Марин Радевски – сред тримата най-добри големи работодатели у нас

* „Калинел” ЕООД е на трето място в националната класация „Най-добър работодател в България – 2015 г.”, раздел „Средни и големи компании”; преди троянската фирма са само
 „Актавис” и „Ди Ейч Ел експрес”
Отличници
Инж. Марин Радевски току-що е получил наградата, 18 ноември 2015 г., хотел "Маринела"
НАЙ-ГОЛЯМАТА троянска фирма - Калинел” ЕООД, лидер в бранша си у нас и основен доставчик на мегаконцерна „Икеа”, произвеждаща възглавници, олекотени завивки, матраци и полиестерна вата, спечели поредно престижно отличие. В годишната класация „Най-добър работодател в България – 2015 г.”, подготвена от консултантската компания „Аон” (Aon Hewitt), „Калинел” е на трето място в раздела „Средни и големи компании” след „Актавис” (фармация) и „Ди Ейч Ел експрес” (транспорт и логистика). В тази призова тройка на големите компании троянската фирма е единствената със 100% български капитал.

ЩЕ ПРИПОМНИМ, че в началото на м. юни 2015 г. бе направена първа копка на новия цех, 11-ти поред, и нова административна сграда на „Калинел” ЕООД, като инвестицията възлизаше за 6 млн. лв. В интервю за Т21 по повода тогава едноличният собственик и управител инж. Марин Радевски сподели, че продажбите на компанията за миналата година възлизат на 103 млн. лв., заетите са 1400 души, седмично с продукция за износ се товарят по 50-60 тира (2500-3000 тира годишно), а средната заплата за 2014 г. във фирмата е била 860 лв. В началото на м. май тази година в „Калинел” ЕООД гостува собственикът на „Икеа” Ингвар Кампрад и бе постигната договореност за сериозен допълнителен обем на поръчките. Инж. Радевски и „Калинел” ЕООД са редовен носител на националната награда „True Leader” (Истински лидер), отчитаща финансовите резултати на водещите компании у нас. Динамично се развива и дъщерната фирма в гр. Враня (Сърбия).

„АОН” ПРОВЕЖДА класациятта си „Най-добър работодател в България” за девета поредна година, като основен критерий е ангажираността на служителите. Какви са общите изводи от тазгодишното проучване? На първо място – че служителите у нас се чувстват по-сигурни на работното си място и същевременно виждат повече възможности за намиране на нова работа, в случай че решат да търсят такава. Този извод се базира на проучване, обхващащо 17 хил. служители, 59 ръководители „Човешки ресурси” и 353 топ мениджъри от 59 компании в 7 сектора у нас. Друг оптимистичен извод е, че са се подобрили перспективите за кариерно развитие в компаниите. Според „Аон” тези резултати свидетелстват, че кризата вече е отминала. Все още обаче фирмите у нас нямат склонност да увеличават заплатите и 47% от анкетираните служители заявяват, че не са удовлетворени от заплащането, защото не отговаря на реалните им нужди.

По време на церемонията - наградените в различните категории заедно на сцената
ЦЕРЕМОНИЯТА по награждаването се състоя в столичния хотел „Маринела” в сряда, 18 ноември. Наградата на „Калинел” ЕООД получи собственикът инж. Марин Радевски, а отличието бе връчено от Марк Биерманс, главен финансов директор на „Аон” за Бенелюкс и Централна и Източна Европа.  

Т21

Интервю
Инж. Радевски: Случайни неща няма

* „Критериите са много строги, а агенцията, която прави класацията” – „Аон”, е световна консултантска компания с голям авторитет”

Поводът за краткото ни интервю с инж. Марин Радевски - собственик и управител на „Калинел” ЕООД, бе отличието от годишната национална класация „Най-добър работодател в България – 2015 г.”, получено преди броени дни.

Марк Биерманс и инж. Радевски при връчването на наградата
- Г-н Радевски, това е огромно признание за „Калинел” ЕООД и за Вас лично.
- Церемонията беше в сряда вечерта, 18 ноември, в бившия хотел „Кемпински”, сега „Маринела”. Около 350 човека присъстваха, основно представители на бизнеса. Аз („Калинел”) съм на трето място в раздел „Средни и големи компании” – преди нас са единствено „Актавис” и „Ди Ейч Ел експрес”, и двете са световни компании.

- Класацията е достатъчно авторитетна, нали?
- Да, така е, случайни неща няма и с връзки не става (смее се). Критериите са много строги, а агенцията, която прави класацията” – „Аон”, е световна консултантска компания с голям авторитет. На мен наградата ми връчи финансовият директор на „Аон” за Бенелюкс, Централна и Източна Европа Марк Биерманс. Много приятен мъж, разменихме няколко думи на английски, той беше впечатлен от чутото за нашата фирма.

- Как е „Калинел” ЕООД в момента?
- В момента във фирмата са заети 1430 души – 1000 в основната ни база в Троян и 430 в Червен бряг, където е изнесено част от производството ни, като постоянно назначаваме и нови работници. Много интензивно се развива фирмата ни в Сърбия, там сега работят над 80 човека, в момента стягаме едни халета, строени през 90-те години, а теренът ни е по-голям, отколкото в Троян и Червен бряг взети заедно. Миналата седмица бях на панаир в Милано и закупих за 2 млн. лв. машини за завода ни в Сърбия.

- Но и тук инвестициите не спират?
- Като че ли в Троян приключвам с разрастването. В Червен бряг в момента проектираме едно ново хале от порядъка на 4000 кв. м и един нов склад за около 7000 палета, планирано е до това време догодина (м. ноември 2016 г.) двата обекта да бъдат готови.

Интервю на Генадий Маринов

Още по темата:


25 коментара:

Анонимен каза...

Къде са сега комунистическите тролове на Донка, да пишат колко зле са нещата в Калинел?

Анонимен каза...

Честито, Г-н Радевски, градът има нужда от хра като Вас!

Анонимен каза...

Троловете на Донка ги няма но гербаджийските такива веднага изпълзяха от дупките :)))))

Анонимен каза...

Е, браво! Шапка Ви, свалям!

Анонимен каза...

Браво на този човек!!

Анонимен каза...

Дрънкайте глупости...
Ако не е - ще подсмърчате и вие на някой паркинг в Париж...

Анонимен каза...

Страно , два от най - добрите работодатели са в Троян /актавис и калинел/ , пък усещането на работещите е че заплатите им са малки . Не , че имам нещо против двете компаний , ма нещо класацията на АОН е много много счупена . Нищо чудно догодина да вкарат в нея и Ристю рицаря на качеството .

Анонимен каза...

Браво, на Радевски!!!Само той си знае какво му е косвало.

Анонимен каза...

Може да са от най-добрите от към инвестиции и ръст на производството, това не означава непременно високи заплати, зависи какви показатели са заложени при оценяването!Да нещо т...ц!

Анонимен каза...

Браво и честито на г-н Радевски.

Анонимен каза...

Поздравление за г-н Радевски. Надявам се, че след като сложи "своя" човек начело на Общинския съвет, ще работи със същия хъс и за благото на Троян.

Анонимен каза...

Добре, че Актавис има и други заводи та да е в челото на класацията. Ако гледаха само троянския щяха да са на дъното.

Анонимен каза...

Абе как може такава подигравка с Бели осъм и всички нас?
В Бели осъм никъде няма пътища като хората, ноооо само пред вилата на инджиниерчиту Банк офф има чисто нов хасфалт.
Е те няма такава наглост и безочие просто.

Анонимен каза...

Шивачка с 860 лева заплата!?!?В България, в Троян?!?!?

УПОТРЕБАТА НА НАРКОТИЦИ В БЪЛГАРИЯ НЕ Е РАЗРЕШЕНА !

Анонимен каза...

Пак не четете бре! Средна заплата си пише. Един е взел 3 кебапа, друг 2, от третия до седмия-осмия суй ляб. Средно на калпак по 1 кебапче в питка, сметката си е баш верна. Може некой да сипе и лучец, ама надали.
11-ти - той е инДЖЕЛер!
12-ти - Актавис замина в канала миналата година. Сега е Алерган, ама и той се продава, чакат одорение и то не от Светия Синод ( и тия са за убиване). Троянското ХФЗ обаче отива при евреи. И ако тия тряснат кепенците...
А тия великия засмян има и той само 1 клиент, учете се мамо да ръкомахате на стоп.

Анонимен каза...

Щото авионите зеха да ги бомбят.

Релком каза...

Тъпи и неграмотни троянци!

Релком каза...

Тъпи и неграмотни троянци!

Анонимен каза...

Хубаво нещо са наградите. За кратко те правят щастлив и забравяш много неща.
Например забравяш да благодариш на китайците, че вдигнаха заплатите и за някои от големите световни фирми България си остава притегателен център с нископлатените си тъпи аборигени.
Радвайки се на наградата на Троянския хлебозавод - забравяш, че хлябът му след четвъртия ден получава някакви петна и не изсъхва, а изгнива.
А наградите за община Троян са най-много, понеже тук има най-много какво да се забравя. Например наградите за "добро европейско управление" и "златното евро". Как да не забравиш, че с местните приходи едва се издържа градът, защото парите отиват за съфинансиране на европейски проекти, от които получаваме европейски глоби и санкции, които изплащаме с остатъка от тези приходи. Как да не забравиш, че съществуването на общината и хората вече е обвързано на 100% с тези европроекти и спрат ли- спира и живота в общината. В Клагенфурт, Берн, Стокхолм или кой да е европейски град - нямат такива награди за "добро европейско управление. Има в Троян. Има и много им се радваме. Като индианците, на които са раздавали стъклените топчета и огледалцата. Аборигени и диваци, какво да ги правиш, радват се.
Имаме и троянски медии, на които също да се радваме. Тук пък съвсем сме забравили една максима на геносе Гьобелс: "Дайте ми контрол над медиите и ще превърна едно общество в стадо от свине".
Хубаво нещо са наградите!

Анонимен каза...

Браво на Радевски!

Анонимен каза...

Браво на Миховски!

Анонимен каза...

Такъв бизнесмен би бил чест за всеки български град,моите поздравления за г-н Радевски

Анонимен каза...

No comments. It cannot be true.... But it's Bulgaria....

Анонимен каза...

Браво на Радевски ,но добре е да стимулира повече младите кадри защото в тях е бъдещето а не те да поемат всичките негативи точно затова защото са млади

Анонимен каза...

Браво за работодателя Радевски и у-у-у за политика Радевски. Там е пълна трагедия. И вреди на града точно толкова, колкото помага като работодател.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |