Беломъжев започна сезона с трето място за Световната купа

* Станимир бяга предпазливо и без да гони победа на всяка цена, коментира бащата и личен треньор Иван Беломъжев * Пак проблеми с парите от федерацията, благодарности към троянските помагачи
Ски ориентиране
Призовата тройка в днешния спринт за СК, вдясно - Станимир Беломъжев, 27 ноември 2017 г.
СВЕТОВНИЯТ шампион в средната дистанция от миналия сезон – съгражданинът ни Станимир (Тачо) Беломъжев, влезе по блестящ начин в започналите днес (понеделник, 27 ноември) серии за Световната купа, сезон 2017/2018. В провеждащия се във Финландия първи кръг Станимир се класира трети в спринтова дисциплина – на 7 сек. след победителя Андрей Ламов (Русия) и само на 2 сек. от втория Владислав Киселев, също от руския отбор. „По принцип започваме сезона предпазливо, такива наставления дадох на Тачо и за този старт. Ако бе тръгнал за победа на всяка цена, щеше да отвее конкуренцията“, сподели ни по телефона Иван Беломъжев, бащата и личен треньор на шампиона.

А ПРЕДПАЗЛИВОСТТА в началото е разбираема – целта е да се избегне прегаряне и постепенно да се влезе във върхова форма за най-важните стартове за сезона. Тази година „черешката на тортата“ за ски ориентирането ще е Европейското първенство в България (Велинград), което ще е и кръг от СК. „Разбира се, пред родна публика, а съм сигурен, че ще има и голяма троянска група, Станимир ще гони единствено победата и европейското злато“, коментира Беломъжев старши. Треньорът не скри за проблемите с полагаемото се финансиране от Българската федерация по ориентиране (БФО) – била преведена едва половината сума, която привършвала; но използва случая специално да благодари на троянските помагачи, които отново подават ръка на Тачо – инж. Светослав Дочков („Сима“), инж. Марин Радевски („Калинел“), братя Мондешки („Елпром Троян“).

След световната титла, Красноярск,10 март 2017 г.
В МОМЕНТА Станимир Беломъжев (България) е на четвърта позиция в Световната ранглиста по ски ориентиране с актив от 7192 точки, като пред него само на точка разлика е Ерик Рост (Швеция) с 7193 т. Водач в ранглистата е руснакът Андрей Ламов (7323 т.), следван от друг руснак, Кирил Веселов (7196 т.). В челната десетка всички освен Беломъжев са представители на световните сили в този спорт – Русия, Швеция, Норвегия, Финландия.

Т21 

Още за победите на Беломъжев през годините – виж ТУК

2 коментара:

Анонимен каза...

Оууу вече са братя Мондешки, извинете...

Анонимен каза...

Лошо ли е, че братя Мондешки помагат на Тачо? В тоя скъп спорт за са нужни много средства.
Първи, ти на кой и с какво (колко) помагаш?
Много е лесно пред клавиатурата.
Реалността е друга.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |