Леля Дана – на 85!

* За тази жена, която не се плаши ни от бури, ни от дъжд, ни от сняг, ни от вълци и мечки, ни от лоши хора, може да се говори много
ЧРД!
Леля Дана на 85, снимка Петко Кънъков
ЛЕЛЯ ДАНА (Мичковска), това мъжко момиче, емблемата на Троянския Балкан – някой хубаво я беше кръстил леля Дана от Балкана – стана, на 11 март, на 85. Повече от 20 от които, със своя Гечо (Бог да го прости!), бе на хижа „Амбарица“, горе под звездите, после още толкова и горница, от 1985 г. и до днес, е пазителката (и спасителката) на чудния Зелениковски манастир.

ЗА ТАЗИ ЖЕНА, която не се плаши ни от бури, ни от дъжд, ни от сняг, ни от вълци и мечки, ни от лоши хора, може да се говори много. Ще кажем само, че леля Дана е от онази велика и рядка порода хора, които обичат да обичат – планината, животните, хората, всичко. И още – тя е невероятно любопитен и ангажиран човек, умее да се вгледа в теб, да усети болката ти, да те погали с добра дума и да даде мъдър съвет.

На трибуната в Общинския съвет, Троян, Петковден, 2014 г. - леля Дана благодари за връченото й отличие "Златен герб - Троян"
ДА СИ ЖИВА и здрава, лельо Дане! Още (поне) сто години!

Т21

Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Да е жива и здрава.
И да добавим, че прави чудесен чай :)

Unknown каза...

Здравейте :)

Бихте ли могли да ми дадете координати на леля Дана :)

Ще се радваме да може да й помогнем с каквото има нужда :)

Поздрави,
Камелия Костадинова

Анонимен каза...

до КАМЕЛИЯ КОСТАДИНОВА Ами това са и координатите на леля Дана - Зелениковски манастир - в Балкана над Черни Осъм . . . А иначе 42,79998_24,78708 . . . Успех ! ! !

Троян 21 каза...

До №3 (Камелия Костадинова): Попитайте тук, това са телефони на близки роднини на леля Дана: 0878/171109, 0889/248133

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |