Защо не искат да ни чуят???

* Донка Михайлова: „Държавата трябва да влезе в ролята си на единствен контролиращ орган на сечта“
Взето назаем
На нашия Троян, за разлика от съседния Тетевен, му се размина по-леко при скорошните поройни дъждове. Въпреки че в с. Черни Осъм, а след това и в Бели Осъм и Балканец имаше тежки моменти, има и материални щети. Във връзка с това публикуваме, взехме го назаем, краткия коментар по темата на кмета на Троян Донка Михайлова, направен в страницата й във фейсбук на 31 юли т. г. – защото сочи причини(тели) и изход. Т21

61 ЛИТРА на кв. м, казаха по бТВ. Това лято Черни Осъм е „в сърцето на бурята“ за Троянска община. Когато нощем чуя, че вали дъжд, първо си мисля как е в Черни Осъм. Осъмнахме с откъснати три къщи, без нормален достъп на автомобили. В края на деня всичко бе отводнено и спокойно. Свлачище в Бели Осъм се активира. Безразборната сеч в горите не може да продължи.

ДЪРЖАВАТА трябва да влезе в ролята си на ЕДИНСТВЕН контролиращ орган на сечта. Казахме го преди няколко месеца. Защо не искат да ни чуят??? Държавните горски стопанства – за държавните гори, частните лесничеи – за частните гори, общините – за общинските гори. От много контролиращи – никой отговорен. И в крайна сметка – липса на контрол.

Донка Михайлова

Бел. ред. В читателски коментар към кметската публикацията Пламенка Райнова бърка в раната още по-дълбоко: „Тези Държавни горски стопанства си имат директори, а те си имат имена. Частните лесничеи също, както и отговарящите за това в общините. Защо не се търси персонална отговорност? Дали не защото са много яки политическите чадъри и липсва кураж (или желание) за противодействие? Хората си задават тези въпроси. Кой би могъл да им отговори? Държавата, всъщност, се представлява от хора – хора с имена и лица. Има ли такива, кои са те?“. Любопитен казус поставя и друг читател, Стефан Ангелски: „В Зеленика (в Бели Осъм) ограничението (за товарните автомобили) беше до 10 тона, сега е 15 тона?! Това не е станало без знанието на общината! Ха да видим сега кой не си върши работата и кой прибира парите от разликите?!“.

Още по темата:

1 Коментара:

Стелиян Марков каза...

Всички дървари са боклуци,а техните ментори:директорите
на Горските стопанства са боклуци на куб и всички играят
в един отбор.Отбора на дървената маефия.Ако продължи така/а то е явно с тия политици/,БълГерия ще загине не само демографски,а и физически/природно/,защото това е целта на някой хора.

И Бог да
прости БълГерия.Ще се насели от талибани и

и цигани.Гледайте нещата право в очите.


Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |