Дядо Гавриил отслужи водосвет след жертвите край Микре

* „Господ да помогне да няма такива в бъдеще, да пази тези, които пътуват и да вразуми шофьорите да не си позволяват да карат безразсъдно и в състояние, в което не бива да сядат зад кормилото“
 * Правителството затяга контрола за автобусите
Войната на пътя
По време на водосвета край Микре, 20 ноември 2017 г.
ЗЛОВЕЩАТАТА катастрофа в петък, 17 ноември, в невралгичния участък от пътя София - Варна в района на с. Микре (Ловешко) остави 9 трупа, други 19 бяха ранени, а нови две катастрофи наблизо в следващите дни увеличиха жертвите с още две, бройката на ранените пък набъбна на 26. Този страховит парад на смъртта край Микре – ПТП-тата тук са десетки и неспирни от години – бе причина Ловешкият владика Гавриил да отслужи в понеделник, 20 ноември, водосвет на място; като духовникът изрази увереност, че ритуалът ще помогне черната серия да спре. „Господ да помогне да няма такива в бъдеще, да пази тези, които пътуват и да вразуми шофьорите да не си позволяват да карат безразсъдно и в състояние, в което не бива да сядат зад кормилото“, се чу в словото на пастира на Ловешката епархия.

ДА ПОЧЕТАТ паметта на загиналите край Микре и на хилядите жертви по пътищата на България бяха пристигнали областният управител на Ловешка област Георги Терзийски, директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Милен Маринов, кметовете на близките общини, сред тях и троянският градоначалник Донка Михайлова. Г-жа Михайлова поднесе голям букет от името на Община Троян с надпис „Поклон!“.

НА СЪЩИЯ ден премиерът Бойко Борисов свика среща във връзка с инцидентите край Микре. На нея регионалният министър и наш земляк Николай Нанков посочил, че въпросният участък от пътя София - Варна е основно ремонтиран преди две години и е един от най-добрите в България, а причините в случая са човешки грешки. А транспортният министър Ивайло Московски обявил, че всеки автобус, който превозва пътници, вече ще трябва да е оборудван с видеоконтролер (камера) и колани за пътниците; наредбите за тези мерки ще бъдат разписани до няколко месеца, ще се затегнат и техническите прегледи на автобусите.

Цветя в памет на загиналите на пътя
СЛУЧИЛОТО се, разбира се, поставя още по-остро въпроса за (до)изграждането на автомагистрала „Хемус“, която според правителствените изявления е сред строителните приоритети за мандата. „За трасето до разклона за Тетевен (Боаза) имаме проект и през 2018 г. трябва да започне реалното изграждане. Участъкът от Боаза до шосето Ловеч - Плевен в момента се проектира и ако процедурите минат без обжалване, през 2018 г. може да пристъпим към изграждането и на тези 50 км. В следващите три години магистралата трябва да задмине Ловеч, като планираме отсечката до Велико Търново да бъде готова през 2021/22 г.“, заяви наскоро по бТВ министър Нанков.

Т21 

 Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

И за какво са им на автобусите камери? Нито полиция, нито съд ги вземат под внимание.

Анонимен каза...

....браво!първо вяра,после смиреност,после морал....

Djigata каза...

Пътувам често из цяла България,най-големият проблем според мен са самите водачи на МПС.Докато не спрем да се избиваме сами нито КАТ,нито молебени ще помогнат.Бог да прости загиналите и бързо оздравяване на оцелелите!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |