Още две радиа в троянския ефир – „Радио 1“ и „Нова нюз“

* Преди това тръгнаха „Веселина“ и „Фреш“; от петте, спечелили през м. юли лицензи за Троян, не е стартирало само „Фокус“
Придобивки
ОТ ДЕСЕТИНА дни в троянския ефир звучат още две от общо петте радиа, които спечелиха обявените от СЕМ и проведени на 11 юли т. г. „конкурси за издаване на лицензи за радиодейност за град Троян“: музикалното „Радио 1“ (106.9 MHz), което пуска основно евъргрийни (без чалга) и е радост за всички пътуващи, девизът му е „Класическите хитове“ (най-доброто в музиката от 60-те години до днес); и радио „Нова нюз“ (95.7 MHz), което е от две години в ефира на България и е в пряка връзка като философия и съвместни излъчвания с Нова телевизия.  

ПЪРВИТЕ две радиа от новата „троянска петорка“ бяха: радио „Веселина“ – някогашното чалга радио, сега с далеч по-шарен денс репертоар; и радио „Фреш“ – музикалното радио, ориентирано предимно към младежката аудитория. Предстои да тръгне и последното от петорката, спечелила честоти за Троян – радио „Фокус“, което е в структурата на едноименната национална информационна агенция.

***

ДА ПРИПОМНИМ. Доскоро в троянския ефир звучеше само националното радио – „Хоризонт“ и „Христо Ботев“; на резервна честота известно време вървя и музикалното радио „N-joy“, а в по-ранни периоди имаше опити за други „алтернативи“ от типа на приключилото съществуването си ловешко радио „Лиани“, бе направен даже някакъв странен опит за чисто троянско ефирно радио, чието седалище беше в… с. Черни Осъм. С други думи, троянският ефир бе изключително постен. До миналия април (2016 г.), когато в Общинския съвет се взе решение (по предложение на съветника Димитър Пиронков и групата „Избор за Троян“) да поискаме от СЕМ да обяви конкурси за радиочестоти на територията на Троян. Общинската администрация подготви предложението и от името на кмета Донка Михайлова то бе внесено в СЕМ и влезе в дневния ред на регулаторния орган.

Т21 

Още по темата:

13 коментара:

Анонимен каза...

Браво.
Ето, кмета ни е супер. Единственият кмет от 50 години насам, който пусна нови радиа.
Какво ли ще измисли сега Пеевски, за да оплюе тази радостна новина?
Или ще каже "защо тези, а не онези"?
Поздравления.
Даже забелязвам, че Веселината се "лови" доста по-далеко от тъпия N-joy. То добре, че го махнаха. И без това имаха 20-30 "хита", половината от които на
разни недорасли пубери, които си мислят, че могат
да пеят.

Анонимен каза...

Неистова дебилна радост настъпи в Троян след голЯмия ефирен успех. Едно зомби над мен радостно е изквичало !

Анонимен каза...

Каза комуниста. (пост №2)

Анонимен каза...

Вече съм убеден,че от плювкане някои мили граждани получават единствената за деня си ерекция..иначе няма!

Анонимен каза...

Сигнала на Радио 1 е много некачествен, слаб е и има доста смущения. Нещо по този въпрос, някои може ли да каже?

Анонимен каза...

5-ти, кво ти пука?
Слушай Веселина, там е перфектен сигнала.
Лови се с няколко километра по-далеко от малоумния нджой.

Анонимен каза...

Троян продължава да е в потресаващ информационен мрак. Отбиването на "номера" с вземането от частни радиа на честоти за района на Троян нищо не решава, а изцепката на определено видимия дебил 1-ви как Михайлова "пуснала нови радиа" буквално "кърти миФките". Просто не е възможно да има подобни тъпанари.
И няма как да е друго. Без това тотално информационно затъмнение, Михайлова и подобните и са свършени като управленци. Дори глупака с първия коментар има шанс да прогледне, но не и Михайлова да може да продължи с ПиАр-ката си и със слугинските троянски медии да мами, демагогства и да сапунисва населението или по-скоро това, което е останало от него.
Колкото до музикалните програми на тези радиа - едва ли някой уважаващ себе си меломан е започнал да подскача от радост. Този който обича музика, той знае къде, как и с каква уредба да слуша музикални изпълнения, а радиопрограмите са му последна грижа. Те са за такива като 1-ви и подобните му.
Информационното мракобесие продължава!

Анонимен каза...

1-ви езика ти е стигнал май до коленете.То голямо близане голямо нещо.И така като езика ти стигна до коленете да не тренираш за метач към комуналните.Що не дадеш едно предложение да вземат да издигнат един паметник на успешната Дона.На площада място бол,а може и на мястото на съборения от нея паметник между двата музея.Българската история познава такъв случай с издигнат преживе паметник на другаря Тодор Живков в Правец.Няма да е нещо ново да издигнат и на успешната Дона.

Анонимен каза...

Таз година радио, след век газификация.

Анонимен каза...

Много нервни гербаджии. Като сте некадърни само това ви остава да плюете анонимно.

Анонимен каза...

Така е, 10-ти. Не е лесно да
си гербаджия.
А аз ако не се лъжа, за разлика от 8-ми си мисля, че друг събори паметника, ама нищо. Важното е да знаеш къде и как се държи метлата.

Анонимен каза...

Всяка сутрин слънцето изгрява... Да благодарим за това на успешната Донка!
Миналата седмица не валя много дъжд и Троян бе подминат от наводненията... Пак Донка го предотврати! Да живей!
Грипната вълна още я няма в Троян... благодарение на успешната Донка, разбира се!
Животът на Земята съществува благодарение на Нея!

Анонимен каза...

Прекрасно е.
Най-накрая има разнообразие.
И то цели 5 радиа - такова нещо
никога не е имало в Троян.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |