Спешно свикаха Комисията по безопасност на движението

* Причината – двете катастрофи в два поредни дни на ул. „Радецки“ под болницата, едната с убита пешеходка; кметът разпоредил анализ и незабавни мерки * Поставен е въпросът за изтритите на много места в града пешеходни пътеки
Гореща тема
Ул. "Радецки" - мястото, където на 22 март бе ударена и почина 80-годишна пешеходка
ПО ИСКАНЕ на кмета Донка Михайлова на 28 март спешно е била свикана Комисията по безопасност на движението, чийто председател е ресорният зам.-кмет Ангел Ангелов, научихме от PR-ката на Община Троян Станислава Цукева. Причината – двете скорошни катастрофи в два последователни дни, 21-22 март, на ул. „Радецки“ (под болницата), при които пострадаха две пешеходки, като едната, 80-годишна троянка, почина. И кметското разпореждане да бъде направен анализ на причините и предприети незабавни мерки за преодоляването им.

Знак В27 ще блокира паркирането
в уличката към ДГ "Мир"
НА ЗАСЕДАНИЕТО било отчетено, че през миналата година е направено немалко за подобряване на организацията на движението в града, включително в близост до местата на споменатите две ПТП-та на ул. „Радецки“. Взело се решение по спешност да бъде възстановена хоризонталната маркировка в района и да се поставят пътни знаци със светлинна сигнализация, каквито вече има на няколко места в града. И се казало, че според новия Генерален план за организация на движението в Троян през 2017 г. ще бъде изградена нова повдигната пешеходна пътека на пресечката на ул. „Радецки“ с ул. „Проф. Никола Шипковенски“ над болницата (подхода за двата хранителни магазина и ресторант „Толедо“). Заради жалба на граждани комисията взела решение да бъде поставен знак „Забранено паркирането“ (В27) на уличката, водеща към Детска градина „Мир“ в жк „Лъгът“.

Пешеходната пътека при паркинга на Общината също е с изличена хоризонтална маркировка
РАЗГЛЕДАН бил и друг наболял проблем – изличената на много места в града маркировка на пешеходните пътеки, което е допълнителна предпоставка за пътни инциденти. Този въпрос бе поставен и от трибуната на Общинския съвет (30 март) от съветника от левицата инж. Станислав Съев. „Много добре, че се санкционират пешеходците, които пресичат където си решат (визираше се масираната полицейската акция през миналата седмица срещу нарушаващи правилата за движение пешеходци – бел. ред.). Но трябва да погледнем и състоянието на пешеходните пътеки, където те трябва да минават. Знаците при пешеходните пътеки са добри, включително със светлинна сигнализация, но хоризонталната маркировка е напълно изтрита“, коментира съветникът.

Т21

Още по темата:

12 коментара:

Анонимен каза...

Към Г-жа Михайлова и Комисията за безопасност на пътищата-Факт е,че маркировките периодично се сменят и коментарът ми не касае лично тях.Но тези,които поставят маркировките,очевидно използват ниско качествена боя,за която трябва да бъдат санкционирани.Пресният случай е новото кръгово кръстовише.Само за месец и маркировките почти не личат.Така е и навсякъде.Безсмислени са цветните кръстовища по принцип,но явно тука са необходимост.За това на най-оживените и инфарктни кръстовища да се оцветят с червено,нищо,че има светлинни знаци,защото са много по-респектиращи.Забелязах,че на обикновена маркировка,не всеки реагира и спира,но ако е с червен цвят,те инстинктивно намалят и спират!

Анонимен каза...

В цивилизованите държави отдавна се ползват специализирани материали за пешеходни пътеки и маркировка. Преди над 30 години подобен материал бе закупен от Италия и бяха изпълнени маркировките в района на "Орлов мост". Има десетки видове подобни покрития, с които се правят и покритията на твърдите настилки на тенис-кортовете. В това тъпо село още ползват ацетонови и др. видове бои за маркировка, които трудно изкарват и година. А на онези, другите, дето троянските управленски тъпунгери не са и чували - на тях само гаранционния срок е 10 години.
Та какво казал друго онзи мушморок Ст.Съев дето ще се пенсионира като общински съветник? А тази комисия кога пак спешно ще я съберат за поредния мирновременен героизъм с дежурното медийно отразяване?
Пак ще повторя - троянските политически и управленски недоразумения ходят непрестанно в командировки в чужбина, но, само и единствено да си купят шушляк и дънки. Как едно нещичко не научиха и нито една добра практика не приложиха тези смешници и ваши избраници.
Всеки народ си заслужава управниците. Точка по въпроса.

Анонимен каза...

Поспри се малко бе дребосък!!

Анонимен каза...

Пешеходни пътеки няма ама иначе правите проверки за неправилно пресичане?
Има логика...

Анонимен каза...

Трябва да се разгледа в съвета и къде са поставени пешеходните пътеки ! Прост пример пешеходната пътека към дг.Мир е сложена между две дървета и колите с трудност виждат чакащия да пресече човек ,а да не говоря че беше напълно безполезно да я повдигат направиха я доста широка и ниска и колите изобщо не намаляват !

Анонимен каза...

А Богдан Койновски и Банко Банков все още ли са в комисията?
Ако са - то не очаквайте компетентно мнение и решение на проблемите.

Анонимен каза...

Какво ли иска да бъде "поспряно" в коментар 3, визирайки вероятно коментар 2?
1. Очевидно не желае да се знае, че има други и модерни технологии за изпълнение на пътна маркировка, които се ползват от много десетилетия в нормалните и цивилизовани държави и градове.
2. Очевидно не иска да се знае, че в община Троян се хвърлят ежегодно десетки хиляди левове за пътна маркировка, която не може да изкара и година. Отделно, че се застрашава живота на гражданите /селяните/
3. Очевидно не иска да се знае, че в община Троян са замръзнали на нивото от преди 30-40 години и няма никакви шансове да се раздели с комунистическите порядки и форми на администриране.
4. Очевидно не иска да се знае, че Ст.Съев кара вече 6-ти или 7-ми мандат като общински съветник и цялата разруха на община Троян е минала пред очите му и с любезното му съдействие.
5. Очевидно не иска да се знае, че администратори, съветници и приближени на месните властимащи от всички цветове обиколиха за сметка на гражданите /селяните/ поне няколко пъти земното кълбо и потрошиха стотици хиляди левове пари на данъкоплатците за командировки в чужбина от което полза никаква. Нищо не научиха и нито една добра практика не приложиха.
6. Очевидно не иска да се знае, че тази комисия по безопасност би следвало да има регулярни сбирки, а подобни смехотворни "спешни" свиквания са нищо друго освен евтин ПиАр.
Още много неща не иска да станат известни в Троян коментатор 3-ти и подобните му. За да си остане Троян потънал в средновековното си информационно затъмнение и за да може простакът, който отдавна е превзел този нещастен град да се вихри и да развява като знаме простащината си. Простакът, който не е способен да напише две изречения за нищо, но който с просташкото си самочувствие преследва инакомислещите като гнусен помияр, че дори ги наставлява и им държи сметка.
В този сайт пише, че имало "свобода на словото". Има и правила, примерно т.4 от тези правила, която изобщо и съвсем умишлено не се спазва, за да може Простакът да се изявява и да запушва нечия уста или с две думи - да гази с калните си крачка същата тази "свобода на словото", правейки преднамерено безучастните или съучастните собственик и администратор на сайта още по-неадекватни. Защото "свободата на словото" включва да даваш и да опазваш правото на мнение, а не да стоиш безучастно /и то преднамерено да не спазваш собствените си правила/, когато някакъв полуграмотен идиот пищи "поспри се" или да те ругае в личен план само за това, че ти имаш, а той, простакът, няма мнение по кой да е въпрос.

Анонимен каза...

Еееее, най-после, разгеле, добрЮтрУ. Откога пиша за тези пешеходни пътеки, които не си личат изобщо. И призовавам и МОЛЯ да не се краде толкова много, да се закупува РЕАЛНО качествена боя, че аман, бе хора. Точно за новото кръгово писах и аз. Кога нарисуваха пътеките, кога няма и помен от тях. ЕБАСИ!!!!! Ай, свършете нещо като хората, бе, мамка му!!! Писна ми до немай си къде! Сган крадлива!

Анонимен каза...

В подкрепа на 2 и 7ми,само искам да споделя и моите наблюдения от цивилизованите страни.Живея от 7години в едно по малко градче от Троян в западна Германия.В това граче има 4 училища подобни на нашите в Троян ка то пред всяко училище има по две пешеходни пътеки задължително със пешеходен светофар ,който се задейства от хората и децата ,когато трябва да пресекат.Отделно в града на всички по оживени места с пешеходни пътеки има още около 5/6 такива пешеходни светофари.4 кръгови и 10 нормални светофара.Само да спомена ,че от единия до другият край градчето няма и 6 км.,Троян мисля е около 14/15 км. и има само един умрял светофар и то след 10 год. консултации със супер специалисти по безопасността на движението в БГ.Другото ,което ми прави впечатление е,че няма улица без пефектна маркировка ,която не знам кога е правена но със сигурност не и последните 6год.Но и със просто око като е погледнеш се забелязва,че слоя боя или там материала с които се прави маркировката е дебел поне 7/8 милиметра и буквално стърчи над асвалта.Та отворкото 3ти да не прави забележки на хората ,които са в час това как се правят нещата за да станат както трябва и да са в помощ не само на пешеходците ,а и на водачите на коли и да в полза за тяхната безопасност.

Анонимен каза...

Богата държава сме и по тази причина ползваме материали с ниски цени!

Анонимен каза...

Проблема не е в пешеходните пътеки и материала от които са направени, проблема е в главите на хората. Тия малоумници дето не спират на стоповете, дето минават на червен светофар, не спират на пешеходни пътеки и минават срещу знака за еднопосочни улици те са проблема. Яки глоби на ред, друга управия няма.

Анонимен каза...

11-ти, прав си. Проблемите като цяло на държавата са, че няма наказания. Като няма наказания - няма и страх от извършване на престъпление.
А за налагане на наказания трябва да има полиция.
Е, ние в Троян само на теория имаме полиция. Всички го знаят и виждат. Не са 1 или 2-ма, които се оплакваме от бездействието на полицията.
Може би трябва да напишат няколко писма до телевизия, мвр (ама в София, че и Ловеч нищо няма да направят), господарите (то и те са телевизия).
Та малко да ги видят какви са мързели.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |