Болничен здрав носи

* Защо допускаме една част от обществото (по-малко работещата) да прави на балами другата част (работещата)?! * Не е ли време безобразията да престанат, системата да е стабилна, а лекарите уважавани????
Предизвикано
Авторът Христо Йовчевски е собственик и управител на водещата мебелна фирма „Рико Стил“ ООД и е един от най-големите работодатели в община Троян
КАКВО се случва, когато се разболеем? Посещаваме личния си лекар, преглеждат ни (един, двама или не дай, Боже, повече специалисти), изясняват заболяването, следва рецепта с лекарства и издаване на болничен лист. Лекуваме се с предписаните лекарства, спазваме определен режим. Болничният лист ни гарантира безпроблемното отсъствие от работното място, а според внасяната осигуровка ни се изплаща парично обезщетение.

ДОТУК всичко е ясно и познато на тези, които боледуват. Да, ама не! Защото ако не сме болни – но искаме да починем или да си нацепим дървата, или днес вали и ще има охлюви за събиране, утре пък ще отидем за гъби след такъв хубав дъжд, – няма проблем, ще си вземем болничен. Въпреки че не боледуваме, ще получим пари. Може да са по-малко, но са добавка към другото, което сме си свършили. Ако не успеем сега, другият месец или седмица – пак. Но следващия път не само три дни болнични, може да са пет или най-добре 10 дни.

И ЕТО ГО въпросът. Факт е, че болничните у нас всяка година нарастват с 20%! Установено е по ясен начин от съответните органи. И защо допускаме една част от обществото (по-малко работещата) да прави на балами другата част от обществото (работещата)?! На всички е пределно ясно, че внасяйки осигуровки, събираме пари за себе си, разчитайки, че когато наистина сме болни или животът ни е в опасност, именно тези пари да ни спасят и излекуват. Ако нормално внасяме, но ненормално се изразходват, тези средства ще са недостатъчни! Гледаме и слушаме по медиите за този дефицит и как той се дофинансира от държавния бюджет. По Великден и Коледа се обявяват кампании със СМС-и за лекуване на тежко болни деца. И същевременно милиони и милиони в болнични изчезват всяка година.

ДАЛИ цялата наша система не е порочен кръг, създаден от нас, но от тези от нас, които се мислят за по-тарикати? Дали по този начин добрите лекари, без които е немислимо да живеем нормално, не губят уважение заради едни други, които са готови да са в играта, за да изкарат някой лев? Вярно ли е, че за фиктивен болничен лист получават 8-10 лв.? От кого всъщност идват тези пари? Ясно е от кого, от система в дефицит и от коректно плащащите!

ПРИМЕРИТЕ в ежедневието са безброй. Ето и един от тях. Постъпват на работа мъж и жена – семейство, които не са с висока квалификация и се налага допълнително обучение. Едва месец от назначението и мъжът е болен за 14 дни – болничен лист № Е2015 3751545/22.06.2017 г., издаден на Севжан Расимов Амишев, удостоверен от д-р Румен Лалев. Диагноза – локална инфекция на кожата и подкожната тъкан, неуточнена. Странно, 14 дни боледуване от диагноза – неуточнена. На зададен въпрос към съпругата къде е мъжът й, тя отговари: „Болен е, ухапа го комар”. Комар, не крокодил! И се лекува 14 дни!? Почесва се човекът, може би?

СЪЩИЯТ мъж, жена му и синът им в предишно предприятие отново са боледували, но този път болнични листи са издадени на жената и сина: Айше Яшарова Амишева (майката) – болничен лист № 8067160 и №975/18.04.2017 г., Гюржан Севжанов Расимов (синът) – болничен лист № 8067159 и №974/18.04.2017 г. Болничните листи на двамата, майката и сина, са издадени на една и съща дата и най-интересното – за едно и също заболяване. Диагноза – увреждания на междупрешленните дискове в поясния и другите отдели на гръбначния стълб с радикулопатия. На единия – 10 дни болнични, на другия – също 10 дни болнични, разписани от д-р Николай Лазаров. Но тъй като това явно не им е достатъчно, имаме нови болнични. Този път от друг лекар. Принципът обаче е същият – в един и същ ден и час на двамата се издават болнични отново за това заболяване: болничен лист № 5060172 и № 630/28.04.2017 г. и болничен лист № 5060171 и № 629/28.04.2017 г. Издадени от д-р Найден Табаков, като този път единият е за 3 дни, а другият – за 4 дни. Прави силно впечатление, че лекарите вече звучат като фирми: ЕТ „Д-р Николай Лазаров”, „Д-р Найден Табаков“ ЕООД, ЕТ „Д-р Румен Лалев”… На мен ми прилича на извършена сделка или услуги срещу заплащане.

ИМЕННО това е един от начините да се работи в сивия сектор - уж болен, а всъщност „БОЛНИЧЕН ЗДРАВ НОСИ”. Срещу това държавата се бори, недоволстваме, но явно не всички. Дали има и други такива лекари, издаващи такива болнични? Да, има! В Троян, Ловеч и цяла България! Дали системата не е: давай на който колкото иска, пък да му мисли, който дава парите.

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ. Познавам лекари, истински хуманисти, приемащи професията за кауза. Бих им доверил своя живот и този на децата си. За съжаление, познавам и други... Не е ли време безобразията да престанат, системата да е стабилна, а лекарите уважавани????

С уважение: 
Христо Йовчевски, управител на „Рико Стил” ООД

48 коментара:

Анонимен каза...

Ами за това във нормалните държави когато се кандидатства за дадена работа 1 от въпросите е дали си боледувал и колко често си боледувал.

Николай каза...

За съжаление у нас има една такава специфична философия, заради която никакви административни и съдебни реформи (подхванати отгоре) няма да помогнат: корупцията (и дребният тарикатлък) е корупция (дребен тарикатлък), само когато облагодателства някой друг. Ако е за нас - това е услуга между приятели, нали...
Темата за неразбирането (или по-лошо - съзнателното прецакване) на солидарния осигурителен модел има и множество други аспекти - фалшивите инвалиди, "безработните" плочкаджи, заработващи за ден колкото университетски преподавател за месец, но без да плащат осигуровки и т.н. Иначе всичките тези са първи пред вратите на GP-тата.
А балъците плащаме осигуровки върху всичките си доходи (защото сме балъци, да напомня), след което отиваме и плащаме на частни болници, защото нямаме време да висим по опашки, да се занимаваме с мънкащи за доплащане на туй-онуй "лекари" с частни кабинети в държавните болници и прочее, и прочее...

Анонимен каза...

Поредният пасквил от един самозабравил се експлоататор...

Анонимен каза...

Прав е да протестира г-н Йовчевски и чест му прави, че не се примирява с рецидивите на днешната порочна здравна система.
За съжаление, тези и много други рецидиви на тази порочна система, която /уж/ над четвърт век а "реформират" ще продължават и дори ще се множат.
Г-н Йовчевски обаче греши за едно нещо, "срещу това държавата се бори". Не, изобщо не се бори и вече над 25 години по най-безобразен начин лъже населението с някакви псевдо реформи. И нещо повече - самата държава участва или съучаства в източването на обществената здравна каса, било чрез пряк грабеж на парите от ЗК /справка - Дянков/ или чрез финансиране на частно здравеопазване с обществените пари на ЗК. Отделно "законовите" грабежи - дали с лекарства, дали с кинични пътеки, дали както е в случая с болничните.
Някой знае ли в крайна сметка в какво "реформираме" тази здравна система и след като я реформираме на коя утвърдена и добре работеща здравна система в коя да е държава от света ще заприлича?
Защо не опитате да зададете този въпрос на лекарите, които вие овластявахте години наред и пращахте в парламента, че да ви оправят и вас и самата здравна система. Попитайте д-р Шайлекова, д-р Йорданов, ето сега и д-р Александрова /вижте и рекламата за приемния ден/ - попитайте ги какво правиха като депутати толкова години и защо като последните идиоти на Европа ни сапунисват над 25 години с някаква реформа. И до кога? Не, знам че няма да ги попитате, защото явно вашият обществен дълг на граждани е да ги извадите от там, където са били едно Нищо, за да ги овластите и пратите там, където да бъдат някакво измамно Нещо, а след като си поживуркат в добре заплатено нищоправене и приключат – отново да се върнат в естествената си среда, където си остават онова познатото Нищо от гледна точка на политиката и общественото развитие. Махнете им партиите зад гърба и сами ще се убедите колко са неразпознаваеми и незначителни. И старите и новите, които отново ще ви пробутат.
Нали се сещате, че изобщо не представлява проблем да се отиде в държавите с развитa и добре действаща система на здравеопазването и да е приложи тази система в България. Само че май на някого не му е удобно, че ще секне източването и буквално краденето на обществени пари от здравната каса. А гражданите и работодателите, както е в случая - кучета ги яли. Нали пак ще дойдат нови избори и пак ще обещаят на побърканите избиратели какви чудесии и какви реформи ще правят. Даже и някой лекар ще пробутат в листите за по-голяма убедителност.
Никъде по света няма подобна простотия и андрешковщина. Но и никоя страна не е сринала съществуващата си здравна система /и то една от добрите в света/, за да я съсипе и реформира в нещо, което никой не знае какво е.
Между другото, да сте чули и видели от кой да е ваш депутат да има някакво отношение или позиция по кой да е въпрос? Няма и да чуете. Те са заети някъде да присъстват с трибуна или без трибуна, където да ги споменават как присъствали. Имат и приемни, които не знам защо не ги кръстят "изповедални за оплаквания до арменския поп". В останалото време натискат копчетата в НС по указание свише. Дори не им се налага да мислят…. поне тези, които имат този Божи дар.
А най-жестокия проблем е, че отдавна вече на никой не му пука и че почти всички са се примирили. Затова написах, че му прави чест на г-н Йовчевски, че поне реагира. А иначе да се бориш с рецидивите на Системата, вместо да се бориш срещу самата Система си е чиста загуба на време. То е като при „ламята“ – отрежеш едната глава, а на нейно място се появяват нови три. И така - до пълното ни самоунищожение!

Анонимен каза...

Абе, пичове, вие ли имате спешна нужда от редактори или тоя пишман капиталист от речник?! Иначе написаното е пълна глупост, което е жалко, защото икономическият елит трябва да е водещ фактор в развитието на едно общество.

Анонимен каза...

5-ти, тази уникална простотия за "водещия фактор" къде я прочете?

Анонимен каза...

Поредният пасквил от един самозабравил се експлоататор. Това, че му бягат работниците от мизерните условия на труд и лошото отношение е друг въпрос. Сега пък и докторите му виновни...

Анонимен каза...

Частната инициатива е фундамента на либералната демокрация. Обаче нещата няма как да се получат, ако един от основните субекти т.е. икономическият елит не разбира бъкел от индустриални отношения. Под "водещ фактор" не разбирайте единствен. Но все пак, както вече споменахме, той е в сърцевината, държавата е само регулатор, в българския случай лош. Тук е момента да се подчертае обаче, европейския капитализъм е по-скоро рейнски тип, а не либертариански, но да не навлизаме в такива дълги теми, не му е мястото. Лек ден!

Анонимен каза...

Угода няма този човек като цяло

Анонимен каза...

Йовчевски е производител. Дава работа на доста хора. Сигурно има основания да повдига този въпрос. Може да има и защо да го критикувате, но кой е перфектен?

Анонимен каза...

Да, за фалшиви болнични, държавата плаща огромни суми, а в същото време няма пари за болните.
Аз съм обжалвал болнични.Оказва се, че лекарите "проверяват" сами себе си. Абсурдно,смешно,жалко,престъпно!!!

Споменатите "лекари" най-малко - ДА СЕ ЗАСРАМЯТ !

Анонимен каза...

Бравооо

Анонимен каза...

Големи поздравления за г-н Йовчевски, тъй като той е един от малкото хора, които имат смелостта, доблестта и интелекта да кажат нещата така както са, а не както тези смешни олигофрени в правителството и народното събрание разпореждат да се говори и замазва очите на средностатистическия човек!Това е един от многото примери за безхаберието на институциите относно изразходването на парите и същевременно наглото и арогантно възползване от така създалата се ситуация на тези дребни, жалки и прости душици, за които да вземеш фалшив болничен, да изкараш " на частно " 10 лева или да излъжеш някого е най-голямото постижение в техния мизерен живот!За толкова години голяма част от българите така и не разбраха, че напред се върви с много здрава работа, а не с далаверки на дребно, които задоволяват някакви мизерни нужди за кратко време!И същевременно всички тези горепосочени тарикати са много горди и доволни от това как са излъгали всички, но най-вече държавата и работодателите! " Ша му работя аз на тоа за таа малка заплата " - това е най-често разпространеното мислене сред средностатистическия простак! Абе вие предишно споменатите да не си мислите, че сте завършили Кембридж или Харвард и сте толкова кадърни и умни, че някой трябва да ви дава толкова колкото искате за колкото ви се работи ( днес цял ден, утре половин, други ден 2 часа - другото време за гъби )!На всички, както и на гореписаните анонимни - номер 3 , 5 и 7 / каквото и да се напише за изказаната от тях простотия все ще е верно / трябва да им е ясно - ТОВА Е РЕАЛНОСТТА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ВИ ХАРЕСВА ИЛИ НЕ! ПАРИ СЕ ДАВАТ СРЕЩУ СВЪРШЕНА РАБОТА, А НЕ СРЕЩУ МРЪНКАНЕ, ХЛЕНЧЕНЕ И ПОСТОЯННО НЕДОВОЛСТВО КЪМ ВСЕКИ И ВСИЧКО! И ПО-ДОБРЕ ВСИЧКИ ДА СВИКНАТ С РЕАЛНОСТТА, ЗАЩОТО В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕ СИ ОСТАНАТ АУТСАЙДЕРИ, ЗА КОИТО НИКОГА НИЩО НЯМА ДА ГИ УСТРОЙВА! И ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА ГЛЕДАТ КАК ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ВЪРВЯТ НАПРЕД, ЗАЩОТО ХОРАТА МИСЛЯТ ГРАДИВНО, РАБОТЯТ И ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ ДОБРЕ! А на гореписаните анонимни - номер 3 , 5 и 7 само ще им кажа - като сте толкова отворени и за вас този е капиталист онзи е лъжец - направете вие фирми, осигурете работа и давайте каквито си искате заплати - а не мишкувайте и се крийте като празноглави идиоти и само недоволствате!
А относно това дали г-н Йовчевски е добър работодате или не фактите говорят - една от най-успешните български фирми доказана с годините и в която работят хора, които във всеки случай са доста по-умни от всички останали простаци, които недоволстват и все нещо им е криво! И още един път - поздравления г-н Йовчевски! ПОЗДРАВИ Й. АНГЕЛОВ

Unknown каза...

Въобще не съм съгласна. Работила съм при него и е изключително коректен и точен работодател и човек. А всичко написано в статията е масова практика на много тарилати-работници.

Анонимен каза...

Г-не, успокойте се малко, в тая жега не е полезно това силно вълнение. Аз лично в думата капиталист не влагам нищо негативно, напротив, просто споменах, че да вървим напред тази прослойка трябва да е малко по-просветена и да работи в рамките на някакви норми-законови и етични. Нищо не ми е криво, не се чувствам аутсайдер, достатъчно съм образована, просто мисля, че преди да говорим трябва да четем и веднъж завинги да си изясним, какво представляват обществата към, които сме се запътили и как работят. Не може да скачаш срещу липсата на правла само, когато на теб ти изнася, а иначе ти да не признаваш такива. Не може да се хвърлят такива недоказани обвинения в пространството. Не може вечният аргумент да е- дава заплати. Да, това е важно, но не сме в робовладелския строй, работещия също има права и достойнство, с които работодателя трябва да се съобрази, ако не иска държавата трябва да го принуди, което у нас масово не се случва.
P.S Категорично не поставям целия бизнес в страната под общ знаменател.
Желая Ви хубав ден!

Анонимен каза...

Всеки що годе читав човек трябва на момента да се разкара от Абсурдистан!Тези самозабравили се хорица мислят, че всичко им принадлежи.

Анонимен каза...

Ако давате нормални заплати , няма да има нужда да си вземат болнични и да ходят да събират охлюви. Ама нали сте се наговорили пишман бизнесмените и заради това работниците търсят начин да изкарат нещо отгоре на заплатата.

Анонимен каза...

Браво на това семейство.Намерили са начин как да цакат самозабравилия се троянски бизмесмен.Дано и други да ги последват да го видим тогава какво ще прави без работници.Сега събира работници от Ловеч и Плевен ама и от там ще свършат.Все работниците били виновни мързеливи били, некъдърни били.А задълженията на работодателя според закона.Няма.Работниците му били виновни.Е то рботната ръка в Троян става все по малко.Идва времето когато Христо и баща му Митьо Йовчевски ще трябва да работят ако искат да им съществува бизнеса.

Анонимен каза...

Колко глупав трябва да си да не ти е ясно, че това семейство което цакало бизнесмена на практика цака всички нас, като източва здравната каса. Ама нали е по-важно "Вуте да е зле".
Йовчевски не губи на практика. Губещите сте вие, които утре като отидете в болницата пак ще си плащате, защото няма пари. А защо няма? Ами защото някои някъде "цакат", а прецаканите им се радват.

Анонимен каза...

По принцип авторът на статията е много прав- понякога се злоупотребява с болничните . Ако работодателят има съмнение, че болничният е фалшив, може да го оспорва - не диагнозата, а режима на болничния.

Анонимен каза...

Сеща ли се някой .че ако не е работодателя да внася осигуровки ще вземеш болнични ама ..друг път.Всички са много важни ама направете си фабрики бе.

Анонимен каза...

Йовчевски,
добре си го написал, жалко обаче, че е в провинциален сайт, ще то пречете някои и друг твоя съгражданин, един ще те оплюе, друг ще не похвали - и дотам!
Хора като тебе, трябва или да влязат в Народното събрание, или те да вкарат там свои хора, които да лобират или да се борят за такива промени, за които днес ти говориш в това писмо!

Другото е ала-бала, портокала! Докторите ще го преместят от единия крачол в другия... Нали ако те послушат, ще загубят пари, кой е готов да губи пари?! Ти готов ли си, ако бе на тяхното място как щеше да постъпиш!

Анонимен каза...

А извинителни бележки по левче два,ами телковите, нима не се знае как се взимат част от тях.И болен здрав носи цял живот.А хора с бизнес първи тичат за бележки от училищата за да вземат детски,че не им достигат....а!

Анонимен каза...

19 -ти явно съм много глупав.тези хора явно са принудени от самия работодател да клинчат.Явно че всички българи сме глупави мързеливци и некадърници както казва Божидар Данев шефа на Българската стопанска камара.Защо тези некадърни и мързеливи българи като отидат в чужбина(по официална статистика в момента те са около 960000 почти милион)не са мързеливи и некадърни.Защо производителността на труда в чужбина е по висока от България.Защо в фирмата на Йовчевски има такова голямо текучество.Защо непрекъснато кара работна ръка от други градове ама и там май хората се усетиха. Работодателя Йовчевски вместо да прави имения на пътя за трапето да вземе да инвестира в техника и най-важното да инвестира в работна ръка.Какви социални придобивки имат работниците изброи ми поне 2 от тях.

Анонимен каза...

В Елпром дадоха по 500 лева, пари за отпуска, заедно със заплатите преди да излезем в платен отпуск този месец.Този господин какви бонуси дава?

Анонимен каза...

Несе лъжете всичките работодатели си гледат само тяхната изгода:( :(

Анонимен каза...

Само да припомним, понеже Генади е забравил да спомене и още няколко поприща на господин Йовчевски.
Господин Йовчевски е автор и следи зорко за изпълнение на спогодбата в Троян, напуснали или изгонени служители да не се наемат от други фирми в мебелното производство в Троян!
Господин Йовчевски е председател на едно сдружение,членовете на което СИ плащат на МВР Троян, и са напълно обезпокоявани. Разбирай над закона!
За заслугите му към Троян като председател на консултативния съвет по такова към общината, не е нужно да говорим. Те са всеизвестни !

леке каза...

Ицо,не очаквах че си толкова умен...кои ти написа това есе!Все пак бяхме в един клас с теб и знам че по литература ,хич не беше в час(в пълния смисъл)

Анонимен каза...

Какво правим, когато самия работодател ти каже-този месец нямаме работа,пускай неплатен отпуск,или се оправяй/вземи болничен???!!!

Анонимен каза...

Нали знаете: "Крадеца вика дръжте крадеца"

Анонимен каза...

Точно така браво

Анонимен каза...

Хахахаха... Кратко,точно и ясно :D

Анонимен каза...

Тази година срещата на випуска ще се проведе във фирмата на Ицко двойкаджията. :DDDDD

Анонимен каза...

Лъха на олигархизъм! Браво!

Анонимен каза...

Дано поне г-н Йовчевски е разбрал, че подобни експерименти да показва кой и как краде съгражданите му /в случая със здравната каса/ са опасни и нежелателни. Освен да бъде оплют и анатемосан - друго да не очаква. Тук е Троян, г-н Йовчевски, защо и какво изобщо си позволявате? Не знаете ли, че в този град на победилата посредственост няма добро, останало ненаказано. Троян е град, който драстично е изостанал в цивилизацонното си развитие по абсолютно всички измерения.
Остави ги да ги крадат! Те искат да бъдат ограбвани и мачкани. Дали чрез "болнични", дали чрез лекарства, дали чрез скъпи горива, дали чрез прескъпи дърва за огрев, дали чрез скъпи та скъпи плодове и зеленчуци, дали чрез "санирането", за което така и не разбраха, че те плащат санирането на тарикатите, дали чрез бюджета на общината, дали чрез бомбастично високите такси за лицензии, разрешителни и най-елементарните и многобройни чиновнически документи, дали чрез скъпи винетки и местни данъци за да шофират по разбити пътища, дали чрез скъпи ел.енергия, газ и телефони, дали чрез..... Всъщност, някой знае ли къде и за какво не сте прецакани и ограбени?
За последните 30-на години българите бяха подложени на 11 грандиозни държавни обира. Не от криминални престъпници, а от овластените престъпници. Предпоследният държавен обир е КТБ, за което освен всичко друго, изтеглиха държавен заем и който заем децата на днешните българи ще изплащат. В момента тече поредния обир с т.нар. „национална лотария“, която е наследник на един по-предишен обир с т.нар. „игри-пирамиди“. И в двата случая държавата е посредник, съучастник и пряк участник с определени държавни лица и институции.
На почтените граждани изобщо не им пука, че ги окрадоха като последните балъци, а вие, г-н Йовчевски, сте тръгнали да им разваляте рахатлъка с някакви „болнични“.

:-) каза...

Ами спрете да наемате неграмотни мангали за по 300 лв на месец. Давайте нормални заплати на нормални хора и никой няма да кръшка от работа.

Анонимен каза...

А какви са условията на труд ?
Възнагражденията ?
Изобщо в региона, правени ли са проверки от трудовата инспекция ?

Анонимен каза...

Правят бе, ама като тръгнат да правят първо звъннат по фирмите в Троян да предупредят и тогава тръгват.

Анонимен каза...

Аз също бих нарекъл поведението на
повечето "бизнесмени" с думите "болен здрав носи"
Нормално ли е работниците, които Ви изкарват десетките хиляди левове на месец да вземат жълти стотинки, а Вие (и другите бизнесмени де) да харчите хиляди левове (вярно е, че са си Ваши) за екзотични екскурзии и куп други неща, които работниците ви (които са ви изкарали тези пари) не могат даже и да сънуват?
А?
Това не е ли "болен здрав носи".
Ами се молете да са живи и здрави тези балъми, които си дават здравето и живота, за да Ви направят богаташи.
Добре, подсигурили сте си децата, внуците и правнуците - и без да се налага да работят ще живеят в охолство.
А работника? Събира стотинки цяла година и се чуди от кое по-напред да се лиши, за да отдели 700-800лв за някакво скромно море.
Но и те са си виновни, че се съгласяват на почти безплатен робски труд.

Анонимен каза...

Казах на шефа си,че колегата ми,който напусна е започнал в "Рико"-то,а той отговори:
-Ей,разбрахме се с Христо да не приема от мойте работници
Как разбирате това!?

Анонимен каза...

Ами...разбираме колко си тъп.

Анонимен каза...

Нормално е да се увеличават болничните с всяка една година , просто от тази хамалогия навсякъде народа започна да става хронично болен.Като се има и в предвид , че нацията е застаряваща , няма как да се очаква друго.Относно случейя с това семейство видимо са си уредили платен отпуск.А за господина пуснал статията съм чувал все лоши неща , колко е вярно вие може да кажете.

Анонимен каза...

Много приказки прочетох...
Истини, злоба от засегнати...
Никой, включително авторът, не смее да каже дума срещу лекарското съсловие. А истинката, малката истинка е, че настоящото лекарско съсловие се държи неетично към цялото общество. Сребролюбието на съсловието е толкова обидно. Бележки за училище с милиони отсъствия, БОЛНИЧНИ с милиони левове щети за всички, ПСЕВДО БОЛНИ ТРУДОУСТРОеНИ ЦИГАНИ с милиони левове щети, и т.н. и т.н. А за материалната база на болниците и фалшивите болни и диагнози изобщо не се говори. А са нагушени с пари. Обидно е.

Анонимен каза...

А защо не каже как вика хората си да работят, нищо че са в болничен?!

Анонимен каза...

До 41 Ти си тъп! Това значи,че като напуснеш ,няма да те вземат в друга фирма,понеже имат уговорка!

Анонимен каза...

Държавата ще се оправи тогава когато ръздадените пари за заплати на 100 човека примерно,надвишават печалбата на 1 човек собственика на фирмата,на месец да речем 100×1000 100 000лв а печалбата на собственика за 1 месец да речем 120 000лв,и плаща плосък данък,за година състояща се от 12 месеца нали се сещате какво става 100 човек си остават с кредитите към банките,а собственика с 1 200 000лв и 120 000лв данък,и излиза и почва да умува,благодарим за съветите и загрижеността.

Анонимен каза...

Йовчик я по-спокойно да не ти хвръкне кепито! Не се взимай много на сериозно защото и ти ще си намериш майстора, колелото се върти;)

SARAH WILLIAMS каза...

Sky World заем Firm, ние даваме заеми при лихвен процент 0f 3%. skyworldloanfirm@gmail.com
 

Добър ден, сър.

Ние сме частна компания и предлагаме заеми при ниски лихвени проценти при определянето на размера на заема между 100 милиона заемни заеми от $ 1,000 долара за развитие на бизнеса: ръст / конкурентноспособност на бизнеса.

Ние предлагаме разнообразие от заем

* Лични заеми (обезпечени и необезпечени)
* Бизнес кредити (обезпечени и необезпечени)
* Консолидационен заем
  
Без предварителни такси.

Благодарим ви, че отделихте време да прочетете тази реклама.
За повече информация и запитвания изпратете ни електронна поща днес
skyworldloanfirm@gmail.com
skyworldloanfirms@yahoo.com


Сара Уилямс.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |