Коледният бал на читалището събра близо 8 бона

* Средствата ще се използват за добри читалищни каузи, председателката д-р Койновска даде отчет за изразходването на миналогодишната сума * Дрескодът беше „троянско ретро“,
 сред гостите – четирима депутати
Купон
С настроение и стил
ТРАДИЦИОННИЯТ Коледен благотворителен бал на централното троянско читалище НЧ „Наука - 1870 г.“ (ресторант „България“, 5 декември) и този път събра сериозна сума за добри каузи – 7855 лв. С които ще бъде подпомогната абонаментната кампания за периодични издания на читалищната библиотека, доплащане на монтираните в сградата нови щори, реставрация на ценни картини читалищна собственост, подкрепа на проекта за ново сценично осветление и озвучаване, нови сценични костюми и организиране на 3D кинопрожекции.

СПОРЕД дългогодишната традиция партито отново имаше задължителен дрескод, този път подчинен на юбилейната градска 150-годишнина на Троян и обявен  като „Старият Троян“ или казано иначе – присъстващите трябваше да са в стил „троянско ретро“, т. е. от потури и калпаци до шикозни градски премени от началото на миналия век и по-насетне. И попаденията и в двете „направления“ не бяха никак малко.

Изпълнението на култовото парче „Нашият град“
МНОГО бяха гостите – приятели, партньори, съмишленици на читалището, сред тях кметът и общинският председател, както и четирима депутати: инж. Иван Миховски и колегите му от групата на ГЕРБ Тома Биков и вицеадмирал Пламен Манушев и д-р Валентина Александрова от БСП. Купонът пък започна по нестандартен начин – смесена банда от читалищни деятели изсвири и изпя култовото парче „Нашият град“ на „Тагра“ и земляка ни Чочо Владовски; а за градуса на настроението важна роля имаше атрактивната и умееща водеща Вихра Петрова. Разбира се, както си му е редът, в началото председателката на читалищното настоятелство д-р Виолета Койновска се обърна с приветствие към гостите и даде подробен отчет за изразходването на сумата, събрана на миналогодишния коледен бал.

Д-р Койновска даде отчет за миналогодишната сума
ГВОЗДЕЯТ на благотворителната акция бяха томболата и търгът с предмети, предоставени от приятели на читалището, сред които за поредна година личаха игуменът на Троянския манастир Велички епископ Сионий и троянската снаха Мария Нанкова – съпруга на рано напусналия ни голям български пътешественик и наш земляк Миро Нанков. А сред най-щедрите отново бяха едрите троянски бизнесмени инж. Марин Радевски („Калинел“) и Христо Йовчевски („Рико Стил“). Тук му е мястото да откроим водещите на двете събития – д-р Росица Бузева и инж. Иванка Църова, които прибавиха и настроение, и полза, и съпричастност. До догодина!

1 Коментара:

Unknown каза...

Как хубаво звучи 8 бона ����много добре и журналистическо издържано ����

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |