Михайлова и Тодоров бяха на посещение в Драма

* Двудневната визита бе по покана на кмета на гръцката община Кристодулос Мамсакос; целта – проучване на възможностите
 за сътрудничество
Контакти 
На срещата при областния управител Анагирос Патакакис (вдясно)
В КРАЯ на м. май кметът на Троян Донка Михайлова и председателят на Общинския съвет Николай Тодоров направиха двудневно посещение в община Драма, Гърция. Визитата бе по покана на кмета на Драма - Кристодулос Мамсакос, и съвпадна по време с провеждането на традиционния драмски Фестивал на виното и културата. А основната цел бе обмен на опит в сферата на културните събития и проучване на възможностите за сътрудничество в тази посока, научихме от PR-ката на общинската администрация Станислава Цукева. Двустранната срещата е втора поред – наскоро, по време на честванията на националния ни празник 3 март, в Троян бяха зам.-кметът на Драма Димитрис Карампатзакис и общинският съветник в драмския местен парламент Александрос Панагиотиди. 

Знаков троянски дар за кмета Кристодулос Мамсакос
КАКВА е равносметката от посещението на г-жа Михайлова и г-н Тодоров в Драма? При срещите с кмета г-н Мамсакос и с областния управител Анагирос Патакакис се очертали няколко полета за съвместна работа: реализиране на съвместни проекти с европейско финансиране, сътрудничество на база фестивалите, организирани в двата града (нашия Фестивал на сливата и Фестивала на виното и културата в Драма), осъществяване на младежки обмени чрез кандидатстване по програмата „Еразъм +”, както и стимулиране на бизнес отношенията и инвестиционните интереси в двете посоки. За начало на културния обмен Троян ще покани танцов състав от Драма, а от тяхна страна ще ни предоставят щанд по време на известния им Коледен базар, на който ще имаме възможност да покажем туристическите възможности на Троянския край.

Т21

Още по темата:

11 коментара:

Анонимен каза...

Ами нека ходи, другарката, лошо няма. Само, че до Гърция е пътувала по хубавите Бойкови пътища и магистрали, а аз днес за пореден път се друсах по трасето наречено "Донини тръскалки" или още "Отмъщението на комунизма"...

Анонимен каза...

Оххх каква драма :)

Анонимен каза...

1-ви, аз пък днес пътувах за Шипково. Излизайки от Троян също минах през едни тръскалки. Как да ги наречем - "Бойкови тръскалки" или "отмъщението на ГЕРБ". Не е лошо нашият депутат, вместо да раздава сапунени балони по центъра или да пуска рибета в язовира, да постои малко по "Бойковите тръскалки", та да има кого хората да псуват.

Анонимен каза...

Какво стана с инициативата на btv да изчистим България за един ден.Пълно мълчание.Предните години имаше графици и места за чистене,раздаваха се ръкавици и чували.Сега се мълчи а се пише за екскурзийте на Дона.Сигурно в Троян под мъдрото ръководство на успешната Дона е идеално чисто,че тя не предприема нищо по инициативата а ходи на екскурзия.Най вероятно не предприема нищо защото я страх да не изчистим и нея.

Анонимен каза...

Стой ти там, тебе да псуват. И без това за друго не ставаш. Как изобщо можеш да сравниш двете трасета?

Анонимен каза...

На овцата ѝ трябва пастир, иначе сама нищо не може.
Така и номер 4, ако някой нещо не организира и той да се набута в тълпата, сам няма да си мръдне задника.
Като си толкова еко ориентиран, да бе ти събрал група, купил чували и ръкавици, които едва ли ще струват повече от 10 лева, и да бе свършил наистина малко полезна работа.
И не, Дона не ми е никаква.Харесвам я точно колкото оня дрът педерунгел от трапето !

Анонимен каза...

4, аз ще ти кажа какво стана с инициативата: общинарите чистеха в извънработно време, а по терасите пушеха гражданите, нахвърляли боклуците, и им се смееха на акъла. Тази година не беше по-различно. Освен администрацията, не знам някой да се е включил в почистването. Щом те интересуват подобни инициативи, можеш да следиш на сайта на общината за графика.

Анонимен каза...

Абе,хора, някой знае ли, дали др. Донка ходи на покленение пред жертвите на комунизма в Белене?

Анонимен каза...

Да знаем скапани земеделци гълфони

Анонимен каза...

5-ти, защо да псуват мен. Аз нямам никаква отговорност за държавните пътища. А как разбра, че за нищо не ставам?

Двете входно изходни точки на Троян са в изключително лошо състояние от години (дори когато кмет на Троян бе герберът Акимов). Държавата не си помръдва пръста да ги ремонтира. Ако не се лъжа в предния мандат Михайлова асфалтира най-лошия участък на изхода към Беклемето. Това стана с общински пари.

Хубаво е като си депутат да раздаваш балончете и да пускаш риби в язовира. Нищо лошо няма в това. Но още по-добре е да работи в парламента и извън него за Троян, да лобира в министерства и изпълнителни агенции, да прави запитвания до министри и т.н.

За балончетата на 1 юни. От една страна Сдружение „За децата на Троян“ и Община Троян организираха празник за децата в 16:30 ч на площада. От друга страна Миховски прави аналогичен празник в ресторант България по същото време. За какво говори това - за пълен разнобой между депутат и местна власт. За показност от страна на депутата, а не за реално свършена работа за Троян.

Анонимен каза...

Вижте кво!
Стига сте плакали за асфалт, входове към града и тем-подобни! Тези места са си общински и очевидно ще се направят с "ОНЕЗИ" пет милиона дето ги зехме на заем и т.н. - сами се сещате... Така ще е докато ги изплати града и после докато изкара още толкова за асфалта.
Айде стига се правихте на тъпички!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |