Отличен на турнира за Купа „Калинел“

* Организаторът Ислям Атакан: „Ние тук можем да направим и международен турнир, например официалното Балканско първенство“ * Суперлативи за спонсора „Калинел“ и инж. Марин Радевски
Тенис на маса
Ислям Атакан
„ШЕСТ плюс!“ Такава бе оценката на организатора Ислям Атакан за националния ученически турнир по тенис на маса за Купа „Калинел“, чийто домакин бе Троян (зала „Чавдар“, 21-23 октомври). Г-н Атакан, който е добродански зет, дългогодишен треньор по тенис в Ловеч и до днес, вече 73-годишен, е ангажиран с любимия спорт, организира още два турнира по тенис на маса в района – в Езиковата гимназия в Ловеч и в с. Дебнево съвместно с местния клуб „Регионал“. Но, по неговите думи, толкова отзивчив и щедър спонсор като троянската фирма „Калинел“ ЕООД и собственика й инж. Марин Радевски не е срещал. Награди, спане и храна на участниците в „Троян Плаза“, съдийски такси и всичко останало по организацията на състезанието (17 отбора, над 70 състезатели) и на съпътстващия лекарски турнир (10 отбора, 30 участници) било осигурено от спонсора.

„НИЕ ТУК можем да направим и международен турнир, например официалното Балканско първенство“, не на шега се „закани“ г-н Атакан, който от 1953 г. е с хилка в ръка, а няколко десетилетия е свързан професионално с тениса на маса и знае какво говори. Попитахме го не е ли твърде малка троянската зала за такава проява; отговорът бе, че шест маси са достатъчни и това не би било проблем. Той наблегна и на интереса у троянската публика: „В Троян няма клуб по тенис на маса, но залата бе пълна, и най-вече с деца, което е много добре“.

Момент от състезанието за Купа "Калинел", зала "Чавдар",  Троян, 21 октомври 2016 г.
Техническият щаб, вляво - главният съдия Борис Влахов
РЕЗУЛТАТИТЕ. Отборната победа при момчетата (деца и юноши, разделени в четири възрастови групи – 10 г., 12 г., 15 г. и 19 г.) спечели тимът на Перник, следван от Ардино и Чепеларе. При момичетата победата грабна отборът на Златица, следван от Роман и Ардино. „Неочаквано голям турнир, наложи се дори да редуцираме участници, доста тежък като организация. И много силен – тук бяха около 70% от най-добрите състезатели у нас в съответните възрастови групи. Има много турнири, но троянският е различен - не е комерсиален, не се плаща такса за участие, всичко е осигурено, надявам се да стане ежегоден“, коментира главният съдия на състезанието Борис Влахов, преподавател в спортното училище в Чепеларе.

Проф. Никола Владов
ПРИ ЛЕКАРСКАТА надпревара, в която участва и отбор на троянската Белодробна болница, спечели тимът на Пирдоп, следван от тенисистите в бели престилки от Полски Тръмбеш и Габрово. Сред участниците бе и спечелилият приза „Лекар на годината за 2016 г.“ проф. Никола Владов – той завежда Клиниката по чернодробна и панкреатична хирургия в столичната Военномедицинска академия, но е ловчалия и като ученик е тренирал при Ислям Атакан. „Никола бе много умно момче и изключителен тенисист, дори в един момент мислеше да се занимава професионално с тенис на маса“, коментира бившият треньор на именития медик.

Т21

7 коментара:

Анонимен каза...

Много хубаво, браво. Минавайки покрай залата онзибден така ми се искаше и аз да поиграя, но май за случайни граждани не може. Браво за инициативата!

анонимен каза...

Браво на Атакян. Ама къде беше троянското участие на тенис клуба , само три циганчета от Дебнево и те пък едни тенесисти едва държат хилката

Анонимен каза...

№2 защо не отиде за да има троянско участие

Анонимен каза...

2-ри - тенИсисти!

anonimen каза...

Номер 2 - защото не съм доктор , номер 3 съгласен теНисисти.

Анонимен каза...

Ако участваше Стоенчо от отборът на "Гугъл" - турнирът можеше още сега да се отчете за международен?

Анонимен каза...

6-ти Стоенчо спи.Как не ти е изтрил коментара досега.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |