Катастрофа уби журналист на БГНЕС, снощи почина още един

* Кървавият инцидент стана във вторник сутринта недалеч от разклона за Троян при челен сблъсък на два минивана „Пежо Партнер” * Другите двама пострадали остават в ловешката болница, единият с опасност за живота * Тираджии отказали помощ, издирват се
Трагедия Актуализиран
Минути след страховития сблъсък, сн. Теди Джорджо
ЖЕСТОКА катастрофа на пътя София – Варна недалеч от разклона за Троян на 22 септември сутринта (вторник) отне живота на 32-годишния фотограф Петко Налбантов, работещ за информационна агенция БГНЕС; сигнал за тежкия пътен инцидент е подаден в Областната дирекция на МВР – Ловеч в 8:45 ч. Младият мъж почина в ловешката болница, където бяха настанени и останалите трима пострадали - в тежко състояние с множество счупвания и други наранявания и опасност за живота. В деня на трагедията журналистите от БГНЕС в знак на траур спряха работа и не публикуваха новини.

ПО ПРЕДВАРИТЕЛНА информация служебният миниван „Пежо Партнер” на БГНЕС, пътуващ от София за Велико Търново, се ударил в насрещно движещ се автомобил от същата марка и модел, шофиран от 33-годишен мъж от Трявна. В колата на агенцията са пътували трима журналисти, другите са Любомир Янев (50 г.) и Светломир Генев (42 г.). Свидетел на катастрофата станал известният диджей Теди Джорджо, който помогнал при изваждането на заклещените в двете коли хора.

КАКВА точно е причината за катастрофата тепърва ще се изяснява окончателно. Според очевидци (информацията е от в. „24 часа”) колата на БГНЕС е предприела рисковано тройно изпреварване, довело до сблъсъка. На 23 септември (сряда) другите двама пострадали журналисти продължаваха да са на апаратно дишане в болницата в Ловеч и се планираше, когато състоянието им позволи, да бъдат транспортирани до университетската болница в Плевен и оперирани. Организирана бе и дарителска акция за набавяне на кръв за борещите се за живота си Любомир и Светломир.

КЪСНО вечерта в сряда се разбра, че в ловешката болница е починал и Светломир Генев, причината е тежката черепно-мозъчна травма. Продължава битката за живота на Любомир Янев, шофирал колата на БГНЕС при фаталния сблъсък. Пострадалият тревненец от другия автомобил също остава в болницата, но е в относително стабилно състояние. По последни данни вероятна вина за инцидента има и шофьорът на ТИР, който карал плътно зад друг голям камион и не освободил място за прибиране в лентата на изпреварващото го, но засечено от насрещен автомобил „Пежо Партнер” (според информация от в. „Стандарт”). Тираджиите са продължили пътя си без да окажат помощ и сега се издирват, за да дадат показания. 

Т21

5 коментара:

Анонимен каза...

Поредните "шофьори" .
Доста още трябва да загинат, докато измрат всички
джигити на пътя.

Анонимен каза...

Ти се радвай, че не се умира от простотия !

Анонимен каза...

Абе те тези кретени на пътя са достатъчно проЗти.
Та като гледам всеки ден мрат такива от простотията си.

Анонимен каза...

Има ли някаква информация за причините , за обръщането на камиона при моста след бензиностанция Йоана. Какво би станало , ако там имаше хора?

Анонимен каза...

Виж тук кой защо отговори на водача на ПП АБВ – Троян Бисер
Димов

http://lovechmedia.com/%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f/%d0%b2%d0%b8%d0%b6-%d1%82%d1%83%d0%ba-%d0%b7%d0%b0%d1%89%d0%be-%d0%b8-%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b0%d0%b9-%d0%bd%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d0%be%d1%82%d0%b3%d0%be%d0%b2/

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |