За поредна година „Трабант фест“ в Тетевен

* Участваха над 40 „трабита“ от цялата страна, автомобилното шоу завърши с поднасяне на венец пред паметника на Георги Бенковски
У комшиите
ЗА ПЕТИ ПЪТ Тетевен бе домакин на „Трабант фест“ – автомобилното шоу, събиращо собственици и любители на култовото (източно)германско соцвозило, „пъпъркало“ здраво и по пътищата на България (8 юли). Повече от 40 „трабита“ от различни краища на страната се събраха на тетевенския фест, организиран от местния клуб „Рейсинг мания Х-Тетевен“.

„ТРАБАНТ ФЕСТ“ 2017 започна от градския площад „Сава Младенов“, където кметът д-р Мадлена Бояджиева връчи своята „Купа на кмета“ – призьорът бе дебютант, Ангел Ангелов, постигнал изяществото на машината си само за четири месеца работа. Бяха раздадени и много други награди – за най-атрактивен, най-автентичен, с най-малък пробег, най-иновативен „Трабант“, за най-млад и най-възрастен участник зад волана, за най-добър тунинг и др.

СЛЕД ТОВА се състоя дефилето по улиците на Тетевен, а „черешката на тортата“ бе състезанието за майсторска езда. Надпреварата бе в две дисциплини – „Майсторско шофиране“ и „Драг“, като победители станаха съответно Ангел Лалев и Момчил Атанасов; и Галина Димитрова и Ина Иванова при жените. Фестът завърши с разходка до местността Костина край с. Рибарица и поднасяне на венец пред паметника на великия бунтар Георги Бенковски.

Т21
по информация на Стойчо Московски,
PR на Община Тетевен

Трабант
Подобна гледка на немски туристи не бе рядкост
 по нашето Черноморие по времето на соца
„Трабант“ (в превод „спътник“) е марка малолитражни германски автомобили, произвеждани между 1957 г. и 1991 г. в автомобилния завод VEB „Sachsenring“ в Цвикау, тогавашната Германската демократична република (ГДР). Първият прототип на автомобила е пуснат през 1957 г. в нулева серия от 50 автомобила и е с двигател с мощност 18 к. с. Най-популярният модел е „Трабант 601“, който разполага с двигател с мощност 26 к. с. и максималната му скорост е 100 км/ч, произвеждан е близо 20 години с минимални подобрения, навлиза масово и в армията. „Трабант“ заедно с „Вартбург“ формират над 50% от износа на ГДР. През 1990 г. започва производството на 4-тактовия „Трабант“ с двигател на „Фолксваген“. Купето на „трабитата“ е направено от материала дуропласт – смола, армирана с памучни фибри. След падането на социализма „Трабант“ остава като символ на онази епоха.

Източник: Уикипедия

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |