Висящи кабели спряха санирането на блок 219 в жк „Лъгът“

* „Паяжините“ на кабелните доставчици на телевизия и интернет блокираха работата на строителите * „Предупредихме ги още миналата година, обещаваха, а накрая не направиха нищо и не им пука“,
 сподели Пеньо Пенев от вход Г
Сблъсъци
Всички са доволни от санирането на първия участък от блок 219 в жк "Лъгът"
САНИРАНЕТО на блок 219 в жк „Лъгът“ тръгна – изпълнител е троянското дружество ДЗЗД „Гарант - Перфект“, а финансирането е по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (програмата за саниране на панелките). Първият участък вече е готов и става много добре, вижда се отстрани, твърдят го и живеещите в голямата кооперация. Но има проблем, за който ни сигнализираха от вход Г, където в момента вървят ремонтните дейности.

"Паяжините" от кабели по фасадата и вътре блокираха ремонтните дейности във вход Г
Търпението на Пеньо Пенев и комшиите му се изчерпва
Как ще се извърши санирането тук - не е ясно
„МИНАЛАТА година, още от пролетта – месец април, предупредихме доставчиците на кабелна телевизия и интернет („Опти“ и „Нетуоркс“) да си приберат кабелите, защото предстоят ремонти по блока. Казаха ни, че има време, обещаваха, а накрая не направиха нищо. Сега изобщо отказват да ни чуят. Обаждахме се и в Общината, но и оттам не могат да се разберат с кабеларите. А работниците спряха работа, просто не могат да извършват санирането при тези висящи кабели и във входа, и отвън по фасадата“, ни сподели в неделя (2 април) касиерът на етажната собственост във вход Г Пеньо Пенев. Според него и комшиите му решение има – от „Опти“ и „Нетуоркс“ да спрат централно сигнала и след като ремонтът приключи да пуснат нови кабели, скрити в кутии, без навсякъде да висят „паяжини“, както е в момента.

Поглед към подготвената за ремонтните дейности фасада на вход Г
„ТОВА положение е ненормално, питаме ги, звъним, никой не казва нищо. Кабелите пречат на санирането и момчетата спряха принудително работа, но на онези не им пука“, повтори г-н Пенев. Той и останалите от вход Г, а след това и съкооператорите им от вход В и другите части на блока, където ремонтните работи предстоят, са готови и на по-радикални действия. Надяват се все пак проблемът да се реши по мирен начин.

Т21

Още по темата:

9 коментара:

Анонимен каза...

Паяжините са на всякъде. На метри от съвета по Ботев е същото. Има прокарани тръби които са празни , а кабели са опънати между стълбовете и пресичат улицата и грозят фасадите на блоковете.

Анонимен каза...

Добре де. Предупредили сте ги.
Ами като е минало малко време и няма резултат - купувате едни секачи (резачки) и кълцате наред и хвърляте.
То тяхната наглост край няма, ама и хората като си мълчат ще е така.
Не може един тъпан да ти влезе в двора и да започне да прекарва кабел по къщата ти и да дъни с чука както му падне.
Това частната собственост, разрешението, обноските - за нищо го нямат. Разчитат на търпението на простите овце.

Анонимен каза...

Втори, ами като им отрежат кабелите, нали и самите те няма да имат телевизия и интернет?!?

Анонимен каза...

Такава им е цялата мрежа на оптито, както отвън така и отвътре. Скоростта на интернета е под всякаква критика.. Дано скоро се появи в Троян нормален и-нет доставчик...

Анонимен каза...

Когато си правя ремонта у дома и искам повторно изграждане на вътрешна мрежа, това си е мой проблем.
Етажната собственост да си научи и задълженията не само правата.

Анонимен каза...

е, няма да имат 1-2 дена, но ще се оправят нещата.
По принцип е трябвало още само изграждане да се направи по-красиво и елегантно. Ама като гледам какви убитаци се вземат на работа - той едва жив в кожата си, ама кабели ще опъва.
Сами се сещате при тази им работа какви са те самите като хора, а после и каква е услугата.
Иначе споко - след няколко месеца булсата ще пуснат оптики в Ловеч и Троян. Ще получим всички читав доставчик.

Анонимен каза...

Някой знае ли защо няма вода и до кога?

Анонимен каза...

Те кабелите са нависнали като паяжини и грозят, ала прави ли ви впечатление нависналото по терасите пране, и особено когато бялото дори изпрано има вид на мръсно?

Анонимен каза...

Когато поетапно разкатаха играта по проект воден цикъл можеше да се помислиш за вкарване на всички тези кабели под земята. Но защо не стана? Защото такива са ни политиците, като кабелите само ни пречат и спират процесите. Надявах се управлението на Троян да се подобри, но е факт, че градът замира с всеки ден. Браво на кметове и така нататък, на които всъщност им е все тая какво мисли народа. Нали като дойде почивен ден и се махат от Троян да си почиват където искат със ,, скромните" си заплати.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |