Пет от две за новия „Елпром Троян“

* Четири златни медала за „Елпром Троян“ на Пловдивския панаир 2018 и общо пето злато за последните две години * Троянският щанд – безспорният №1 * „Заводът ни е на 75 години,
 но гледа 100 години напред“
Оличници Актуализиран
На щанда на "Елпром Троян", Междунареден технически панаир, Пловдив, 24-29 септември 2018 г.
Поглед към троянския щанд
ПРОИЗВОДИТЕЛЯТ на електромотори „Елпром Троян“, водещ в бранша си у нас, буквално събра очите на специалисти и публика на 74-тия Международен технически панаир в Пловдив, който бе открит в понеделник и ще продължи до събота (24-29 септември). Троянското предприятие – което през 2018 г. празнува своята 75-годишнина, съвпадаща със 150-годишнината от обявяването на Троян за град и е българският пионер в Индустрия 4.0 (четвъртата индустриална революция) – спечели 4 златни медала за свои иновативни разработки от световен мащаб. И стана рекордьорът по златни отличия сред всички призьори на тазгодишното изложение.

ЗЛАТНИТЕ отличия са за иновациите „Предпазна система за електрическа защита на трифазни електромотори“, „Телеметрична спирачна система за електромотори“, „Едностранна спирачна система на електромотори“ и „Двойно триеща електромагнитна спирачка“. Важна роля в разработките има дългогодишният елпромец инж. Теодор Енев, който от години работи по подобряване на спирачната система на електромоторите. „Представете си как на 7 метра са вдигнати 7 телфера, които държат 17 тона маса. И ако феродото на спирачната система е износено, всичко ще се срути и ще има жертви и много щети. Нашите инженери намериха революционно решение, при което спирачната система действа така, че няма да се стигне до аварии“, коментира собственикът и управител на завода Младен Мондешки.

Финансовият мениджър на завода Стела Маринова с отличието за иновацията „Телеметрична спирачна система за електромотори“
Инж. Теодор Енев получава златото за разработката „Предпазна система за електрическа защита на трифазни електромотори“
ТОВА е пето злато за „Елпром Троян“ от двете му поредни участия на Международния технически панаир в Пловдив (2017 г., 2018 г.), след като през 2016 г. докарания до фалит и пълна разруха завод бе купен от фамилия Мондешки и със скоростни темпове започна възраждането на промишления гигант. Миналогодишният приз бе за уникалната разработка SDM („SMART digital monitoring“ - интелигентен дигитален мониторинг), отчитаща в реално време 16 основни параметри на електромотора и превръщаща го в „умен електромотор“. В десетилетната си биография челното троянско предприятие има общо 15 златни медала от Пловдивския панаир.

Вицепремиерът си чака кафето от уникалната машина на щанда на "Елпром Троян"
Томислав Дончев в разговор с Росица Петкова,
директор маркетинг и иновации в "Елпром Троян"
Злато за "Елпром Троян", Пловдив, 2018 г.
„ЕЛПРОМ ТРОЯН“ спечели още едно престижно отличие на тазгодишния Международен технически панаир в Пловдив – наградата „Кристален тетраедър“ за изключителния си и невиждан досега панаирен щанд по оценката да домакините от панаирното градче (наградата се печели от елпромци за втора поредна година). Футуристичен като дизайнерско и технически решения, с оборудване от най-висок клас, например гигантски двустранен екран с размери 10 на 4 метра за презентациите на постиженията на завода и историята му. И за радост на многобройните посетители – черпещ с кафе от уникална кафемашина, произведена във Флоренция („Това е Ролс-Ройсът на кафемашините, произведени са едва няколко десетки и кафето от нея няма равно“, коментираха от екипа). Троянското кафе опитал и вицепремиерът Томислав Дончев, пристигнал да открие панаира и посетил с правителствената делегация щанда на „Елпром Троян“. „Г-н Дончев бе впечатлен от видяното и заяви, че ще дойде да ни види в Троян. Неговата оценка и на придружаващите го бе, че щандът ни е от бъдещето. Отговорихме, че заводът ни е на 75 години, но гледа 100 години напред“, сподели за Т21 г-н Мондешки. 

Елпромският ретро кът
СВРЪХМОДЕРНИЯТ щанд на „Елпром Троян“ имаше и свой ретро кът, припомнящ любопитни и важни факти от биографията на завода. Тук можеше да се види първият електромотор, произведен в работилницата на основателя на завода Марин Стаевски и подарен на троянския Музей на занаятите с цел „съхраняване на културно-историческото наследство и традициите на Троянския край“. Също – статуетката за полученото през 1982 г. престижно международно отличие за производствени и маркетингови постижения „Златният Меркурий“, връчена в Париж на тогавашния изпълнителен директор Марин Ковачев.

НА ТАЗГОДИШНИЯ Международен технически панаир в Пловдив участват 550 фирми от 35 държави, като новите участници са над една трета, представени са десет специализирани изложби и за поредна година най-мащабните от тях са „Машиностроене“ и „Строителство“; очаква се над 30 000 души от България и чужбина да посетят изложението.


Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |