Зам.-министър Николова сряза лентата в МБАЛ - Троян

* По приключилия проект модерна апаратура получиха седем отделения; финансирането – 1,3 млн. лв. по ОПРР * Донка Михайлова: Имах колебания дали да подпиша договора за този проект
Придобивки
На микрофона - зам.-министър Деница Николова, МБАЛ - Троян, 7 април 2015 г.
ЗАМ.-МИНИСТЪРЪТ на регионалното развитие и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие” (ОПРР, 2007-2013 г.) Деница Николова бе гост на общинската ни болница (МБАЛ - Троян) за символичното прерязване на лентата на големия проект за преоборудване и реконструкция на лечебното заведение, финансиран по ОПРР. Събитието бе на неслучаен ден – 7 април, Световния ден на здравето; а сред гостите личаха още ловешкият депутат Антон Долапчиев, областният управител и бивш шеф на болницата в съседния Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Ловеч д-р Цветолюба Генкова, Христина Русева от „Вега Медикал” ООД (София) – фирмата, доставила новата апаратура по проекта, и др.

ДА ПРИПОМНИМ – бенефициент на проекта „Реконструкция/обновяване и оборудване на МБАЛ – Троян“ бе Община Троян, а общата му стойност възлизаше на 1,287 млн. лв. По проекта бе доставена нова медицинска апаратура за 1,037 млн. лв. в седем отделения на болницата и бяха извършени строително-монтажни дейности за близо 200 хил. лв. (изпълнител на строителните работи бе „Монолитстрой – Чорбаджийски, Байкушев” ООД, Благоевград).

„В НАЙ-НОВО време в нашата болница бяха реализирани два особено мащабни проекта – единият преди около 7 години, свързан с подобряване на енергийната ефективност и финансиран с наши (общински) средства, вторият е сегашният, по повод на който се събрахме днес, реализиран по Оперативна програма „Регионално развитие, 2007-2013 г. и финансиран от Европейския фонд за регионално развитие”, каза в словото си директорът на МБАЛ – Троян д-р Пенко Бамбов. Той подчерта, че осигурената по проекта нова апаратура е „изключително качествена”, а екипът, който ще работи с нея, е минал курс на обучение. „Целта е ясна – подобряване на медицинското обслужване чрез съвременна, качествена и достъпна диагностика и лечение на пациентите ни”, обобщи д-р Бамбов, напомняйки, че средногодишно през МБАЛ – Троян минават около 7000 пациенти.

СЛЕД ТОВА думата взе кметът Донка Михайлова, която сподели нещо много важно – че е имала колебания дали да се тръгне към реализация на този проект. „Казвала съм и по други поводи, че едно от трудните решения, които трябваше да взема заедно с д-р Бамбов през последните години, бе дали да подпиша договора за този проект. Защото се знае, че ние чакахме един много по-голям проект на много по-голяма стойност и в същото време имаше риск да не получим нищо. В крайна сметка взехме решение, което, мисля, бе правилното и в резултат на това решение ние днес имаме една нова модерна апаратура в МБАЛ – Троян”, заяви г-жа Михайлова. Тя специално благодари за подкрепата на няколко души – най-напред на зам.-министър Николова и чрез нея на ОПРР и Управителния орган за подкрепата на този и редица още троянски проекти, на д-р Станка Лалева, която в тогавашното си качество на депутат е посредничила при контактите със здравното министерство, на фирмите изпълнители (доставчикът на апаратурата и строителите), свършили добра работа.

Централният вход на МБАЛ "Д-р Георги Стоев-Шварц" - Троян
РАЗБИРА СЕ, своята оценка за реализирания проект в МБАЛ – Троян направи и зам.-министър Деница Николова. Думите й: „Със сигурност нуждите са много по-големи от това, което успяхме да предоставим – 1,3 млн. лв. не са достатъчни, за да осигурим всичко, което е необходимо на МБАЛ – Троян. Но се радвам, че с изпълнението на този проект се обновиха 7 отделения в болницата, с високотехнологично оборудване, което ще доведе до по-добро лечение на всички пациенти”. Г-жа Николова благодари на Община Троян, МБАЛ – Троян и изпълнителите на проекта за „качествено свършената работа” и информира, че по новата Оперативна програма „Региони в растеж” са предвидени 165 млн. лв. за модернизиране на Спешната помощ и секторите за интензивно лечение в българските болници. След официалната част д-р Бамбов показа на ВИП гостенката обновените отделения.

Т21

Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

ако си вирян - в Троян, ако си повеч - в Ловеч, ако имаш верен - в Плевен

Анонимен каза...

ако си педерас - у вас

Анонимен каза...

Ако си си счупил колата в Донкина дупка-от Троян чупка...

Анонимен каза...

Поздрави на хората, които имат заслуга за този проект. В Троян нещата вече се случват!

Анонимен каза...

Споко идват избори и Г-жа Михайлова ще уреди Каменчо общински съветник за да взима заплатка. Той беше секретар на общината, после инспектор, после директор на ИТ и сега ще го уредят. СПОКО Каменчо

Анонимен каза...

Да случват се да ми се счупи колата от Донините дупки. Къртицата не я искам за кмет да си върви в Монтана при мъжът.

Анонимен каза...

Абе мога да го натарлъза на зам министърката,одма...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |