Подавайте сигнали за нередности на „Кмете, виж!“

* Електронната платформа бе активирана преди дни, сигналите на гражданите отиват директно до кмета и автоматично се завеждат в деловодната система на Общината
Ново
ОТ МИНАЛАТА седмица гражданите имат възможност директно и в реално време да подават сигнали за нарушения към общинската администрация. Това може да става чрез новата електронна платформа „Кмете, виж!“, която е активирана буквално от дни. „Удобна, лесна и достъпна възможност жителите на общината да подават сигнали за нередности до кмета“, коментира на редовната си месечна пресконференция кметът Донка Михайлова (22 юни).

СИГНАЛИТЕ, включващи и снимки, могат да се подават по два начина – в сайта www.kmetevij.com или чрез смартфон (андроид) посредством мобилното приложение в „Google play“; и отиват в сървър, който автоматично ги насочва към общинската администрация. По този начин подаденият на територията на общината сигнал достига директно до кмета, който го насочва за решаване към съответния служител в общинската администрация.

ПОДОБНИ системи вече са въведени в няколко български общини, но при нас има едно допълнително предимство, даващо гаранция, че сигналът няма да „потъне“ някъде. Платформата е пряко свързан с деловодната система на Община Троян,  което означава, че когато се подаде сигнал на „Кмете, виж!“, той автоматично се завежда в документообработващата система на общинската администрация. После гражданинът може да проследи как се придвижва сигналът му, а в определения срок трябва да получи отговор.

КАК СЕ ВЛИЗА в платформата „Кмете, виж!“? Системният администратор Димитър Калински обясни, че най-напред трябва да се регистрираш – това става лесно, вписват се името, имейл адрес и телефон (данните са видими само в администрацията, а не за останалите ползватели на платформата). С други думи, сигналите не могат да са анонимни, което означава повече отговорност и със сигурност ще ограничи фалшивите сигнали и хейтърството. Освен това системата локализира и посочва мястото, откъдето е подаден сигналът.

ДАЛИ
платформата „Кмете, виж!“ ще даде резултати и ще ускори решаването на проблемите, е рано да се каже. При всички случаи обаче тя е крачка напред в партньорството на гражданите с местната администрация.

Т21

5 коментара:

Анонимен каза...

Това е интересно, но гъзетата с айфон няма да могат да се възползват от това.

Анонимен каза...

Идеята като цяло е супер , но сигналите който се подават дано не отидат в небитието някъде и да си останат само губене на време или с една дума - " кучето си лае ,керванът си върви "

Анонимен каза...

Какво друго ЩЕ можем от МИНАЛАТА седмица?
Пуста и езикова грамотност....

Троян 21 каза...

До №3: Благодарим за грамотната забележка, справедлива е, поправихме. Адмирации за бдителността!

Мими Петкова каза...

Аз и г-жа Михайлова вече цяла година се борим да заслужим достойно място в книгата на Гинес.Вярвам , че успяхме!Аз с необоснованата си вяра ,че г-жа Кмета ще намери време да ми отговори на молбите- питания и загубеното време да записвам всяка седмица часове за прием на граждани, а тя с незачитане на гражданите и като кмет не намерил време 1 година да изпълни служебните си задължения за прием на гражданите. Нова борба за Гинес ли започваме? Електронно? Без да нарушаваме спокойствието,с пряко присъствие,на господата в белия дом ?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |