Информационно-културният център отвори врати

* Донка Михайлова: „Този проект е една сбъдната мечта”
 * Цанко Спасовски: „Надявам се и занапред да има много подобни поводи като днешния”
Придобивки
Кметът Донка Михайлова: "Този проект е една сбъдната мечта", 3 септември 2015 г.
МИНАЛИЯ четвъртък, 3 септември, тържествено бе открит новият Информационно-културен център (ИКЦ) на Троян. Една важна придобивка за града ни, която се реализира по проект на Община Троян, подкрепен от Местната инициативна група (МИГ) – Троян и Априлци и финансиран основно с европейски средства по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г. (297 хил. лв. без ДДС). Новият център разполага с две помещения – голяма зала на първия (партерния) етаж с възможности за различни презентации, изложби, представяния и полифункционална зала с 49 седящи места на доизградения втори етаж.

Преслава Иванова
СРЕД МНОГОТО гости на церемонията бяха и Христофор Христов - собственикът на ловешката фирма „Елит – МХ” ЕООД, извършила строителните работи, художникът Никола Манев, чиито дарени на Троян картини бяха подредени в двете зали на центъра, представители на проектантското бюро, на строителния надзор, екипът от общинската администрация, ангажиран с проекта и др. Разбира се, на импровизираната трибуна бяха и инициаторът на този проект – кметът Донка Михайлова, председателят на МИГ – Троян и Априлци Цанко Спасовски, както и новоназначеният управител на ИКЦ – Троян Преслава Иванова, досегашен главен експерт „Духовни дейности” в общинската администрация, магистър по балканистика от Великотърновския университет, владееща немски, английски и румънски език. 

Новата троянска придобивка
„СТРУВА МИ СЕ, че когато говорим за Информационно-културния център, изтърканата дума „проект” не е много подходяща. Защото този център е една сбъдната мечта, мечтата ни да имаме свое място в нашия град, където туристите и гостите на града ни да получават информация за туристическия потенциал, за местата, които могат да посетят в района, за културните институции, за хотелите, ресторантите и т. н. Този проект е една сбъдната мечта, защото в тази сграда очакваме да се случват интересни неща – условията, които тя предлага в това отношение, са прекрасни. Много се радвам, че днес в тази сграда можем да дадем старта на едно ново начало, на едно възраждане на идеята за модерен туризъм и модерен културен живот в Троян”, каза в емоционалното си приветствие г-жа Михайлова. Тя не пропусна да отправи и благодарности към съмишлениците, довели до реализацията на хубавото дело – строителите на Христофор Христов, успели да се включат в невъзможно съкратените срокове, партньорите от Съвета по туризъм, с които се избистряла идеята за центъра, екипът на МИГ-а, с който „заедно създадохме този проект”.

Благодарствена грамота за председателя на МИГ-а Цанко Спасовски
КМЕТЪТ връчи на председателя на МИГ – Троян и Априлци Цанко Спасовски почетна грамота и повторно благодари за успешното партньорство. От своя страна г-н Спасовски заяви следното: „Искам да благодаря от името на МИГ – Троян и Априлци за добре изпълнения проект и за доброто сътрудничество, което съществува между нас и Община Троян и което доведе до реализирани общо 9 проекта. Надявам се и занапред да има много подобни поводи като днешния, което води към изпълнение на общото ни желание – да живеем по-добре в този хубав наш град Троян”. 

Т21

Още по темата:

29 коментара:

Анонимен каза...

Бай Лазар -
,,За работниците в Троян няма вода и салам,а на Бузлуджа строят храм..........не ги е срам".
Та освен за партиен/комунистически/ офис за какво друго ще служи-новият Информационно-културен център (ИКЦ) на Троян.??? - всеки нормален индивид сяда пред лаптопа и се информира за културните забележителности на града ни. Ако му е интересно прави резервация и идва да разгледа. Няма да дойде от Франция или от Германия да търси информация от този така-наречен Център. Просто ПАРТИЯТА е решила да си ремонтира офиса.

И пак ще цитирам бай Лазар- ,,Нашта партия мила си строи на Бузлуджа вила"......... ???

Анонимен каза...

Браво ! Само си мисля, че е можело да се помисли за бъдещите посетители на този център. Факт е, че младите и образовани хора ежегодно напуската както града, така и страната...Та, можеше да се помисли -къде аджеба тези, които остават ще спират каруците си, идвайки да се "информират културно' !

Анонимен каза...

Усвоени са едни излишни пари.
И сигурно ще е някой наш човек на редовна смяна?

Анонимен каза...

Можеше за Девети септември да го открие др. Донка . За празника . И име трябва да си има: може да бъде "Надежда Крупская", както му викахме едно време, а може и 'Милко Калев Балев"...Може и на Пиян Колю да го кръстят, но е хубаво да има име.

Анонимен каза...

Защо лъжете хората? Проекта не е на община Троян, а на Местната инициативна група! Правите хората на идиоти!

Анонимен каза...

Браво 2-ри, това с каруците е право в десятката. А ние ще се търсим в някогашния цигански интернат в Добродан, ако доживеем да има места. Ама както върви, ще има и ще хартисат даже.

Анонимен каза...

Енкин,Акимов,Михаилова тези хора са най-големите престапници сприамо гражданите

Анонимен каза...

Хора скоро щте кажат този информационен центар ниама никаква заетос ниама достатачно туристи и ниама смисал да го подаржаме,взима го ниакои под наем отремонтиран с страхотна визиа плаща символична сума за наем и полочава перфекното помештение така играе комуниста последните 20 години на гарба на данакоплатеца

Анонимен каза...

На баба Ви седалищният мускул. Идиоти плиткоумни, господ Ви е наказал, като Ви е отнел сивото вещество от тиквите, които имате върху раменете си. Според Вас защо на Банско, Разлог, Приморско и навсякъде в градовете има информационни центрове!!! Няма как да разсъдите, защото сте осакатени по рождение.

Анонимен каза...

№ 8 много си неграмотен / 13 правописни грешки / , а пък даваш акъл на другите !

Анонимен каза...

Че има правописни грешки има, но пък е написал самата истина.

Анонимен каза...

Сега кой ли ще назначат да дреме в този информационен център?

Анонимен каза...

А, кой ще назначат. Някоя наточена девойка с връзки, която с нежелание и намусена физиономия ще става от стола ако някой въобще влезе вътре. После ще попита:
Искюзми, вий....от дека стИ?

Анонимен каза...

Абсолютни олигофрени.

Анонимен каза...

Няма да ви търся по номера а се обръщам направо към всичките. Специално за този който е написал за 13-те грешки и другия който претендира за информационни центрове в Банско, Разлог и Приморско.. На баба ви седалищния мускул, много надъхано пишеш, много си уверен ама знаеш ли какво пишеш без правописни грешки? Какъв е туристическият статут на Банско, Разлог и Приморско- и какъв е статута на Троян?! Информационните туристически центрове от конкретно посочените от теб градове, тяхните седалища приличат на тоалетна спрямо нашият дворец в Троян! Едва ли не тяхните гаражчета се разполагат на десет квадратни метра а Троянци правят цял китайски ресторант?!

Анонимен каза...

Този коментатор с на бабата седалищния мускул ще го помоля да публикува снимки на информационните центрове на Банско, Разлог и Приморско и да публикува нашата снимка на Китайският ресторант " информационният център" .

Анонимен каза...

В Банско бях последно миналата зима. В Приморско-това лято. Никъде не видях конски фекалии по улиците и транспортни средства с една конска сила в тези градчета. Членът на ЦК на БКП/за пред Европа-Национален съвет на БСП/ др. Михайлова на това да обърне внимание, ако иска да има туристи, които да информира културно този център...

Анонимен каза...

15-ти напълно съгласен съм с теб! 16-ти с теб също! Разгледах снимките на информационните центрове на Банско, Разлог и Приморско, тези градове със огромна заетост на туризъм.. Нашият град няма и на 25% пт тяхната заетост със туристи..Шипково, Чифлик и Орешак, това е. Кому е нужен информационен център във един крайно западащ град..? Това че на някой наистина му е нужно атрактивно помещение за развитие на бизнес е друг въпрос.. Защо не публикуват в държавен вестник сумата за изпълняване на проекта? И ако са публикували колко е тя? Във тежки финансови времена за България и за нашият град, където хората пребивават със по 300-400лева, не смятам че трябва да се свличат от гърба на данъкоплатеца десетки хуляди левове.. Немога да конкретизирам колко точно са в парична единица , но ако управителството на град Троян благоволи , нека да каже за проекта Информационен туристически център са похарчени да речем 100000лв, 200000лв, 1000000лв, пък може и 0,50стотинки. Просто да кажат -" Ей граждани, от вашият джоб ние създадохме информационен център във град Троян на стойност......" Или да кажат-" кому е нужен този информационен център "и да извадят статистика със заетостта на туризма в нашата Община.. Да кажат " парите наляни от данъкоплатеца за този информационен център, аджаба има много работа, опашката от информационният център се извива от под кривата круша"..

Анонимен каза...

Бе сульо не можеш ли да четеш какво пише в статията "финансиран основно с европейски средства по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г. (297 хил. лв. без ДДС)"

Анонимен каза...

Тези 300 хил. лв. можеше да спасят поне два детски живота. А сега де първа ще се плащат и заплати на 2-3...

Анонимен каза...

Абе ташак, основно е неуточнено понятие.

Анонимен каза...

Големи сте мухльовци. Този център няма да се използва само за информационни услуги. Отидете и вижте, пък тогава коментирайте. ОЛИГОФРЕНИ С ОЛИГОФРЕНИ.

Анонимен каза...

Ей цървул, основно може да кажем 149хиляди а останалите 148хиляди са за сметка на общината, примерно.. И не виждам какъв е проблема да го публикуват в статията колко са евро парите и колко са общинските, не само да ми загатват основно .. И знаеш ли колко са 297 хиляди лева бе? Със тези пари можеше да се построй от основи до покрив действително едно помещение което да отговаря на деиствително на туристическата заетост на градът. Май вие от Бсп тъй като те гледам как пишеш си Бесепар на 100%, ако не си и в общината да пиеш кафе , да пушиш цигарка и да се дразниш на истината. За вас парите са като добро утро... 297 хиляди лева? А колко спечели Илит от работата си? 149хил. лева, нашите общински? Вие сте страшно нагли, отвратителни, гадни и долни ... Направо думи нямам. Най отвратителната партия сте вие! Не се спряхте 20години със кражбите.. Дали ще са евро, дали държавни , дали общински пари..

Анонимен каза...

Предлагам като ще се използва и за друго, поне да го направим бирария за ромското население в градът. Защото то накрая това ще се случи със тази сграда.. И къде ще спират хората с колите за информация или с автобусите? На платеният паркинг, денонощният на Сираков ли?

Анонимен каза...

23-ти! Ти си изключително прост, ниско интелектуален индивид.

Анонимен каза...

Ало 23-ти относно краденето! Я си питай Акимов, колко пари отмъкна? Как изнудваше габровската фирма ДИМАС. С 10 % от стойността на СМР-то при проект за градската среда. Питай го ама....., защо да го питаш като ти много добре го знаеш.

Анонимен каза...

Само Енкин недейте да споменавате.

Анонимен каза...

Ооо, дедо Трибестан в процентно съотношение години-суми, открадна повече, отколкото Енкин!

Анонимен каза...

Леля дона щте ги изпревари всичките,набира със скорост на F1

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |