Великденската изложба на ДТХ се открива на Велики четвъртък

* По традиция на вернисажа ще има музика на живо – инструменталното дуо Мария Александрова (флейта) и
 Виктория Генова (виолончело)
Предстоящо
ВЕЛИКДЕНСКАТА изложба на Дружеството на троянските художници (ДТХ) по традиция ще се открие на Велики четвъртък от Страстната седмица (тази година на 5 април). И в нея ще бъдат показани най-новите творби на местните майстори на четката.

ЩЕ БЪДЕ спазена и друга, наложила се в последните години традиция – откриването на Великденската изложба да бъде съпътствано от концерт на живо, обикновено класическа музика. Гостуващите музиканти този път са две възпитанички на Музикалното училище „Панайот Пипков“ в Плевен и Музикалната академия „Панчо Владигеров“ – Мария Александрова (флейта) и Виктория Генова (виолончело). Мария е преподавател в плевенското училище, а Виктория – солист на Плевенската филхармония. Дуото ще изпълни произведения на Бах, Моцарт, Пахебел, Шуман, Дворжак, Бокерини, Гардел.

ВЕРНИСАЖЪТ е от 18:00 ч. – 5 април, четвъртък, галерия „Серяковата къща“. Заповядайте! Изложбата ще може да бъде видяна до 5 май.

Галерия „Серяковата къща“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |