Летящ Владо Илиев в Преск Ил (САЩ)

* В днешното преследване на 12,5 км троянецът записа най-силното си постижение за сезона – 8-мо място в състезание за Световната купа * Седма победа на французина Мартен Фуркад
Биатлон
Владимир Илиев
ЛИДЕРЪТ в българския мъжки биатлон днес – троянецът Владимир Илиев, записа най-силното си постижение за този сезон (2015/2016 г.). В преследването на 12,5 км от осмия кръг за Световната купа, домакин на който бе курортът Преск Ил в САЩ (12 февруари), българинът направи страхотно бягане и въпреки че потегли от 21-ва позиция и завъртя четири наказателни обиколки заради грешки на огневия рубеж, завърши на престижното 8-мо място. Статистиката сочи, че беговото време на нашето момче е третото най-силно от всички завършили състезанието. Победител в преследването в Преск Ил стана водачът  във временното класиране за Световната купа и четирикратен носител на трофея Мартен Фуркад (Франция); това е седмата му победа за сезона и общо 46-та в кариерата досега.

НАСТОЯЩОТО 8-мо място е второто най-добро класиране за Владимир Илиев в старт за Световната купа след 6-тата позиция в спринта в Поклюка (Словения) през 2012 г. А миналият сезон 2014/2015 г. бе най-успешният в досегашната кариера на Владо – бронзов медал на Европейското първенство в Естония, 6-то и 8-мо място на Световното първенство във Финландия, световна титла в летния биатлон от първенството в Румъния. Логично талантливият биатлонист бе избран за спортист №1 на Троян за 2015 г.

Т21 

 Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Аааааа платеният пак бълва, Ха-ха-ха!

Анонимен каза...

Браво!!!

Анонимен каза...

Успех и напред!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |