Тачо Беломъжев – сребърен на Световното първенство в Норвегия

* Летящият троянец остана на 4 сек. от титлата в спринта, световен шампион е Андрей Ламов (Русия) * Треньорът Беломъжев старши: „Станимир направи изключително бягане и бе на крачка от златото. Щастлив съм от постигнатото!”
Ски ориентиране
 Медалистите в спринта при мъжете: Станимир Беломъжев (сребро), Андрей Ламов (злато),
Ерих Рост (бронз), 11 февруари 2015 г., СП, Норвегия
ПРОДЪЛЖАВА страхотният сезон на звездата на родното ски ориентиране и №1 в своя спорт у нас за всички времена - съгражданинът ни Станимир (Тачо) Беломъжев. След пълния комплект медали (злато, сребро и бронз) от провелото се в края на м. януари Европейско първенство в Швейцария, днес, 11 февруари, сряда, летящият троянец спечели сребро в първия индивидуален старт, спринта на 4,4 км, на Световното първенство в Норвегия; според статистиката това е първият индивидуален медал за България в старт от световно първенство при мъжете.

По трасето - Станимир Беломъжев (България)
ТАЧО остана на 4 сек. от шампиона Андрей Ламов (Русия), а третото място и бронзовия медал извоюва шведът Ерих Рост, финиширал на 11 сек. след българина. В днешния старт участваха общо 61 състезатели, като трима от тях бяха дисквалифицирани. Във вторник, 10 февруари, Станимир и Антония Григорова завършиха 7-ми в смесената спринтова щафета и не успяха да повторят успеха си от Световното в Казахстан през 2013 г., когато спечелиха бронзовите медали. Утре, 12 февруари, четвъртък, Беломъжев ще бяга в дългата дистанция, а в събота, 14 февруари, е стартът в средната дистанция.

„СТАНИМИР направи изключително бягане и бе на крачка от златото. Щастлив съм от постигнатото!”, сподели по телефона за Т21 бащата и личен треньор на шампиона Иван Беломъжев. Попитахме го не е ли прекалено сгъстен графикът и какви са очакванията за утрешния старт. Отговорът на треньора, грижещ се и за цялостното техническото осигуряване на своя състезател, бе: „Нощес няма да мигна, за да подготвя ските. Времето за възстановяване е нищожно, но Тачо е голям боец и утре ще бяга за пореден медал”.

ПРИПОМНЯМЕ, че Станимир Беломъжев е двоен световен шампион за младежи от първенството през 2008 г., провело се в Доспат (България). Заради този световен дубъл година по-късно на централния площад пред кметството в Доспат бе открита паметна плоча в чест на победите на съгражданина ни. С двете си световни титли Беломъжев стана четвъртият българин, печелил злато на световно първенство в зимните спортове; другите са Албена Денкова и Максим Стависки (фигурно пързаляне) и Пепа Милушева (ски ориентиране).

Т21
Снимки: Nordenmark Adventure

 Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

Браво Тачо. Ти си нашата гордост.

Анонимен каза...

Бравооооооооооооооооооо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Браво!!!
Защо скрихте статията за санирането?
Ето истинските факти:
https://anonybulgaria.wordpress.com/2015/02/09/%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%80%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5/

Анонимен каза...

3-ти опетнявай успеха на Тачо, браво Тачка , само напред !

Анонимен каза...

Брaво, Тaче! Велик и всеотдaен, брaво!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |