ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Драги читатели на в-к „Троян 21”,
ВЪЗКРЪСНАЛ в ранното утро на неделния ден, Господ Иисус Христос се явил, според преданието, първо на Пресвета Богородица, след това на света Мария Магдалина, после на двама от апостолите, когато отивали в село Емаус и най-накрая вечерта се явил на събралите се апостоли и ученици в йерусалимската къща, където се били заключили поради страх от юдеите.

КАКВА неизречена радост е преизпълнила сърцата на измъчените от скръб и тъга Христови ученици. Това ги изпълнило с решимост и смелост да проповядват на всички най-великото чудо в човешката история - Христовото Възкресение.

АПОСТОЛИТЕ обиколили целия свят, търпейки глад и жажда, труд и мъки, но винаги преизпълнени с преизобилна любов и радост към Господ Иисус Христос и към всички хора. Тяхната проповед се съпровождала от многобройни чудеса: лекували хроми, сакати, слепи, бесновати, възкресявали мъртви. Даром получили, даром давали! Могъщата и горда Римска империя не могла да устои на Христовата сила, действаща чрез Христовите ученици - тя била победена от 12 бедни, малограмотни рибари.

И ТЪЙ КАТО „Иисус Христос е същият вчера, и днес, и вовеки” (Евр. 13:8), силата Божия и днес я има в тайнствата на светата Православна Църква. И в чудото на благодатния огън, който всяка година слиза, изпратен от Господа на православния патриарх при Гроба Господен.

Възлюбени в Господа, честито Възкресение Христово!
Възкръсналият Христос да дава на всички много радост, здраве, дълголетие и спасение!
Христос воскресе!
Воистину воскресе!
┼ Ловчански Митрополит Гавриил

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |