„Жената в картини“ на Елена Понева в Серяковата къща

* Изложбата се открива в сряда, 11 септември от 18:00 ч.; „Троян е „рожденият“ ми град като творец и учител“, казва родената в Чирпан художничка
Предстоящо
Елена Понева
НА 11 СЕПТЕМВРИ, сряда, от 18:00 ч. в троянската галерия „Серякова къща” (на първия етаж) се открива изложбата „Жената в картини” – юбилейно представяне на познатата и свързана с Троян художничка Елена Понева. „Троян е „рожденият“  ми град като творец и учител. Благодарна съм му, както и на всички близки, познати, колеги, които са ме подкрепяли и насърчавали по пътя на изкуството. В Троян се научих на акуратност, съвършенство на ваене на керамичния модул, които се постигат с къртовски труд. В Троян открих монументалната керамика като мое призвание. С колегата Енчо Ганковски бяхме чудесен тандем по проектиране, изработка и монтаж на монументални пана в региона и страната”, споделя художничката.

ЕЛЕНА ПОНЕВА е родена в Чирпан. Завършила е тамошното художествено училище и Националната художествена академия в София, специалност керамика. Първата й работа след завършването е  Художественото училище в Троян (сега НУПИ „Проф. Венко Колев“) и в този период се занимава основно с керамика. Вторият период от творческата й дейност е свързан с живописта – като преподавател по изобразително изкуство в родния си Чирпан и като художник. Сегашната й изложба е поредната в Троян и е своеобразно продължение като тематика и естетика на предишната от м. септември 2015 г., също живопис, която бе озаглавена „Вечната жена“.

Т21, по информация на галерия „Серякова къща“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |