Представиха пред губернатора годишния отчет на ДИТ - Ловеч

* Зам.-областният Георги Терзийски несъгласен с извода,
 че в Ловешка област делът на сивата икономика е
 един от най-високите в страната
Труд и капитал
Д-р Бояджиева и Георги Терзийски на заседанието на ОСУТ
НА 23 АПРИЛ Областният съвет по условията на труд (ОСУТ) към областния управител на Ловеч провел свое работно заседание, на което бил представен годишният доклад за дейността на Дирекция „Инспекция по труда” (ДИТ) – Ловеч за 2014 г., научихме от PR-ката на областната администрация Елка Баръмова. Заседанието ръководил ресорният зам.-областен управител Георги Терзийски, а в работата взела участие и губернаторът д-р Мадлена Бояджиева. Очаквам сътрудничество между всички заинтересовани страни при разработването и осъществяването на политиката за осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд на територията на областта, заявила д-р Бояджиева.

ГОДИШНИЯТ отчет на ДИТ – Ловеч за изтеклата 2014 г. представила временно изпълняващата длъжността директор Мирослава Ангелова, която изрично подчертала, че отчетът е изготвен от предишното ръководство, т.е. преди уволнението на директора Камен Спасовски в средата на м. февруари т. г. (припомняме, че отчетът на ДИТ – Ловеч вече бе представен на страниците на Т21, виж „Икономиката на Ловешка област – пак с незадоволителна оценка” в бр. 9 от 5 март 2015 г. – бел. ред.).

ИНТЕРЕСНА оценка на годишния отчет направил зам.-областният управител Георги Терзийски (която оценка като че ли хвърля някаква светлина върху спешната началническа рокада в ДИТ – Ловеч – бел. ред.). По-конкретно – той изразил открито несъгласие с някои от негативните изводи и особено със становището, че сивата икономика в Ловешка област е една от най-високите в цялата страна. „За пръв път годишният отчет за работата на териториална структура на изпълнителната власт бе изнесен първо пред медиите и областният управител се запозна с данните оттам. Нещо повече - оказа се, че въвеждащата част от този документ, с която се правеха доста обобщения, всъщност бе копирана от изследване на Института за пазарна икономика от 2013 г. Така че няма да се съглася с някои от направените изводи в доклада, в това число и че в Ловешка област делът на сивата икономика е един от най-високите в страната”, подчертал г-н Терзийски.

НА ЗАСЕДАНИЕТО бил представен доклад за трудовите злополуки в Ловешка област през 2014 г. – регистрирани и признати 31 злополуки, 25 от които са довели до увреждане на здравето на работното място. Приет бил също Правилник за организацията и дейността на Областния съвет по условия на труд.

Т21

Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

Ама изобщо не сме лидер в сивата икономика.
Я кажете кое часто предприятие/фирма/фабрика плаща
това, което е по ведомост и няма пари на ръка?
Даже в повечето (като хлебозавода), че и други сигурно
практикуват при напускане си получаваш последните
2 заплати както е по ведомост.
Хем си им работил като идиот за броени левчета, хем и за
награда накрая ти оставят само жълти стинки (320-360лв).
Но като има наивници, които да работят на такива места ще продължава тази жалка картинка.
Работете роби, на Вас разчитат работодателите.
Как иначе ще карат скъпаски коли и ще ходя
постоянно по почивки.

Анонимен каза...

Хлебозавода е адска машина - но, дано този отгоре да даде справедливост, нали напоследък само в него ни е надеждата.
Стаменке, не те ли е срам, така да се подиграваш с хората, които ти изкарват хляба. Жалка, смешна и злобна жена - в тази криза за работа, да има такова текучество на работници в Хлебозавода ... нямам думи. Дано получиш същото отношение и ти някога ...

Анонимен каза...

Така е, но до момента не съм видял грам справедливост
към тези индивиди.
Унижават хората, които се скапват от работа за 10-12лв на ден, а те живеят в разкош и се чудят къде по-напред да си изхарчат парите.
И това продължава до безкрай.
Нали знаете, избиите балъмите и тарикатите сами ще измрат.
Т.е хората ако спрът да ходят на работа за 400-500лв, шефовете им ще фалират.
Тогава робите ще се превърнат в шефове.
Звучи добре, но в съзнанието на роба е набито в тиквата да си мълчи и да си работи вярно на господаря без право на глас.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |