Кметът Михайлова става тъща, красавицата Адрияна взима бургазлия

* Сватбата е на 13-ти, на „Баба Стана“ над Орешак, женихът Мариян е от Бургас * Планината и морето се събраха, а народът го е казал – откъдето е жената, оттам е родата

Адрияна
Горчиво! Предстоящо

ТРОЯНСКАТА светска новина на лятото: кметът Донка Михайлова жени голямата си щерка Адрияна (малката е Ива). Прелестната млада дама – която е израснала в Ловеч и от години живее в София, но е родена в Троян и корените и сърцето й са троянски – е управляващ директор на престижната рекламна и PR агенция „Огилви България“ (Ogilvy Group Bulgaria); взема сериозно участие и в разработката на дългосрочната стратегия за развитие на София, наречена „Визия за развитие на София“ и поръчана от Столична община. Женихът – който ще стане зет на първата жена в историята, избрана за кмет на Троян, и то вече на два пъти – е от Бургас, но също като любимата си живее в столицата. Името му е Мариян и работи в Центъра за развитие на демокрацията като ръководител на проекти, основно свързани със сигурността.

ТРОЯНКАТА АДРИЯНА и бургазлията Мариян – планината и морето се събраха в една великолепна класическа комбинация. Но както е казал народът, а той е много мъдър, откъдето е жената, оттам е родата. И ако перифразираме – откъдето е булката, там ще е сватбата. В случая сватбеното тържество ще е доста необичайно – на открито сред природата, в чудната махала със звучното име „Баба Стана“, кацнала над манастирското село Орешак и прочула се със своя ВИП обитател, лондонския топ адвокат с троянски корени Джон Бризби.

Тъщата и булката
СЪБИТИЕТО е идната събота, 13 юли („фаталната“ 13-ка ни спомня мъдрата мисъл, че „човек и добре да живее, се жени“ – бел. ред.), а точното място е зелената морава зад реставрираното и превърнало се в туристическа атракция отколешно бабастанско школо. Тук, на поляната, сред естествения декор на вълшебната Троянска планина, ще бъде и официалната гражданска брачна церемония с подписите и т. н., а тя (церемонията) ще се води от… тъщата, т. е. от кмета на община Троян г-жа Михайлова (в което не съзряхме никаква шуробаджанащина – бел. ред.). За сватбеното меню/кетеринга ще се грижи прочутата орешашка механа „Кайзера“, а музикалната част е поверена на диджей, избран от булката.

И ОТ НАС – горчиво и на добър път! А на тъщата и тъста (Антон) – скоро да повторят!

Т21

1 Коментара:

Драскач каза...

Г-жо Михайлова, да не забравите гумените ботуши за "баба Стана"

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |