съвет по туризъм - Троян“ (юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на дейност в обществена полза, регистрирано от Ловешкия окръжен съд през 1995 г., Булстат 110000601, ползващо общински офис на ул. „Васил Левски“ 133 в Троян) са: 1. Да  координира интересите и действията и да активизира инициативата на органи, организации и фирми, свързани с развитието на туризма на територията на общината; 2. Да  съдейства за развитието на туризма на местно равнище, да насърчава частната инициатива, да координира и регулира взаимоотношенията при формирането и реализацията на туристическия продукт; 3. Да съдейства за разработването и провеждането на местната туристическа политика, която е част от националната политика.

Т21

Бел. ред. Питаме се дали след избора на г-жа Митева за председател на сдружение „Съвет по туризъм - Троян“ ще станем свидетели на удвояване на битката срещу Община Троян и срещу кмета Михайлова, водена от другото й сдружение („Сружение КК Чифлика“)? Дано не това е целта на рокадата и дано да става дума за туризъм, а не за нещо друго.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |