Клане по Великден в Априлци

* 35-годишният Юри Христов от Троян бил намушкан многократно с нож, пострадала и жена му Гълъбина – инцидентът станал пред заведение в Априлци, колачът е Васил С. от Калейца 
Крими
Юри Христов след животоспасяващата операция в МБАЛ - Троян
НА ВЕЛИКДЕН, 12 април, в РУ на МВР – Троян е получено съобщение, че пред кафене в Априлци лежи мъж, намушкан с нож в гърба. От полицейската сводка и от наши източници научихме, че пострадалият е 35-годишният Юри Христов, който веднага бил откаран в Троян и настанен с опасност за живота в интензивното отделение на троянската болница (МБАЛ - Троян). Установило се, че е пробит белият му дроб, но спешната лекарска намеса предотвратила най-лошото. Раненият е троянец.

УСТАНОВЕН е и извършителят на престъплението – 39-годишният Васил С., жител на с. Калейца, обитаващ незаконно барака в района на старото троянско сметище. Първоначално той избягал от местопрестъплението и се укрил в Априлци, но бързо бил открит и задържан за 24 часа в предварителния полицейски арест в Троян. Колачът е обвинен в опит за убийство и причиняване на средна телесна повреда и срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 129 от Наказателния кодекс (НК).

ДВАМАТА пътували в колата на Юри, но се скарали и Васил поискал да слезе. Когато автомобилът спрял, подпийналият пасажер извадил нож и наръгал шофьора. Ранена, макар и по-леко, била и съпругата на Юри – Гълъбина. „Искаме справедливост, надяваме се престъпникът да не се изплъзне”, коментираха пред Т21 роднини на пострадалите. Споменатият чл. 129 предвижда лишаване от свобода до 5 години.  

Т21

7 коментара:

Анонимен каза...

Циганска работа! Кой ще плаща на болницата тези разходи?

Анонимен каза...

Като го гледам, не е толкова зле,но обстановката в хирургично отделение е много добра.Таман ще сефтоса ремонта и новото оборудване! Жалко,че ние ще трябва да му плащаме разходите!Дано си плати поне престоя.???

Анонимен каза...

Толкова сте....не знам какво да кажа!?
Да завидиш на човек, че е в хирургия, че е "сефтосал ремонта и новото оборудване", си е на практика психоси!
"Бай бабо да не ви се случва!"

Анонимен каза...

Аз го познавам лично, много скромен, честен и работен мъж, който работи тежка работа, за да издържа себе си и семейството си. На мен ми е жал не само за него и семействто му, но и за вас, дето питате кой ще му плати престоя, дано на вас не ви се налага да се възползвате от обстановката в хирургичното, но помнете, че никой не е застрахован против злополуки :)

Анонимен каза...

Всички трябва да внимаваме в случаите когато до нас има хора с по-лабилна нервна система, когато настроението им е с променящ характер-в един момент приповдигнато, в друг момент същите се затварят в себе си, в един момент са "много" работоспособни, в друг момент нямат сили да отидат на работа. Употребата на алкохол и "лошото пиянство" както си казваме са друг показател за проблем с психиката на хората. Така, без да подозираме, опасността ни дебне. От кой?-от колегата, приятеля, член от семейството, собственото дете. Нормално е, след толкова години живот на ръба на оцеляването, масово хората да са стигнали и на ръба на психическото оцеляване!
Правителството, общинските ръководства и различни институции се стараят да подобрят обществената средата за живот на хората, за психическото здраве обаче-нито дума!
Ниски доходи, денонощна работа, високи цени, ниско качество на храната, некачествена медицинска помощ/в много случаи и по липса на средства/, стресова обстановка на работното място, на улицата, в семейството, в училища, дори и в детската градина, от където се заражда??????агресията! Какво да се чудим, и малкото оцелели психически ще бъдат изкормени/извинете за израза/ от незнание.
И накрая къде са специалистите, които трябва да са във всеки колектив, да обърнат внимание на действителното положение. Ала...няма значение, нали трябва да се самоунищожим! И, ще успеем!!!

Анонимен каза...

Дона Къртицата да плати разходите в болницата. Това са нейни избиратели.

Анонимен каза...

5-ти, ти показа, още има искри живот в Троян.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |