Жена е кметският кандидат на ГЕРБ в Троян

* Номинираната е от гражданската квота, икономист,
 шеф в голяма производствена фирма; името й скоро ще бъде обявено официално * Наесен - троянски политически римейк на „Петролотърсачките”?
Местни избори 2015 Актуализиран

ГОЛЯМАТА загадка се разплита – кметският кандидат на ГЕРБ в Троян за предстоящите местни избори ще е жена. Номинацията е получила одобрението на партийната централа, макар все още да не е обявена официално. Лично кандидатката, която е добра позната на Т21, потвърди новината, но помоли да не обявяваме името й предварително, тъй като има партийни процедури, които не трябва да се нарушават. Потърсихме за коментар общинския лидер на ГЕРБ – Троян инж. Иван Миховски, който нито потвърди, нито отрече информацията.

ЖЕНСКАТА кметска номинация на ГЕРБ в Троян носи известна изненада, защото досега се спрягаха само мъжки имена – на общински съветник, работещ в застрахователната сфера, на шеф на общинско дружество, на бивш правосъден зам.-министър, на известен бизнесмен и т. н. Но от друга страна изглежда повече от логично, понеже партийният лидер Бойко Борисов лансира все повече жени на високи постове; съвсем пресен е примерът с Румяна Бъчварова, оглавила възловото вътрешно министерство, както и уж шеговитата реплика на г-н Борисов на общото събрание на „Жени ГЕРБ” в началото на годината: „Защо не се напънем и не сложим за президентските избори една жена президент?”.

ЛОГИЧНО е и от друга гледна точка. На предишните избори сегашният кмет Донка Михайлова, представляваща БСП, надделя със смазваща преднина над кандидата на ГЕРБ Минко Акимов, а обществената нагласа в момента подсказва, че ситуацията може да се повтори. И тъй като с голяма вероятност г-жа Михайлова ще се включи в битката за втори мандат, вариантът на ГЕРБ за противодействие е точно този – жена срещу жена.

И СЕГА най-важният въпрос – коя е дамата, която ще представлява герберите в битката за Троян на местните избори през есента. Без да нарушаваме уговорката за името, ще кажем, че става дума за коренячка троянка, на висока позиция в голяма производствена фирма. Доказала се е като успешен мениджър и има славата на биткаджийка, която не си оставя магарето в калта. Икономист е по професия, не е партийно обвързана (от гражданската квота е), разведена с едно дете; помнят се сблъсъците й с една от групировките в ГЕРБ – Троян.

Т21 

Бележка на редактора

Няма да изразя своето предпочитание. Ще кажа само, че като дете гледах с интерес евроуестърна „Петролотърсачките”, предизвикал фурор със страховития женски бой между ослепителната Бриджит Бардо и не по-малко ослепителната Клаудия Кардинале. Биеха се за петрол и власт. Не си спомням коя победи, помня само, че боят бе много як. А киносалонът (тогава в Троян все още имаше кино) се пукаше по шевовете от народ. Може би след няколко месеца ще имаме възможността да гледаме троянски политически римейк на „Петролотърсачките”, а киното, пардон – урните, ще се пукат от народ. Защо не?!

21 коментара:

Анонимен каза...

Прилича ми на Букарева.

Анонимен каза...

На 1-ви АПРИЛ ще има много кандидатури за кмет.

Анонимен каза...

За тази кандидатура се говори от няколко месеца не е първоаприлска

Анонимен каза...

Гената не пропуска да ни втрещи на всеки 1-ви април. Може го!

Анонимен каза...

Генади, Валя ще ти резне топките заради тази първоаприлска шега! Иначе, поздравления, спазваш традицията!

Анонимен каза...

Валя Букарева или тази от Мебел. Но по скоро първоаприлска шега.Прекалено рано е. Иначе е добра идея за ГЕРБаджиите да издигнат жена срещу Михайлова

Анонимен каза...

Генчо, без да си искаш си помогнал на ГЕРБ да се позамислят. Не им прави такива услуги.

Анонимен каза...

Напротив, помага на БСП. Малко по -късно ще напише, че е шега и ще се самоанализира, упреквайки гербаджиите в отношението им към читавите хора в града, и как именно затова , те ще изгубят изборите.

Анонимен каза...

Ха ха ха дядо ви Минко с лайнян бастун не мойте го помести от първото място като кандидат за кмет.Дреми му на шлифера какви ги пише Генчо на 1ви април.За какво е бил агент 007 толкоз години, разни пикли да му вземат кокала,ще стане ама друг път:):)

Анонимен каза...

И таз добра.
То в "Мебел" само циганки и една........
ГЕРБ, циганка ли мислят да назначават за кмет на Троян

Анонимен каза...

Ми то бай Минко с тази възраст е вече жена,а е и доста опечен,та мяза на циганка..................сега сериозно:
Герб ТРОЯН са "умна " партия и няма да издигат кандидат за кмет,а ще подкрепят предложението на рефУрматорите
МИЛКО СТАНЧЕВ

Анонимен каза...

Не мога да повярвам, че това е сайт, че този е журналист, че онзи е админ. Тук наистина всички са за "Бразди".

Анонимен каза...

Т21, защо е изтрит коментара за преасваптирането на ул."Л.Каравелов", като това си е самата истина, или "свободата" на словото загива?! Не е ли видно че на места работата е перфектна, а на места където се касае за един пръст асфалт са оставени кръпки. Евах и тая беднотия и икономии!...Та пак се сещам за оная приказка де е казал народа за лъжицата с лайната в кацата с меда.

Анонимен каза...

г-н Маринов ,

много уважавам Вас, вестникът и сайта ви. Може ли само да кажете това статия за 1 април ли е или истина. днес все пак сме 2 април.

поздрави!

Генадий М. каза...

1 април

Анонимен каза...

Скъпи приятелю,не погледнах датата на страхотната ти информация.Да, веднага се досетих ,че това е Валя Букарева,но като знам каква "обич и симпатия" има към ГЕРБ и по-специално към бившия кмет Акимов- закопал общината ни с мъдрото си "ръководство" с над 4 милиона лева,ме накара да се замисля и попитам за датата.Да, тя е кадърна да управлява и то добре, но мисля,че е по-добре да е уважаван ръководител,отколкото да оправя кашите на предшестващите кметове и върху нея да се сипят хули и простотии.Тя в момента е повече от кметица!?. .

Анонимен каза...

А аз си помислих, че е станала достатъчно богата и ще поработии за града. Жалко! Обречени сме на бсп от герб

Анонимен каза...

Е,видно,мисленето не ти се отдава !

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

ГЕРБ от БСП!

Анонимен каза...

Коя е тая Валя,бе?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |