8 юли, събота: Камен мост – официално отворен

* От АПИ планираха пускът да е на 10 юли, но регионалният министър Николай Нанков разпореди за по-рано
Тема с продължение
Камен мост е отворен, 8 юли 2017 г.
Откъм Троян
Откъм Троянския проход
ОТ ДНЕС, събота, 8 юли, Камен мост е отворен за движение, съобщиха от пресслужбата на Областната администрация. Съоръжението бе затворено за авариен ремонт в началото на м. април, а от вчера следобед, 7 юли, по него вече минаваха автомобили, макар и без официална санкция. За ремонта отговаряше държавната Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и нейното местно подразделение Областно пътно управление (ОПУ) – Ловеч, като бе осигурено държавно финансиране в размер на 370 000 лв. От АПИ планираха пускането на моста да стане на 10 юли, но по разпореждане на регионалния министър Николай Нанков това бе направено по-рано, а довършителните дейности бяха форсирани през последните дни

КАМЕН МОСТ (намиращ се в подстъпа към Троянския проход, част от републиканския път II-35) бе затворен за движение на 5 април тази година. Рутинна проверка на 20 март констатира деформации по челните стени на 80-годишното съоръжение (строено през 1937 г.), след което то бе обследвано от експерти на отдел „Пътни съоръжения“ към АПИ и се предприеха спешни мерки и ограничения, които обаче не дадоха очаквания резултат. При следващата проверка се установява увеличаване на деформациите и се взема решение за затваряне и ремонт. След подготовката на строителната площадка на 18 април започнаха ремонтните работи. На 6 юли шефът на АПИ инж. Дончо Атанасов пристигна в област Ловеч за оглед на критичните пътни участъци и заедно с директора на ОПУ – Ловеч инж. Георги Грозданов и областния управител Георги Терзийски посети Камен мост. Констатацията бе, че съоръжението е перфектно изпълнено и движението по него може да бъде възстановено.

Разминаването е възможно, но не е разрешено
ДА НАПОМНИМ – пътното платно на моста е широко 6 м и не е позволено двупосочно движение (стандартът за двупосочно движение е 6 м и 50 см); иначе казано, разминаването ще е възможно, но е „незаконно“ и не би могло да се регламентира нормативно и със съответните знаци. За сметка на това на моста вече има две пешеходни платна, а предмостията са разширени и това прави по-удобно и безконфликтно навлизането на автомобилите.

Т21
по информация на Елка Баръмова, 
PR на Областната администрация - Ловеч
Още по темата:

2 коментара:

Тъпия каза...

Предварително отваряне.....Работа извънредно?Та те не работеха между 8 и 15 часа камо ли извънредно.А последните две седмици са работили общо 2-3 дни....За какво да чакат до 10.07..... за да отреже някой лентичка?Не е ли срамно авариен ремонт вместо по най бързия начин да се направи да се прави три месеца....Че и геройство да го изкарват и лентички да режат заради липсата на контрол на съоръженията от страна на АПИ?

Анонимен каза...

Тъпия пак не е разбрал. Кодовите думички са "Николай Нанков разпореди по-рано". Останалото може да не се чете. Др.Баръмова е една от най-добрите днешни представители на социалистическия соцреализъм в журналистиката, представяйки ни поредните образци на хвалебствено-началническото и лигаво-мазно ПиАр възвеличаване на "първите ни партийни и държавни ръководители".
Само някакво чудо ни е спасило, др.Баръмова да обяви, че по разпореждане на Николай Нанков в този ден и слънцето е изгряло няколко минути по-рано.
Не знам защо Т21 е спестил "някои подробности", но от Ловечмедия научаваме още:
".....довършителните дейности бяха форсирани през последните дни, макар че и през целия процес на възстановяване се работи усилено, въпреки дните с обилни валежи и лошите метеорологични условия, коментира областният управител Георги Терзийски, който бе близо до строителите и директора на ОПУ Георги Грозданов през цялото време на ремонтните дейности."
След като сте прочели горния цитат, надявам се сте успели да повърнете не върху монитора, а в банята например.
Вечна слава на Н.Нанков, Г.Терзийски, началниците от АПИ и ГЕРБ, които ускориха коагулацията на цемента и набирането на якост на бетона, за да могат в съкратени срокове да ни зарадват с новата придобивка за трудещите се и нетрудещите се. Вечна слава и на инженерите на АПИ, които с много труд успяха да направят моста с ширина 6 м, за да пресекат всякаква възможност за регламентирано двупсочно движение по един мост през 21-ви век.
В Селото вече е спокойно и другите успехи могат да продължат да се трупат.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |