Общината се допитва за нови туристически атракции в Троян

* Допитването е във връзка с възможността да се кандидатства с проект пред Местната инициативна група

Глас народен

ОБЩИНА ТРОЯН отправи допитване до троянци и гостите на града каква нова туристическа атракция биха искали да има в Троян. Допитването е във връзка с възможността да се кандидатства с проект пред Местната инициативна група (МИГ) по Мярка 7.5. „Инвестиции за публично ползване в инфраструктурата за отдих, туристическа инфраструктура“. Прилагането на мярката цели постигане на балансирано и устойчиво развитие на територията на МИГ (общините Троян, Априлци, Угърчин) и обвързване на развитието на туризма с националните и европейски културни и исторически маршрути и с развитие на туристически зони. Предложенията си можете да изпращате на електронната поща на администрацията: postbox@troyan.bg.

ДЕЙНОСТИТЕ, които са допустими за реализиране по проекта, включват: изграждане, реконструкция, ремонт, закупуване на оборудване и/или обзавеждане на туристически информационни центрове; за посетителски центрове за представяне и експониране на местното природно и културно наследство или за центрове за изкуство и занаяти с туристическа цел; за дейности по изграждане, реконструкция, ремонт и закупуване на съоръжения за туристически атракции, свързани с местното природно, културно и/или историческо наследство и предоставящи услуги с познавателна или образователна цел или за туристическа инфраструктура (информационни табели и пътепоказатели за туристически места и маршрути, съоръжения за безопасност, велоалеи и туристически пътеки).

ЦЕЛТА на допитването е събиране на идеи за нови туристически атракции, които жителите и гостите на града биха ползвали. Екипът на администрацията ще разгледа всички изпратени предложения.

Община Троян

2 коментара:

Unknown каза...

Една много хубава туристическа атракция е комина на фирма ТОНИКС в началото на Троян!
Трови всички нас с горене на парцали лак и др. подобни боклуци.
От общината казват ,че нищо не могат да направят ,защото е заобиколен закона и от София са издали разрешително! Но всички знаем как е издадено с пари или с половия орган на собственичката на ТОНИКС. После когато гражданите започнат да се саморазправят защото са принудени да се тровят започват да се търси причината в гражданите. А причината е ясна. Тази трови нас и децата ни.

Ст. Борджуков каза...

До "Красивият Троян"
Относно логото
- Троян-Троян - не се ли повтаря по-често от разумното в това лого?
- снежинките... свежа идея (хрумка), ама авторите на логото дали няма да се поразсърдят?! И дали "красивите" от Троян имат права да бъркат в авторските права?! Разбирам, че сме си платили... ама ще стане тъпо. И аз смятам, че това лого е грозно и ми прилича на борци в схватка, и че само им няма главите, ама...
- ако пък можем да бъркаме в логото, що вместо снежинките не го залеем в червено и ще заприлича на сърце - ще е по-идейно и по-сърдечно и ще е свежо червено и топло петно в грозотата...

Не ми обръщайте внимание - аз съм тъп математик и не ги разбирам тия неща!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |