Поредна премиера на Христо Стоянов в Троян

* След „Отворено писмо до българия“ миналата година сега писателят представя новата си книга „Некролози и други многоточия по българия“ – 15 май, сряда, 18:00 ч., зала „Форум“
Предстоящо
Христо Стоянов
ПИСАТЕЛЯТ Христо Стоянов – авторът на скандалната трилогия „Скритият живот на една помакиня“, „Рязаният поп“ и Братът“, на шест стихосбирки и още много романи и книги с разкази и есета, – който миналата година (2018 г.) представи в Троян книгата си „Отворено писмо до българия“, отново ще има премиера тук. Което не е случайно – с нашия град го свързва и добро приятелство, с известния троянски художник Владо Киров.

НОВАТА книга на Христо Стоянов – „Некролози и други многоточия по българия“ (съдържа разкази и есета, а България отново е изписана с малка буква), ще е на 15 май, сряда, от 18:00 ч. в читалищната зала „Форум“. „Питат защо в заглавието съм изписал „България“ с малка буква. Държава с население с робска психика не се прави, та и заради това. И защото с подобни прения я превърнаха в нарицателно... И заради това... Пристрастяването към турските сериали на какво да го отдадем...“, обяснява авторът. А наскоро по БНТ обобщи, че „това са текстове, които определено обиждат някои хора, но литературата е морален жанр и обижда неморалните“.

Т21

Още по темата:
  • Христо Стоянов представя в Троян новата си книга (2018 г.)

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |