Предстои преструктуриране на общинската администрация

* Процесът – без съкращения на служители и без нови назначения
 * Община Троян с най-добър административен показател в Ловешка област – 1 служител на 250 жители
Промени
ОБЩИНА ТРОЯН е с най-добър административен показател в Ловешка област. При нас на 1 служител в общинската администрация се падат 250 жители на общината, докато при другите общини в областта съотношението е 1 към 80-90. Което е показател за ефективност (на троянската администрация), коментира кметът Донка Михайлова във връзка с внесеното от нея за гласуване на предстоящата на 25 юни сесия на Общинския съвет предложение за структурни промени в общинската администрация.

КАКВО е новото и различното в предложеното преструктуриране? Разширява се обхватът на дирекция „Планиране и проекти“ и новото название е „Анализи, планиране и проекти“, т. е. ще се засили аналитичната й дейност. Разширява се обхватът и на доскорошния отдел „ТСУ, кадастър и регулация“, който прераства в дирекция „Устройство на територията“. Дирекция става и възловият отдел „Строителство и инженерна инфраструктура“ – името на новата дирекция е „Строителство“. Досегашният отдел „Образование, култура, социални и младежки дейности“ се разделя на две – отдел „Образование, култура, спортни дейности и демографска политика“ и отдел „Социална и здравна политика“.

ПРЕСТРУКТУРИРАНЕТО на общинската администрация не означава оптимизация/съкращаване на служители, но не означава и разширяване с нови назначения, поясни кметът.

Т21

3 коментара:

Unknown каза...

Най вероятно цялото упражнение е за да има повод да се повишат заплатите. Едно е да кажеш отдел а друго е дирекция. Както се разбира остават и незаменимите пенсионери.

Unknown каза...

преструктуриране се прави за да се махнат неудобните.сега ще видим,дали ще махнат корумпираните или честните.

Tsarovski каза...

Unknown каза...
преструктуриране се прави за да се махнат неудобните.сега ще видим,дали ще махнат корумпираните или честните.

ПОНЕДЕЛНИК, 22 ЮНИ, 2020

Ще останат МАНИКЕНИТЕ

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |