С европейски пари обновиха сградата на ДСП - Троян

* Димка Миховска: Този ремонт беше належащ,
 чакахме за него 2 години
Придобивки
И. д. директорът на ДСП - Троян Димка Миховска, 13 януари 2015 г.
НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ във вторник, 13 януари, временно изпълняващата длъжността директор на Дирекция „Социално подпомагане” (ДСП) – Троян Димка Миховска представи резултатите от реализирания през изтеклата 2014 г. проект за обновяване на сградата на дирекцията на ул. „Д-р Спас Бояджиев” 10 в централната част на града.

РЕМОНТЪТ е по Средносрочната рамкова инвестиционна програма (СРИП), бенефициент по която е Агенцията за социално подпомагане (АСП), а финансирането е с европейски средства по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. Общо 89 обекта на 65 дирекции „Социално подпомагане” в цялата страна са включени в инвестиционната програма, като конкретната реализация е чрез 20 отделни проекта. Ремонтът на тукашната сграда е по съвместен проект на пет социални дирекции – в Троян, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Ловеч и Червен бряг, и е на обща стойност 189 476 лв. с ДДС (проект BG161PO001/1.1-03/2008/017).

„ИЗВЪРШЕН бе един доста добър и голям ремонт. Сградата се посещава от изключително много хора и този ремонт, за който чакахме 2 години, беше належащ”, коментира г-жа Миховска. Свършеното е: смяна на дограмата, саниране на цялата сграда – с топлоизолация, измазване и пребоядисване, подмяна на две трети от радиаторите, нова подова настилка на първия етаж и боядисване на вътрешните врати. За жалост естеството на старата сграда (строена за частни цели и дарена на Община Троян от семейството на съгражданина ни д-р Спас Бояджиев), в която ДСП – Троян се настанява през 1995 г., не позволила да се подобри достъпът на хора с инвалидни колички.

Централната фасада на сградата на ДСП - Троян след ремонта
НО ПРЕЗ настоящата 2015 г. се очаква друга належаща придобивка – подмяна на остарялата компютърна техника и изобщо на оборудването на ДСП – Троян. „Очакваме през годината при нас да се въведе нов софтуерен продукт, което прави задължителна подмяната на компютрите”, поясни Димка Миховска.  

Т21

10 коментара:

Анонимен каза...

Временно изпълняваща ...? Къде е Даниела ?

troyan21 каза...

До №1: Научихме, че дългогодишната директорка Даниела Петкова си е подала оставката от шефското място по собствено желание и работи на редова длъжност в службата.

Анонимен каза...

Тази руса кукумявка пак ли я извадихте от нафталина. Тя за нищо не става. Никакъв специалист, нагаждащ и послушник. Е ,гати простотията! Няма ли вече читави хора в този град, та все едни и същи муцуни се сменят.

недоволен каза...

Някой лев за мангалите остана ли, че те са Ви най добрите клиенти?! Нали цял живот ги хрантутим, ама ще дойде и Видовден някога, а може и съвсем скоро да е...

Анонимен каза...

Да ни е честит Милко Станчев-----ДГС ТРОЯН
ПОБЕДАААААААААААААААААА

Анонимен каза...

5-ти, имаш някаква инфармация за рокада или просто така си пишеш?!

Анонимен каза...

ТАЗИ РУСАТА и другата руса -експертка по нищонеправене и зам.кмет ПОЛЯ ДИМОВА са ПРИЯТЕЛКИ НА ДОЦКА. Затова са на такива постове.

Анонимен каза...

ЧЕСТИТО Г-ЖА МИХОВСКА!За този пост трябва да си сдържан ,разумен и най -вече несъстрадателен за да си в помощ на хората били те и роми,а колкото до горско назначение всички знаем че дърветата не говорят,не издават звук,и нямат нужда от помощ те имат нужда от сеч за да тръгне на тяхно място млада нова гора

Анонимен каза...

Скоро не бях чела по-малоумен от горния пост.

Анонимен каза...

Т'ва не е ли на другаря Минко Минков,де зема търговията без пари, другарката ?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |