Ловешка живопис в троянската галерия

* „Преди и сега“ е озаглавена трета изложба на Галя Герганова в „Серяковата къща“ * Откриването – 29 юни, четвъртък, 18:00 ч.

Галя Герганова
Предстоящо

НА 29 ЮНИ, четвъртък, от 18:00 ч. в залите на първия етаж на галерия „Серяковата къща” се открива изложба живопис на ловешката художничка Галя Герганова. Озаглавена „Преди и сега”, което подсказва известна ретроспективност. Това е поредно представяне на ловчалийката в Троян, предишните й две самостоятелни изложби в „Серяковата къща“ са през 2001 г. и 2004 г.

ГАЛЯ ГЕРГАНОВА е главен уредник в Общинската художествена галерия в родния Ловеч (от 1989 г.). Завършила е Великотърновския университет, специалност културен туризъм. Участвала е в регионални и национални изложби и пленери по живопис, първата й самостоятелна изложба е през 1994 г. в Ловеч. Нейни работи са притежание на частни колекции в Китай, Япония, Южна Корея, Мексико, САЩ, Канада, Франция, Холандия и др. От години художничката присъства трайно със свои творби в галерия „Серяковата къща” и се радва на добър интерес.

Картина от изложбата
Галерия „Серяковата къща“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |