Тупурдията със съдебните заседатели продължава

* Прокурор Светла Иванова пише второ уточняващо писмо на инж. Пеевски * Решение №726 на ОбС – Троян е незаконосъобразно, но правните основания за приемането му са правилни
Тема с продължение
прок. Светла Иванова, инж. Илиян Пеевски
СЛЕД ПЪРВОТО си писмо от 29 септември т. г., в отговор на сигнала на общинския съветник инж. Илиян Пеевски за незаконосъобразност на решение №726 от 28 август на Общински съвет (ОбС) - Троян за избор на нови съдебни заседатели за троянския Районен съд***, прокурор Светла Иванова от Окръжна прокуратура – Ловеч е изпратила на 3 октомври второ доуточняващо писмо, научи Т21. И ако правилно я тълкуваме, втората прокурорска депеша в някаква степен коригира/тушира тезата на първата.

ПРИПОМНЯМЕ – в първото си писмо прокурор Иванова заявяваше, цитирам: „След запознаване със сигнала (на инж. Илиян Пеевски) и изпратените ни от ОбС – Троян документи считаме, че решението (№726/28 август 2014 г.) е незаконосъобразно, тъй като противоречи на чл. 68, ал. 1 от Закона за съдебната власт (ЗСВ)…”; в мотивировката пък се казва, че „изземвайки с решението си функциите на един друг орган (общото събрание на съдиите от Окръжен съд - Ловеч) ОбС – Троян е приел едно незаконосъбразно решение”. А препоръката бе в 1-месечен срок ОбС – Троян да отмени своето решение №726/28 август 2014 г. и да приеме друго такова.

ВЪВ ВТОРОТО си писмо, адресирано до инж. Пеевски с копие до ОбС – Троян, прокурор Светла Иванова припомня дадената вече препоръка да се отмени въпросното решение и да се приеме ново. Но прави уточнението за несъгласие с някои от твърденията на инж. Пеевски (основно че „съдебните заседатели би следвало да се избират пряко от народа”), както и уговорката, че в първото писмо „не сме изразили становище по всички твърдения в сигнала Ви”. И обобщава, че от Окръжна прокуратура – Ловеч считат за „правилни правните основния, послужили за приемане на решение № 726/28 август 2014 г. от ОбС - Троян и посочени в мотивите към същото”.

ЕДИН ВИД – прав сте (инж. Пеевски), ама не съвсем, а решението на ОбС – Троян, подкрепено и от областния управител Милко Недялков, хем е незаконосъборазно, хем правните основания за приемането му са правилни. На нас това ни прозвуча като и вълкът сит, и агнето цяло, но може да не сме прави.

Генадий Маринов

*** Инж. Пеевски оспори правото на ОбС – Троян да избира съдебни заседатели, напомняйки че в правомощията на местния парламент е единствено на предлага кандидатури за съдебни заседатели; и отправи обвинения за вмешателство в съдебната власт, незаконосъобразност и дори нещо повече – „опит за извършване на конституционен преврат”.  


Още по темата:

31 коментара:

Анонимен каза...

А пък на мен ми звучи като хвани единия-удари другия,все няма да сбъркаш.Тази държава е обречена на тотален провал.
Пеевски по-добре да не се хаби,просто защото здрава плът няма-всичко е гнилоч !

Анонимен каза...

Peevski za KMET!

Анонимен каза...

ОП г-жа С.Иванова няма какво друго да ми отговори. Все пак им благодаря, че поне си свърши работата относно нарушението на Закона за съдебната власт от ОбС Троян, нещо, което областния управител бе ДЛЪЖЕН да стори и без мой сигнал до него. Така и не разбрах за какъв дявол плащаме заплати на ОУ и юристите му. То за това му поисках и оставката. Не че ще я даде, ама бях длъжен да я поискам!
*
Ако ОП г-жа С.Иванова се бе съгласила с мен, че е нарушен чл.1-ви от Конституцията - това би означавало самопризнание от представител на съдебната власт, че самата съдебна власт не е НИКАКВА ВЛАСТ съобразно Конституцията и че 25 години са ни мамили!!!
А то е точно така!!! 25 години политическата мафия нарушаваше чл.1-ви от Конституцията, а в същото време ни баламосваше, че щяла да прави рИформи в съдебната власт.
Никакви Реформи не са необходими. Необходимо е да се спазва Конституцията.
Само че не им изнася да я спазват и затова 25 години си назначаваха органите и представителите на съдебната власт за да не попадне нито един политически бандит в затвора.
Сега разбрахте ли защо няма нито един осъден политически разбойник за тези 25 години?
*
Искам дебело да подчертая - това го правя както за мен и моите си права, така и за честните и почтените съдии и прокурори, които са подложени на политически натиск и огромна зависимост в работата си и която зависимост няма нищо общо със закона.
Спомняте ли си за тефтерчето на Красьо Черничкия? Е, когато Народа не избира съдебната власт както е по Конституция - "изборите" се правят от това и други подобни тефтерчета. А това е огромно унижение най-вече за самите съдии и прокурори.
*
Конституционният преврат е факт! Днес имаме една власт, която за да е власт съобразно Конституцията, Народа трябваше да я овластява през определени периоди. Някой от вас има ли спомени някога да е гласувал за кой да е представител или орган на съдебната власт? И ако НЕ сте гласували - какво повече да говорим дали има или няма конституционен преврат? Не виждате ли, че всички се крият и никой не смее дори да цитира чл.1 от Конституцията. Защо ли?
*
От тук нататък всякакви опити със словесни еквилибристики някой да ме размотава и залива с елементарни обяснения и оправдания - изобщо не вървят! Да си ги пробват на неграмотните кратуни от БСП, ГЕРБ, Избор за Троян и останалите местни и национални некадърници и измамници.
Както ми каза един приятел - "този път здраво си ги хванал за топките, стискай и не пускай" :)
"Бомбата" съм я заложил. Очаквам от Брюксел, Париж и Ню Йорк да палнат фитила.
*
п.п. Изобщо не очаквам, че някой ще потърси сметка на съветниците в ОбС Троян, които нарушиха закона. Само закона, да оставим за сега Конституцията. Тук изобщо не става дума за "грешка" или незнание. Тук става дума за хора, които бяха ИНФОРМИРАНИ за закона и бяха ПРЕДУПРЕДЕНИ да не извършват закононарушение. Тези съветници, в пълно съзнание, информирани и предупредени - без да им пука от нищо, съвсем ПРЕДУМИШЛЕНО извършиха това закононарушение.
И тук вече може да говорим само за две неща - те или са престъпници или са с вродена умствена недостатъчност. Вие си изберете кое от двете. Трето няма и не може да има при тези обстоятелства.
ИП

Анонимен каза...

Крайно време е ИП да спре да плещи и да направи нещо за обществото, а именно: да се омотае в нитроглицерин, да влезе на сесия и да издуха всички. Така ще освободи място за нови хора, да могат всички да се понахранят от софрата, а не само едни и същи до края на света.

Анонимен каза...

Троенските лайнари се окопитиха и почнаха да се показват

Анонимен каза...

Пеевски от една грешка прави грандиозен скандал,защото така му се иска да стане,но не премери правилно,както впрочем прави винаги.Вдига си акциите,защото знае,че някои хора ще му се вържат ;) Но нека е спокоен,че поне ги има.В момента е сам,отсвирен от онова чучело Сидеров и явно си търси някой да го забележи.Щото наближават и местни избори.Я ме поправете,ако греша!Съдебните заседатели са се избирали винаги по един и същи принцип.Защо чак сега се дърви за начина на избиране и защо от една грешка,която е поправима и така ще стане, прави такава олелия?Иска внимание,иска човека :)

Анонимен каза...

даааааааааааааааааааа....:),абе откъде излезе това квазимодо И.П......нали беше сърдит ,обиден на този сайт:))

Анонимен каза...

Никой няма право да ограничава правата на суверена, а това че един прокурор се опитва да го направи, говори най-ясно за съдебната система в момента. Какво е това несъгласие че „съдебните заседатели би следвало да се избират пряко от народа”)???
На тази госпожа ясно ли и е, че суверенът може пряко да назначава и уволнява всеки съдия или прокурор БЕЗ да дава обяснения защо. Достатъчно е да го поиска.

Анонимен каза...

Много им се иска на някои /предимно на младите милиционерчета/ да представят случилото се за "грешка" и да оправдаят превратаджиите и закононарушителите от ОбС Троян.
Няма как да е грешка - многократно им беше обяснено и бяха предупредени да не нарушават Закона.
Съжалявам, но не аз съм избрал тези неграмотни и с престъпни наклонности общински съветници от Герб, БСП и Избор за Троян.
Милиционерските вопли са доста сърцераздерателни, предвид кухата милиционерска кратуна, в която има само едно канапче, колкото да им държи ушите. Толкова за тези първосигнални примати.
*
Сега ще ви цитирам другарят Балев, нашият славен Председател на ОбС Троян, какво каза, когато обяснявах и призовавах да не се нарушават Конституция и закон.
"Тука се прокрадват някакви мисли, че едва ли ние правим нещо незаконно….…… на нас са ни делегирали права хората… това е наш‘то право да извършваме това, което се изисква по закон….. "
След което в пълно съзнание наруши Закона!!!
Освен това, нашият славен Председател Балев бе предложил, освен да бъдат "избрани" съдебните заседатели - Решението на ОбС да се даде на ... Кмета Михайлова за ИЗПЪЛНЕНИЕ.
Хоп - още една "грешка"??!!
В императивната част на чл.68 се изисква също така, в Решението да бъде упоменато, че най-малко 10 на сто от лицата, които се предлагат да са с педагогическа квалификация. Това също не бе направено от славния Председател Балев.
Хоп, още една "грешка"
До тук - общо три "грешки" Само че това могат да бъдат грешки само за един увреден милиционерски мозък. Иначе - тотална некомпетентност, гарнирана с умопомрачаваща наглост и властово самочувствие от един самозабравил се .../не се чете/.
Другият ярко открояващ се със своята наглост и комунистическа безпардонност бе другарят Ст.Съев, об.съветник от БСП и 5-ти мандат в ОбС Троян.
Това светило на комунистическата мисъл, освен че гръмогласно обясняваше как не е нарушен закона, започна да ми иска тълкувание от Конст.съд за чл.1-ви, както и за ЗСВ.
Интересно защо никой не поиска "тълкование" на чл.60 от Конституцията, а именно:
Чл. 60. (1) Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество.
Въпрос към др.Ст.Съев: Ние тогава защо плащаме данъци, след като нямаме "тълкувание" на този чл.60 от Конст.съд?
*
И за финал, отново от Конституцията:
Чл. 58. (1) Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите.
Въпрос: Как се наричат тези, които не спазват Конституцията и законите?
Ето и клетвата, която полагат общ.съветници, съгласно ЗМСМА:
Чл. 32. (1) (Изм. - ДВ, бр. 69 от 2006 г.) Общинските съветници и кметовете полагат следната клетва:
"Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от... община и да работя за тяхното благоденствие."
Въпрос: Как се наричат общ.съветници, които престъпват дадената Клетва и нарушават Конституцията и законите УМИШЛЕНО?
ИП

Анонимен каза...

Понеже Троян се напълни с неграмотни екземпляри като 6-ти, които дори се опитват да мислят, въпреки че няма с какво, все пак тези недоразумения тиражират някои лъжи, с които заблуждават хората за да оправдаят бандитите в ОбС Троян. Не по-различен е и 4-тия екземпляр. Този смешник, не знаейки изобщо какво е нитроглицерина - препоръчва "...да се омотае в нитроглицерин...". Очевидно си го представя като конец на макара.
*
Какво би станало, ако не бях сигнализирал ОП? След като некадърниците от Областна управа си затвориха очите за незаконното Решение на ОбС Троян, това Решение щеше да остане в сила и.... забележете - от 1-ви януари 2015 г., всеки адвокат и всеки подсъдим можеше да иска несъстоятелност на Троянския районен съд, което щеше да доведе до блокиране на съда и непредвидими последици.
Но, за един малоумник това незаконосъобразно Решение на ОбС Троян било дребна "грешчица".
Единствено на фона на нарушената Конституция и това, което се случва 25 години с т.нар. "съдебна власт" - нарушението на чл.68 от ЗСВ наистина изглежда нещо дребно.
Лошото е, че пилешкия мозък на 6-ти няма никакъв шанс да разбере какво означава подмяната на чл.1 от Конституцията. А това е колкото разликата между две епохи - тази на тоталитаризма и тази на Демокрацията. Затова на пилешкия мозък всичко му изглежда дребно и "незначително". След което сяда пред клавиатурата и бърза да изложи на показ цялата си простотия и невежество.
Все пак - това е "мат'рялът", както умно отбеляза вожда и учителя от СИК др. Борисов. Каза също така - "Аз съм прост и вие сте прости и затова се разбираме". Я гледай - пак "по-беди", а младите милиционерчета и слугинчетата им от Избор за Троян /каква ирония/ - пърхат с крилца и надуват пилешки мозъчета.
Каква идилия!
ИП

Анонимен каза...

"ЕДИН ВИД – прав сте (инж. Пеевски), ама не съвсем, а решението на ОбС – Троян, подкрепено и от областния управител Милко Недялков, хем е незаконосъборазно, хем правните основания за приемането му са правилни. На нас това ни прозвуча като и вълкът сит, и агнето цяло, но може да не сме прави."

Господин Маринов, за едни сериозен журналист, като вас е недопустимо да завършва един анализ на значим обществен проблем, като законосъобразност на решенията на общински съвет с "но може да не сме прави". Когато сте некомпетентен, потърсете експертна помощ, защото по вашата логика спокойно може да се каже, че Вие манипулирате общественото мнение в интерес на Пеевски за 30 сребърника, "но може да не сме прави".

Анонимен каза...

ИП,когато някой те критикува и не показва уважение към теб,ти непременно обиждаш.Обиждаш наляво и надясно,но това показва единствено твоята злоба и безсилие,комплексарщина и нетърпимост към всеки,който не мисли като теб.Може да ме обиждаш,че ''не мога да мисля'',но все пак ти си обект на нападки,а не аз-милиционерчето :)

Анонимен каза...


Не разбрахтели хора ,че спасението е ТЕРМИНАЛ 2.Това в което живеем не е държава,а някъкво жалко подобие на махленски квартал в които за едни има закони а за други те просто не важат.

Анонимен каза...

В подкрепа на стила на изказване на Пеевски.
По-добре ли е да се изказваме с мазен дипломатически език и да забърсваме в ъгъла важни въпроси от които зависи как живеем.
Всички се възмущаваме от упадъка на обществото и промяна или подмяна на ценностите.
А когато ИП ни казва или сигнализира за нередности - казваме;
Много е прав,но не трябваше с този тон.
Щяхме да го послушаме,ама щом ни говори така - няма.
Отиваме при меките китки.

Анонимен каза...

Много си прав 13-ти.
Но както скоро каза един коментатор,тъпо е да си напуснеш държавата,защото те мързи да си пометеш двора.

Анонимен каза...

Айде, Маринов, отговори на 11-ти, че ми е интересно ;)

Анонимен каза...

Няма такова нещо, 12-ти. Вие сте просто един анонимен номер, а номерата не може да се чувстват обидени.
Понеже има и други участници, които също пишат анонимно, но за разлика от вас и подобните ви пишат и коментират по темата, изразяват и защитават позициите си по темата, без да ме нападат, обиждат или да ми правят персонален "творчески портрет", базиран на лъжи, измами и демагогия, затова разделям анонимните участници на две - анонимни и милиционерчета.
Примерно, aко вие сте 6-ти - написали сте 9 изречения. Само в две от тях няма лъжи. В останалите 7 има общо 10 лъжи. Внушенията и квалификациите на база тези лъжи - две на ръка.
Та, за каква критика става дума? Кое критикувате по казуса със съдебните заседатели? Това вашето е една долнопробна простащина, на която е способен само един тъп милиционер. Тъпо, страхливо и подло нищожество, което е обучено и свикнало да напада хората в гръб и то "анонимно", че да не го видят и разберат що за отрепка е.
12-ти, не те обиждам, че не можеш да мислиш – видимо е, че ти просто не можеш да мислиш и е добре да свикваш с тази истина. Освен това на един милиционер не му трябва да мисли. Мислещ милиционер – това е оксиморон /за неграмотните милиционерчета – това е съчетание на привидно несъчетаеми, противоположни понятия/.
На един милиционер не му е необходимо с факти и аргументи да защитава квалификациите и обвиненията, с които засипва жертвите си. Тази отрепка работи на принципа „върви доказвай, че нямаш сестра“.
И последно – не се надценявай толкова много. Не ми е необходимо твоето „уважение“ и от кое да е друго милиционерче. В противен случай щях да стана голям фен на ГЕРБ и на Избор за Троян /наистина, каква ирония с този „избор“ за Троян/
*
Сега по темата, че загубих доста време с едно нагло милиционерче.
Много ми е интересно, как г-н Маринов е узнал и се е запознал с второто писмо от ОП, което е адресирано до мен, макар и с копие до ОбС?
Дали пък нашият славен Председател др.Балев не е привикал по стар комунистически обичай местните журналисти, виждайки в това второ писмо някаква „сламка“, с която да оневини огромното закононарушение, което той сам сътвори? А активирането на милиционерчетата тук да не си мислите, че е случайно? Има опит др.Балев с милиционерските дела. Да ви припомням ли „Декларацията на учителите“, където г-н Балев имаше дейно участие в това перфектно милиционерско активно мероприятие?
Все пак ми е странно, защо журналистите в Троян никога не кореспондират и не черпят информация от „другата“ страна, а винаги и едностранчиво вземат информация или се позовават единствено и само на някой от общината?
Не ме притеснява, че др.Балев развява чуждо писмо, в опитите да се оправдава. Свикнал съм им. Например, по време управлението на Големият Милиционер /вожда и учителя на малките милиционерчета/ в Троян - от Сметната палата ми бяха пратили ПЕРСОНАЛНО писмо за „изчезналите“ 1,7 млн лева от общинския бюджет по мой сигнал до Комисията по корупция в Народното събрание. Това писмо бе пратено до мен, чрез общината, защото от СП не ми знаеха адреса. Това писмо /лично до мен/ бе отваряно и то толкова нескопосано, че на пликът отзад стояха калните милиционерски пръстчета, които с навлажняване са отлепвали и залепвали плика на писмото.
Това е положението в Троян – тотален посткомунизъм и милиционерщина!
ИП

troyan21 каза...

До №16: На това ли да отговарям, цитирам: "Вие манипулирате общественото мнение в интерес на Пеевски за 30 сребърника, "но може да не сме прави"?! Отговарям: :-)))))))))

С уважение: Генадий Маринов

Анонимен каза...

Химн на троянските милиционери
/ремейк/

Ако някой някъде предава
своето отечество и слава,
ако клетвата за дълг прегази -
троянската милиция го пази.

Ако някое продажно братство
граби от народното богатство,
истината днес е само тази -
троянската милиция ги пази.

Ако някой вярата убива
и престъпниците сам прикрива,
ако някой със лъжи ни гази -
троянската милиция пред него лази.

ИП

troyan21 каза...

До №17: Г-н Пеевски, питате, цитирам: "Много ми е интересно, как г-н Маринов е узнал и се е запознал с второто писмо от ОП, което е адресирано до мен, макар и с копие до ОбС?; и подхвърляте: "Дали пък нашият славен Председател др.Балев не е привикал по стар комунистически обичай местните журналисти...?".

Отговарям. Научих, че има второ писмо, адресирано до Вас и с копие до ОбС - Троян и помолих г-н Балев да ми го изпрати; изпрати ми го техническият секретар на ОбС - Троян Ванчето Радойкова, един делови и изключително точен и коректен служител. А защо не го поисках от Вас - от доста време, вкл. в сайта ни, Вие се скъсахте да ни обвинявате (Т21) как прикриваме скандала по казуса "съдебни заседатели", затова реших, че просто няма смисъл; пък и имате имейлите ни и ако искахте, можеше да ни изпратите копия от писмата, нали? Не знам за какви привиквания става дума, мен никой досега не си е позволявал да ме привиква.

С уважение: Генадий Маринов

Анонимен каза...

Г-н Маринов, да де, ама "как научихте" за второто писмо? Въпросът е риторичен, защото не касае само вас. Техническите подробности не са интересни. Защо второто писмо на ОП така "бързо" стана известно, без да го публикувам никъде, докато при първото писмо, въпреки, че веднага бе публикувано в няколко медии, някак си потъна в троянската червена мъгла.
На мен ми е ясно, че др.Балев се е хванал като "удавник за сламка" с това второ писмо, защото ще търси чрез него по някакъв начин да оправдае безумията си и пълната си неадекватност като Председател на ОбС Троян. Нямам нищо против обаче. Надявам се след като информирам европейските институции и получа отговори по казуса със съдебната власт - всеки който се е опрял на това второ писмо ще доведе до едно поредно забавление.
Ами не е ли ФАКТ, че от края на м.Август, до средата на м.Октомври - никой в Троян не научи от медиите за това предизвестено и УМИШЛЕНО нарушение на Конституция и закон в ОбС Троян? За същото време в Ловеч имаше близо 10 публикации в техните електронни медии и то ВЕДНАГА след всяко поредно събитие около този казус с дълго развитие.
Колкото до "привикването" на медиите - ЗНАМ, че бившият редактор на Тр.глас г-жа Събчева беше привикана в общината от др. Балев и беше заплашена, че една дума да напише от и за "Пеевски" - на другия ден е щяла да бъде уволнена дисциплинарно, а вестник Тр.глас закрит.
Не знам кака са стояли нещата при вас и Т21. Милиционерите и комунягите в този град разполагат с богат арсенал за "убеждаване" на медии и журналисти.
Очевидно имаме доста различия по отношение журналистиката. Явно не съм в крак с времето и продължавам да си мисля, че журналистът е този, който трябва да ТЪРСИ информацията, а не да чака някой да му я дава. Поне с някои от ловешките журналисти така практикуваме.
Освен това, как да ви информирам за едни толкова сериозни неща, които вие определяте като "тупурдия". Все пак става дума за Конституцията и нарушените ни граждански права, а не за Наредбата за безстопанствените кучета и "тупурдията" която вдигат в центъра на Троян.
С Уважение: ИП

Анонимен каза...

"До №16: На това ли да отговарям, цитирам: "Вие манипулирате общественото мнение в интерес на Пеевски за 30 сребърника, "но може да не сме прави"?! Отговарям: :-)))))))))"

Признанието на г-н Маринов, че той е сериозно финансово мотивиран от Пеевски (разбира се всеки работи за пари, а някои за много пари все пак) да 'плюе" по общински съвет защитавайки го най-вече от "злото" г-н Балев е твърде лично и неочаквано за мен. За колко пари НИ (нас читателите ти) продаде, за много ли, но може и да не съм прав.

Анонимен каза...

Трябва още един Т21, просто няма конкуренция и е нормално доста от нещата да са изкривени. Не можем да се сърдим на г-н Маринов, че не всичко е така както трябва. Ако бяхме на негово място, може би и ние щяхме да се "изкривим ". Общинския вестник няма как да го конкурира. Хем не е вестник като вестник, хем е добре, че го има поне него. От 16-ти.

Анонимен каза...

Ангеле,сам ли почна да пишеш за себе си ?

Анонимен каза...

22-ри, абсурдно е да се твърди, че бих дал пари на кой да е журналист, още по-малко на г-н Маринов за да заема моя позиция по отношение ОбС Троян и неговия славен Председател др.Балев.
Очевидно дори и г-н Маринов е разбрал, че др.Балев е напълно неадекватен като председател на ОбС Троян. Както е тръгнало, някой ден може на Герб и Избор за Троян също да им просветне, че едно е да се пъчиш на различни фотосесии по време чествания, празници и безплатни софри, а съвсем друго е да си грамотен председател на един ОбС.
7 години троянският ОбС не търпи никакво развитие. Пълна безпомощност, безразличие и падение. Никаква инициатива за нищо. Никакви иновации, никаква местна политика, потресаваща липса на разум, а най-отчайващото - превърнат е и трайно се държи като някакъв слугински придатък на Кмета и администрацията. А персоналните самоунижения и постоянното унижение на целия ОбС - цял роман да напишеш. Всичко това поне през последните години се дължи предимно на др.Балев. Иначе е много удобен за някои градски и селски тарикати и далавераджии, били те овластени или не. Наскоро дори пробута една своя колежка готвачка за почетна награда от общината. Нещо повече - за последните 7 години тези почетни награди, които се дават от ОбС се превърнаха в една потресаваща политическа порнография.
Само в едно успя ОбС - да лиши и да изолира гражданите от всички процеси случващи се на територията на собствената им община и да забие поне 2 килограма нови пирони в ковчега на гражданското общество и местното самоуправление. Да бе, ама и на гражданите май не им пука и са се оставили да ги водят като овце и да ги третират като роби такива като Балев, БСП, ГЕРБ и Избор за Троян /аууу, каква потресаваща ирония е този "избор"/
Все пак, в един пропадащ град, на който интелигенцията му се е самозавряла в миша дупка, а всеки простак се чувства като в домашна обстановка, както и град, който уж е европейски, а си избра един милиционер за кмет - др.Балев е точно на мястото си.
Какво тук значат някакви си Конституция и Закон!
ИП

Анонимен каза...

Ипи поспри се малко!!! почна да не ми се влиза в нета от твоите безкрайни дрънканици!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Вярно ли Пеевски се е предлагал за кмет от Герб в началото,но са му били дузпата и той много го е яд до днес?

Анонимен каза...

Както писах по-горе - "всеки простак се чувства като в домашна обстановка". Видимо - на всякъде в Троян.
ИП

Анонимен каза...

ИП,аз съм 6,12 ,пък може и другите номера да ме смяташ,няма никакво значение.От години споря тук с теб,но резултат никакъв.Може за теб да не съм достатъчно умен,но съм достатъчно умен да разбера,че с твоите комплексарски изблици,съсипваш всичко.Ще се изненадаш,колко не ми е приятен този Об. съвет,ще се изненадаш и колко пъти съм бил на твоя страна,но и колко пъти съм беснеел,че захванеш ли се с дадена тема,въпрос,кауза и т.н.,то те са предварително обречени.Не за друго,а защото нямаш мяра на езика си и не знаеш кога и къде да спреш.Така всичко започнато от теб си е един провал.На хората им писна да слушат твоите словоизлияния и добре,че имаш една малка шепа хорица,които да ти ръкопляскат,че иначе не се знае до къде можеш да стигнеш.Остани със здраве,знам,че няма никакъв смисъл от спор с теб.Но от мен запомни едно-добрият политик,съветник ,който си ти,не обижда негови съграждани.Така доказва,че не може да гледа напред в бъдеще,не му пука,че този,който плюе,утре може да му стане достоен партньор.Не се чуди,че има винаги хора,които са против теб.Всеки получава това,за което се е борил.А ти без да осъзнаваш/защото не можеш/,се бориш точно за това.Но все пак,всичко си е до интелекта и манталитета :)))))
ПИ

Анонимен каза...

И не ми отговори на въпроса:След като винаги по този начин са избирани съдебните заседатели,защо чак сега вдигаш тупурдията.Щях без малко да ти повярвам,че си против,ама ако беше се обадил още в началото на твоето участие в общ. съвети.Но чак сега???? Аааааа????
ПИ

Анонимен каза...

Г-н Пеевски,

От цялата тупурдия по казуса, разбираме че абсолютно правилно сте се опълчили срещу избирането на съдебни заседатели от ОбС, тъй като той има правомощие само да ги предложи, но не и д ги избере...

Аз както винаги се включвам късно поради прекомерната си заетост, но като един виден конституционалист, бихте ли ми разтълкували чл. 68 от Закона за съдебната власт?

В предния материал на Гената по казуса искахте да Ви кажем къде е написано как се избират съдебни заседатели. Във връзка с това Ви умолявам да ме светнете каква е разликата между "избира" и "определя" като краен резултат по Вашия казус?

Селянина

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |