След благотворителната кампания „Дари добро”

* „Този, който не е доволен от това, което има, няма да е доволен и
 от това, което иска да има!“

Даниела Кънева
Равносметка

В КРАЯ на миналата година, на 1 декември 2016 г., заедно с младежите от Сдружение „Младежта на Троян в действие” и много съмишленици и дарители направихме благотворителен концерт и базар в помощ на Светломир Петков Петков от с. Ломец. По-долу давам отчет за събраните и изразходени средства от благотворителната кампания, чийто инициатор бях аз – Даниела Кънева.

ЗА СВЕТЛОМИР научих от една негова позната, която ме потърси с молба да му помогна да си вземе компютър, тъй като е загубил слуха си и трудно да комуникира с околните. Разбирайки за заболяването му, споделих с Митко Динушев и двамата решихме, че здравето е по-важно от компютъра. Затова заедно и благодарение на много съмишленици и дарители организирахме Коледен благотворителен концерт и базар под наслов „Дари добро” за събиране на средства за лечението на младия мъж. Успяхме да съберем 3500 лв. С част от тези пари закупихме таблет на Светломир на стойност 400 лв. и заплатихме инсталирането и едногодишен абонамент за интернет връзка на стойност 300 лв.

Светломир Петков
СЛЕД ТОВА аз лично се свързах с наш местен лекар неврохирург с дългогодишен опит и практика в чужбина, когото потърсих за съвет за заболяването на Светльо, лекуван до този момент в болницата „Св. Иван Рилски” в София. Идеята ми бе да потърся и друго лекарско мнение за заболяването и да се разбере какъв е шансът му отново да чува. По съвет на нашия неврохирург се обърнах за консултация към доц. д-р Венелин Герганов, който работи и оперира в Германия. Доц. Герганов си идва на няколко месеца в България и дава консултации в медицински център „Спектър” в София. На 20 януари 2017 г. отидохме на консултация при доцента, като заради това се наложи Светломир да мине на ядрено-магнитен резонанс.

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ доц. Герганов ни даде само устна консултация, в която ни обясни, че от томографията вляво се вижда увеличено туморно образувание, но е възможно да се дължи на направената преди година лъчетерапия, тоест може това да е само оток, а не увеличен тумор. Препоръча ни да направим повторно ядрено-магнитен резонанс след 6 месеца и тогава евентуално, ако туморът е увеличен, ще се наложи операция. За която ще са необходими 50 000 евро.

ЗА ПРЕГЛЕДА и консумативи заплатих 230 лв., а на шофьора за гориво и пътни дадох 100 лв. Остатъка от взетите 500 лв. от дарителската сума го дадох на майката на Светломир по нейно искане. Останалата сума от благотворителната кампания е по сметката на Сдружение „Младежта на Троян в действие” и възлиза на 2300 лв. За всички изразходвани средства, без дадените на ръка пари на майката на Светломир, имаме документи. Заедно с Митко Динушев и младежите от сдружението сме решили, че ако се появи някой крайно нуждаещ, ще му помогнем с тези 2300 лв., тъй като не е ясно дали при Светломир ще се стигне до операция. И ще завърша с една мисъл на Сократ: „Този, който не е доволен от това, което има, няма да е доволен и от това, което иска да има!“.

Момент от благотворителния базар в помощ на Светломир Петков, Троян, 1 декември 2016 г.
БЛАГОДАРЯ ви, приятели, за съпричастността и отзивчивостта. Вие за пореден път доказахте, че Кубратовият  завет за сплотеността е най-добрият, когато искаш да дариш добро!
                                   
Даниела Кънева, Троян

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Абе Генчо Маринов, трубадура на троянското село де е учил бугарски язик бе, в статията за Калинело гледам под снимката "6000 палети"... Ами тогава 5 инжиниера, 2 доктора, 20 камиони... Ами едно време не взимахме матура за такива грешки бе Генчо, поете, пазителю на морала, честта и там квото на Троян...

troyan21 каза...

До №1: Би трябвало да изтрием този коментар не по темата, но заради тънката, и впрочем напълно справедлива, граматическа забележка го оставяме. Такива внимателни и грамотни читатели са истинско богатство. Благодарим! Поправихме!

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |