Поредна награда за нашата Петра от конкурса „Възкресение Христово”

* 11-класничката от троянското СОУ „Св. Климент Охридски” спечели второ място в раздела за фотография

Петра Попска
Отличници

СЛЕД миналогодишното отличие от националния конкурс „Възкресение Христово”, организиран от Българската патриаршия – първо място в раздел „Фотография” за снимката, озаглавена с посланието на Иисус от евангелието на Лука „Оставете децата да дохождат при Мене”, – поредна награда за 17-годишната троянка Петра Попска.

ФОТОГРАФИЯТА на 11-класничката от троянското СОУ „Св. Климент Охридски”, изпратена за тазгодишното издание на конкурса и озаглавена „Възкресение Христово”, бе отличена от журито с втора награда във възрастовата група 9.-12. клас, научихме от училищния сайт www.svetikliment.com.     

Отличената творба "Възкресение Христово", 2016 г., снимка Петра Попска
С КОНКУРСНИТЕ творби е организирана изложба. А след приключването й ще се проведе благотворителен аукцион, като всички събрани от продажбата средства ще бъдат предоставени на Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания в София.

Снимката на Петра, отличена с първа награда миналата година
„РАДОСТНОТО и важното е, че хилядите деца и ученици, участвали в тазгодишното издание на синодалния Великденски конкурс, искрено са мислили за Празника на празниците и вдъхновено са творили в име Божие. Пристигналите произведения показаха, че тази цел на конкурса е изпълнена”, е оценката на организаторите.

НАГРАЖДАВАНЕТО ще се състои в столичния храм „Св. св. Кирил и Методий” на 15 май 2016 г. след св. Литургия. И от нас – браво, Петра!

Т21

Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Уважаеми Троян 21, с цялото ми уважение към лубимия вестник, но мисля, че не беше редно да публикувате поздравленията на троянската кметица на вашите страници в този им вид. Поздравът за най-светлия празник-Възкресение Христово е "Христос Воскресе". Другарката е поздравила троянци с нещо подобно на "Честит Девети септември". Ако беше написала 'Христос Воскресе", то значи да признае, че Бог съществува, но от друга страна , нейните избиратели-червените бабички и старци които считат , че са произлезли от маймуните щяха остро да я критикуват в кварталните пенсионерски клубове. А и не върви на висш функционер на една антихристиянска партия, събаряла църкви, избивала свещеници и гонила младежите от храма да признае, че има Бог. Затова другарката е решила на компромис, който я прави смешна и жалка...

Анонимен каза...

Просто онемявам от приветствието на лицемера Дона."Покаянието на лицемера е също така лицемерие. — Чудомир".Човека който ни убеждаваше ,че Възкресение Христово е капиталистическа идиология,човека който и вардеше на дрянската чешма и ни записваше тези които влизаме в църквата на този празник не признаваше тогава,че е най светлия празник.Доне тогава нямаше ли човешки добродетели,че ни гонеше да не влизаме в църквата.Доне знаеш ли синонимите на думата лицемерие.Те са двуличие- подлост-коварство.Ние вече разбрахме,че лъжеш като влашка циганка а сега разбрахме,че си и лицемерка.Ще завърша с една мисъл на Леонардо да Винчи:"В общността на глупаците има една част, наречена лицемери, които непрестанно се учат да лъжат себе си и другите, но повече другите, а в действителност лъжат повече себе си, отколкото останалите."

Анонимен каза...

Господа 1 и 2 какво общо има детето и снимката му с кметицата и комунизма?

Анонимен каза...

Ами под "поздравите" на кметицата не са разрешени коментари. Да прощава детенцето. Поздравления ! Снимката е прекрасна !

Анонимен каза...

Браво на детето!!!

Анонимен каза...

Споко. Утре като "заработи" вестника и ще бъдат изтрити коментарите.

Анонимен каза...

Нещастник No6
Сайтът се вижда дори и през смарт часовник, не само през разботен ден, ама то вашата партия нали е в средновековието още - така ти е казал, че става партийния секретар.... и догодина ще ви донесе с кофата и интернет...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |